Может быть и без масла, но я и сцепление менял, там все нормально, маслонасос качает. Видео постараюсь сделать. Карбюратор регулировал по горочке. Короче, поймал его и на холостых. Если резко газнуть -то газует, если плавно - то провал.
Вот если резко газнуть
Если плавно
Змінено: 21.04.2024 р., xpl012
Странно , а попробуй без воздушного фильтра , может что то изменится , по цвету свечи понятно что игла стоит правильно , но игла работает на средних оборотах , так что если и нужны регулировки то только винтами хх или уровнем в поплавковой камере , карбюратор какой стоит ?
Одна ! Єдина ! Соборна Украіна !!!
если хочешь выразить свою благодарность ставь + , посты типа (спасибо помог ) или (ты был прав ) только форум засоряют
Змінено: 21.04.2024 р., 6barakuda
Карбюратор pz19 с круглой поплавковой камерой. Короче, закрутил винт качества до упора(был откручен на 1.2оборота) и на чертверть оборота открутил, двигатель начал глохнуть, закрутил винт количества - поднял обороты. Провал на хх исчез, а вот при езде - остался, но уменьшися на много. Кажеться, нужно поставить жиклер ХХ побольше. Попробую поставить от 125, он там с большим сечением?
Выходит, что стандартный способ настройки тут не работает, поскольку горочка на 1.2 оборотах винта качества, но при этом присутсвует провал, а если он закручен - то провал уходит...Ну или подсос воздуха, но я все проклеил на герметик с новыми прокладками и о-рингами.
На карбюраторе 0308AW1, поиск ничего не дал.
На картере код 1PE40FMB - одноцилиндровый двигатель воздушного охлаждения с горизонтальным расположением цилиндра, диаметр цилиндра 40 мм.
Всім Доброго дня, іж планета 5 не набирає оберти двигун, карбюратор пз 30, мотоцикл спочатку нормально робив наїздив на цему карбі приблизно 500 км далі зламалося кріплення на прискорювальний насос і мотоцикл перестав робити суміш була бідна далі я поміняв жиклер від к68 чи к65 280 і мотоцикл став нормально робити, тільки холостий хід був при повністю піднятій іглі далі я його заглушив і все мотоцикл став знову не набирав оберти стріляв в глушитель і не заводився я зняв карб почистив поставив назад і мотоцикл став знову робити заглушив і знову перестав нормально працювати поміняв конденсатор, пару старих катушок, пробував іскра є хароша але всеодно нічого не помінялося пробував ставити рідний жиклер який на ньому стояв 105 міняв різні положення ігли не помогло я подумав що може підсос повітря з під циліндра бо звіти йшло масло і я помітив що дві гайки були розжаті на циліндрі, вибив прокладку з картону та намазав герметика склав і теж нічого не допомогло но здається мотоцикл робити став трішки краще поміняв свічку холостий хід зявився на різних положеннях ігли але всеодно двигун обертів не розвиває душиться і стриляє в глушитель прокладка карбюратора нібито в нормі. https://watch.wave.video/z9jqJ3vRQ0k1vI91 відео зняте до заміни прокладки
Змінено: 05.06.2024 р., Vitalik_r
Якщо клапан у маслонасосі не тримає, могло й потроху за 3 роки натекти. Мало подається на карбюратор чи у впускний колектор?
Читаємо Правила форуму, не дратуємо адміністратора :)
Вибачайте сказав неправду спішив , втулка на тонкому валі 35мм, поставив втулку 38*20*12 ремінь 18 тий задні шківи 118 . Все заробило, трохи динаміка виросла якщо порівнювати з стандартними шківами . Довелось збільшувати грузи був перекрут стояли 7 грам , поставив 8 грам . Максималка стала 55 , була за 60 раніше . Але я за швидкістю не женусь , мені динаміка і в круту гору щоб перло ( майже досяг чого хотів) . Проблема така , значить якщо дав газу в гору то виїхав добре , але якщо по серед гори треба зупинитись і підйом , то може захлинутись ( переливає ) , карбюратор регулював поплавкові камері (25мл) , голка на середині , головний жикоер Ориг, холостого Китай , карб орига , збагачувач ручний . На вибоїнах теж бува може бути провал ( перелив ) . Куди копать ???
Всем привет
Столкнулся с типичной проблемой
Не заводится скутер
Перекинул я значит мотор с Lead 50cc на Дио 34
Заменил поршень ( цилиндр в порядке был)
Заменил карбюратор поскольку в 34 игла чуть больше
Вычистил двигатель аэрозолем для чистки двигателя
И поставил генератор от 34
В итоге искра бомба, топливо поступает, даже немножко заливает, а он не хочет заводиться
Саме так, 157 мотор, трішки модифікований корейцями. День він від'їздить нормально, потім починаються приколи. Всі кажуть регулювати карбюратор, бо комутатор типу або працює або ні, але я вже 3 місяці як його реуглюю. Вчора возив до майстра, і та сама картина.
Десь на ютубі бачив як на 139 моторі міняли комутатор, і там пропуски пропадали
Змінено: 15.12.2024 р., КураГлобо
Карбюратор там не виноват , тем более что его меняли а симптомы не изменились , отключив от генератора провода , кроме тех что отвечают за зажигание , ты проверишь нет ли замыкания в самом генераторе , там бывает пайка кривая и коротят катушки , из за этого пропадает искра , н расчет коммутаторов и катушек , то я говорил , вполне может работать пока элементы внутри холодные , а потом нагреется дохнет и никаким тестером ты не проверишь
Одна ! Єдина ! Соборна Украіна !!!
если хочешь выразить свою благодарность ставь + , посты типа (спасибо помог ) или (ты был прав ) только форум засоряют
Глохне абсолютно раптово при низьких обертах. Першу половину дня я наприклад можу проїхати нормально, а потім зупинитись на світлофорі і не завестись. Я навіть вже купляв 2 акума, щоб без перестанку маслати стартером, в результаті садив їх.
Заводиться він в мене через години 3-4, це зараз взимку. Восени він заводився через 30 хв. Я вже навіть ставив ручний підсос, але всеодно він не заводиться. Так що це точно не карбюратор, за 3 місяці я би вже його налаштував.
Я підозрюю що в мене десь на гарячу пропадає маса, або клапана які я притер, прогорають за 300-400 км і знову починають вийо...
Коли я ставлю листок до вихлопної він стукає туди-сюди, хоча мав би відштовхуватись повністю
На холодну ідеальний пуск, на гарячу теж, але коли він заглохне, то все, на гарячу пуск не можливий.
Ще є варіант що комутатор, генератор коротять на гарячу, бо колишній власник їздив на ньому теж на доставці, і за ці 62 000 км десь втопив генератор (він у мене ржавий) або десь тиристор бахнув в комуті
Змінено: 16.12.2024 р., КураГлобо
Проблему скоріше за все знайшов. йде обрив контакту на комутатор (саме під пластиком), тому я не міг дуже довго нічого виявити, бо поки воно стояло, то іскра була, а як тільки виїхав і десь заглох, то поки я його на бордюр десь закидував, скоріше за все від вібрації вона знову верталась. потім заводив і коли стрибав з бордюра він знову глох. Так само коли знімав з центральної підніжки ситуація скоріше за все проявлялась.
В майстернях тільки рекомендували міняти впускний колектор та налаштовувати карбюратор, що недавно і було дарма зроблено
Завтра скоренько поставлю нову центральну проводку, бо треба терміново їхати на доставки :)
UPD. Поміняв фішки комутатора і сам комутатор. скутер ожив.
Змінено: 17.12.2024 р., КураГлобо
Привіт. Є такий цікавий момент у мене, скутер просто заглохне, і більше не заводиться. Свічку інколи заливає, іноді суха. Міняв 2 карбюратора, як оригінальний, так і китайський. Впускний колектор та прокладка живі, поршневій лише 3к км, клапана трошки потіють, але я не думаю що саме в них проблема.
Помітив що іскра дуже слабка, хоча всі елементи запалювання в нормі по тестеру. Виявив це наступним чином: порівняв іскру з Bajaj Boxer. На мотоциклі іскра б'є гарно, а на орбіті ледве впритик синя іскра йде на масу. цього вистачає щоб завестись на холодну і їхати, але в певний момент на світлофорі він глохне і більше не заводиться. Так можна 2 акуми посадити і вести його потім під руку.
Не знаю навіть де шукати причину, адже по тестеру запалення абсолютно в нормі, генератор, датчик колінвалу і котушка показують справні показники, при цьому іскра на всіх свічках слабка.
UPD. Проблема була в комутаторі. Він скоріше за все вмирав на всі свої 62000км пробігу, тому він то давав іскру, то не давав. Поставив новий, і техніка ожила. Обороти стали вище, і моментально стартер заводить
Змінено: 17.12.2024 р., КураГлобо
NIBBI Дуже малий карбюратор. 19мм
2
Час очищення душі і тіла.
http://www.youtube.com/watch?v=JUNW9YNPWzw
Змінено: 25.12.2024 р., bezpeka1
Наконец-то пофиксил давнюю проблему с карбюратором.
Подробности тут
https://youtu.be/mOmnBqi4s_c?si=O87_b0Nnu8dZFUZe
Всё относительно...