MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
23.10, 02:36
27
+12 °С
Вітер: 0 м./с., Півд
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Новини

Комп'ютерна діагностика авто – якісний аналіз та перевірки

Комп'ютерна діагностика авто – якісний аналіз та перевірки
Більшість транспортних засобів у наш час обладнано чималою кількістю електронних блоків та компонентів. З їх допомогою відбувається керування багатьма системами, що дозволяє застосовувати нові технології та можливості всередині автомобілів. Але ці контролери і навіть системи можуть вийти з ладу і тільки комп'ютерна діагностика авто дозволить виявити причину поломки.

Суть діагностики у підключенні спеціального сканера до діагностичного роз'єму. Інколи використовується планшет або ноутбук, які доступні для покупки на сайті https://www.foxtrot.com.ua/, де представлено багато варіантів. Вони підійдуть як для цієї роботи, так і для навчання або розваг.

Програмне забезпечення зчитує системні коди та перетворює їх у зрозумілу для людини інформацію, вказуючи систему, де є проблема, точні показники та характеристики окремих датчиків, вузлів та агрегатів загалом. Отримані дані дозволять зіставити проблему із фізичними ознаками, щоб знайти спосіб виправити ситуацію.

Види діагностики


Залежно від вимог власника та особливостей роботи транспортного засобу на вибір пропонуються такі варіації діагностики:
  • визначення технічних неполадок;
  • перевірка ефективності роботи двигуна;
  • аналіз паливної системи;
  • компресія та баланс потужності;
  • характеристики відпрацьованих газів;
  • наявність сторонніх шумів та багато іншого.

В результаті можуть виявлятися неполадки, які для водія взагалі не були помітними. Іноді проводиться діагностика авто перед покупкою, що дозволить знайти приховані проблеми, а також розкрити обман від продавця. Потенційний клієнт отримує всю інформацію про транспорт та за фактом приймає рішення про покупку.

Скільки часу займе діагностика?


У середньому виявлення помилок піде до 30 хвилин. Бувають ситуації коли помилок немає, а ефективність роботи систем перевіряється вручну. Фахівець протягом тривалого часу зчитує параметри та зіставляє їх із заводськими налаштуваннями. Будь-які відхилення сигналізують про поломку, хоча система помилки не покаже. При деяких діагностичних заходах перевірка триватиме до 24 години або водій експлуатує авто при підключеному сканері, щоб в режимі реального часу оцінити всі помилки. 

Яке обладнання використовується в роботі?


Найчастіше використовується оригінальне діагностичне обладнання Bosch із програмним забезпеченням ESI-tronic. Це дозволить працювати з різними марками та моделями автомобілів, а також з легкістю адаптувати систему під діагностичні запити.
Фото 1/1
Джерело: Фокстрот
09.10.2024 р., переглядів: 161
Подібні новини

Легенда повертається: Mitsubishi L200 тепер і на ринку України Легенда повертається: Mitsubishi L200 тепер і на ринку України

Kia Niro EV та Kia Ceed: Вибір між електричним кросовером та компактним хетчбеком Kia Niro EV та Kia Ceed: Вибір між електричним кросовером та компактним хетчбеком

Поперечины на рейлинги: особенности, критерии выбора Поперечины на рейлинги: особенности, критерии выбора

Новий «Рено» – вигоди від покупки в дистриб'юторів Новий «Рено» – вигоди від покупки в дистриб'юторів

Який розкладний смартфон 6-го покоління від Samsung кращий, Galaxy Z Flip чи Z Fold? Який розкладний смартфон 6-го покоління від Samsung кращий, Galaxy Z Flip чи Z Fold?

Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин