Майже 14тис.
Виявлена тріщина у підсилювачі рулевої (штатному). Гадаю що це наслідок удару отриманного коли повертався зі зльоту в Щербаках (бо це був найсильніший удар за вес час). Передне колесо - іноді трохи вихляє. Але це не обов"язково внаслідок тріщини. Зараз є два варіанти: а) заварити взимку тріщину б) перейти взимку на ківєївську раму
Витрата пального - приблизно 2.7-2.9. Треба налаштувати суміш. Поліз налаштовувати сьогодні - ледь не сдох аккум бо був сухим. Долили дістілянта. Треба викрутити подивитися гвинт якості суміші - є підозра на зламаний кінчик.
Не пам"ятаю чи писав - раніше виправляв 8ку на задньому колесі і підтягував шпиці. Лазерні указки - рулять. Але треба розбортувати колесо. Якщо будете брати указки - беріть на аккумі 18650 бо вони довше світять, а звичайних батарейок - не напасешся.
Був черговий приступ "хочу кофра"
Дивився givi. У гіві є два типа кофрів - monolock (навантажувати до 3кг) і monokey (до 10 кг). Причому серія монолок не залежно від літражу - навантажувати до 3кг. Я не знаю що в такому возити - хіба що цигарки покласти. Сам кофр серії монокей виходить десь $150 літрів на 40-50, плюс треба пластину підставку теж десь за $50. Ну його в #%&$ того гіві. Єдине що в ньому розумного - легко знімається на ніч і несеться рукою за ручку як чемоданчик.
Дивився на кофри kappa - майже 1:1 givi, кажуть що й випускається на заводі givi. Ціна такаж.
Китайські кофри - навідь не дивлюся, бо всеодно репнуть.
Бачив на мотку хлопець робить кофри із сталі 1мм і обшиває шкірзамом. Питав скільки коштує і скільки вага такого щоб на два шоломи: 1-2тис грв і 11(!!)кг. Теж не хочу.
Залишається повернутися до свого алюмінієвого або їздити із сумкою із кордури на багажнику. Але хочеться кофр побільше... Цікаво яка вартість алюмінієвого ящика alpos b70 - по розмірам має бути на два шоломи. В мій люмінієвий ящик (теж alpos) шолом входить, але зверху не вистачає 3см щоб закрити.
Придбав шолом Caberg Justissimo GT і запасний візор. У німців була розпродаж - шолом потягнув $110 з дорогою. Як LS2 у нас. Шолом просто класс - це перший мій шолом в якому реально працює вентиляція. Я б сказав ії забагато. І видно в ньому значно краще бо більший візор. Ще в нього поставили китайську блутуз-гарнітуру... жалко що сезон закінчується
Що ще... придбав газову зварку і балон - вже ним варив. Зараз є геморой повернути росходомір продавцю - буду звертатися у товариство з прав споживачів (продавець морозиться). Не підійшов - якась нестандартна китайська різьба (на два наших звичайних розміри балону не налазить). Поки туди-сюди - придбав інший росходомір в фірмовому магазіні патона - легко став. Буду є#$%&ти страуса.
Знайшов на ібеї цікаву приблуду. Кутник із магнітом всередині. Якщо треба зварити дві залізяки під одним із трьох кутів - вони з'єднуються, ставиш кутник і далі він їх тримає магнітом - можна варити. Думаю що з півметра квадрата 30ки втримає - невеликі речі робити допоможе.
До речі, якщо у кого є у гарному стані зайві лещата і простий трубогиб (ручний) - придбаю.
До речі про інструмент. Недавно заїхав в магазин andrmax.ua - сподобалися ціни. Приблизно те саме що у Леруа-мерлен. Тільки в леруа за ці гроші буде якийсь dexter. Насправді dexter це ще не дно, але порівняно з андрмаксом... - є різниця. Трохи в них затарився - тепер маю інструмент за який не соромно і в улюбленій комплектації - те що в руки саме стрибає. Ще й карточку на скидку дали просто так - гадаю їм зараз дуже пиху збило, бо раніше я там ходив і облизувався. А щоб отримати карточку - треба було назбирати їхніх чеків на 2-3тис грв при курсі 8.
Carthago delenda est, Ceterum censeo Carthaginem delendam esse.