MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
06.01, 16:43
13
+2 °С
Вітер: 0 м./с., Півд
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

Скутеретти Cub: “Viper” - Active, Sport та подібні...

Переглядів: 5858512
26.03.2008 р.
answerview
Показати повідомлення
“Viper”: Active, Sport;
“Alphamoto”: Romeo 50-B;
“Zongshen”: Cubbike 50cc
“Sabur” SB50Q-12A
“Soul” illusion
"Warrior" RY-110
“Leopard”

Эксплуатация, обслуживание, ремонт...

1-й архив - инструкция по ремонту нашего двигателя (с фото);
2-й архив - мануалка на Актив;
3-й архив - регулировка карбюратора, клапанов, сцепления, прокачка тормозов.
4-й архив - ремонт полуавтоматического сцепления (сцепление для ленивых)
5-й архив - замена масла в вилке на МГП-10(с фото)
6-й архив - каталог деталей двигателя
7-й архив  - Электрическая схема в лучшем разрешении.
8-й архив - мануал на двигатель Джаньши F 34-2 (ямаховский вариант каб-клона, с балансвалом) на английском языке
9-й архив  - мануалка на Джаньши с каб-мотором (мопед в сборе) (на англ. языке) (11,9 мб). - в следующем посте под шапкой
10-й архив - мануалка на Кивей партнер (109 сс) (на русском языке) (142кБ) в следующем посте под шапкой
11-й архив - каталог деталей каб-мотора (на русском языке) (1,83 мБ) в следующем посте под шапкой
Змінено: 08.02.2016 р., tsinik
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
Прикріплені файли
rar
8.49 мБ.
rar
13.77 кБ.
rar
876.92 кБ.
rar
597.4 кБ.
rar
769.66 кБ.
rar
788.62 кБ.
rar
832.02 кБ.
rar
6.27 мБ.
3
like
2
1
bad
shockingly
6barakuda з днем народження!
19.10.2014 р. відповів для Vadim_host  
answerview
вопрос в том надо ли ?

Ну єто уж такое дело  20_drinks Меня вот 95кг чистого веса, а в одежке со всем гамузом и в шлеме наверное все 120. И вот вгору как то не так едет. При уклоне в 10гр. до 80км/ч плохо розганяется  03_biggrin . Хочется чуточку большего от него. Хотя наверное это все из-за подизношеных дисков сцепления. Да и расход у меня около 3л на 100км.

да не будет он у тебя бегать быстрее и тянуть лучше не станет , динамика разгона изменится , быстрей будет отвечать на резкое открытие газа , зато к этому добавится  проблем , можешь порулить поиском здесь http://www.moto.com.ua/forum/   и почитать как народ переделывает электроклапана на механические , да и просто ставят карб от дельты замахавшись налаживать свой
Одна ! Єдина ! Соборна Украіна !!!

если хочешь выразить свою благодарность ставь + , посты типа (спасибо помог ) или (ты был прав ) только форум засоряют
like
bad
shockingly
21.10.2014 р.
answerview
Пробіг 8900км.
Десь на 7000 "кінчився" рідний ланцюг. Підозрюю, що тоді ж кінчились сайлент-блоки маятника.
Зараз - люфт маятника дуже відчутний і гадаю что він кінчив і другий ланцюг.
Чому підозрюю що люфт з"явився тоді - був якись дивний звук з ведучої зірки, який не пропав після заміни цепка та зірок.
Сьогодні як їхав до роботи - порвався новий ланцюг (пройшов 1900км!!). Якось докотився з горбка ще й встиг.
Нові сайлентблоки та ланцюг вже замовив.
Ще - замінили підшипники колеса ззаду (передні замінили 1000км тому).
Тобто почали "сипатися" змінні детали. Сприймаю як планову заміну. Почитав про ybr та cb125 - в ніх теж маятник на сайлентблоках і ходять вони довше. Але й коштують не 14грв.
Я так розумію, ще тисяч з 5-10 і треба готуватися лізти у двигун.

Тільки ось думаю - сайлентблоки міняти зараз чи вже весною.

Ще - добив задні газомасляні аморти, але то вже таке - знав що буде коли вантажив.
Carthago delenda est, Ceterum censeo Carthaginem delendam esse.
Змінено: 21.10.2014 р., vaclav
like
bad
shockingly
21.10.2014 р. відповів для vaclav  
answerview
Щось ранувато підшипники і сайлентблоки, у мене 9300 - ще й натяку немає. А ось аморт потік, так і їзджу, взимку куплю(ліньки приспособу робити і розбирати 03_biggrin ) такі як і рідні, з подвійною пружиною.
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
like
bad
shockingly
21.10.2014 р. відповів для User  
answerview
Я вже третій комплект передніх амортів вбив. І один - задніх. ХЗ чому так. Перший комплект - ліфан, другий і третій - ТАТА. Чи там масло треба міняти через кожні два місяці чи що - хз.
Ізжу - 60..80км/г - може тому ? (якість шляхів - "як звичайно") Аби я важив 70кг та їздив 50км/г - може б і ходили. Ну поставив бак під ноги - ну там 7л пального не мали так сильно вплинуту. Хоча аморти і без баку довго не жили підімною. Задні газомалянні вбив - їх тоді треба було б як можна перебрати вже, а я пару стелажів провозив на багажник. Тут - зрозуміло.
Ще спробую - гофри поставлю на передні - може краще стане.
Змінено: 21.10.2014 р., vaclav
like
bad
shockingly
answerview
гофра на вилке защитит штоки лишь от пыли и грязи. ну, разве что камешками коцает, что маловероятно - там же пыльники. но не повредят - точно. кстати, вариант обратиться в конторы, торгующие запчастямик!!!! сельхозтехнике.... да, я там именно нашел отличные гофры от какой-то сеялки. режется гофра на 2 части и все пучком. и резина толковая и по диаметрам в цвет пошло. а по мотомагазам не катило мне - явовские и от "диванов" велики были.
да и не нагрузки это. полагаю, что китайское качество всему виной. а газомасляные регулируются по жесткости пружины. там и ключ в комплекте идет. скорее, поленился просто. если в пробой срабатывали - вот и причина от избыточного давления. масло гасит лишь колебания. нагрузку принимает пружина. если пытаться увеличить жесткость за счет бОльшего давления в стаканах - прямая дорожка на свалку
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води,
в годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди!
like
bad
shockingly
answerview
Задні ось такі

like
bad
shockingly
answerview
Пробіг 8900км.
Десь на 7000 "кінчився" рідний ланцюг. Підозрюю, що тоді ж кінчились сайлент-блоки маятника.
Зараз - люфт маятника дуже відчутний і гадаю что він кінчив і другий ланцюг.
Чому підозрюю що люфт з"явився тоді - був якись дивний звук з ведучої зірки, який не пропав після заміни цепка та зірок.
Сьогодні як їхав до роботи - порвався новий ланцюг (пройшов 1900км!!). Якось докотився з горбка ще й встиг.
Нові сайлентблоки та ланцюг вже замовив.
Ще - замінили підшипники колеса ззаду (передні замінили 1000км тому).
Тобто почали "сипатися" змінні детали. Сприймаю як планову заміну. Почитав про ybr та cb125 - в ніх теж маятник на сайлентблоках і ходять вони довше. Але й коштують не 14грв.
Я так розумію, ще тисяч з 5-10 і треба готуватися лізти у двигун.

Тільки ось думаю - сайлентблоки міняти зараз чи вже весною.

Ще - добив задні газомасляні аморти, але то вже таке - знав що буде коли вантажив.

Хм...у меня пробег приближается к 10 тыс. пока все стоит родное, на замену не просится...странно. у меня условия эксплуатации-дамба от осокорокв на процев...так что там только направление, дороги нет...вещу 85 куже наверное, и чатсо вдвоем езжу...видать не тот китай нам сюда поставлять стали( мой Кивей 2006 г.в.) 07_dirol
like
bad
shockingly
21.10.2014 р. відповів для User  
answerview
так у тебя обыкновенная нерегулируемая гидравлика. ну, если не считать за регулировку позиции, как у ИЖа. мои же газомасляные регулируются гайкой вверху (преднатяг пружин) и внизу (вылет штока, т.е. высота). удобно для тех, у кого жесткости хватает, но малое расстояние от крыла до шинки (мне не актуально, т.к. маятник задран самопально)
любіть у годину негоди!
like
bad
shockingly
21.10.2014 р. відповів для tsinik  
answerview
Я з такими на Дельті два сезони відкатав - гірші вони за мої
like
bad
shockingly
21.10.2014 р. відповів для SERGEI  
answerview
Хм...у меня пробег приближается к 10 тыс. пока все стоит родное, на замену не просится...странно. у меня условия эксплуатации-дамба от осокорокв на процев...так что там только направление, дороги нет...вещу 85 куже наверное, и чатсо вдвоем езжу...видать не тот китай нам сюда поставлять стали( мой Кивей 2006 г.в.)

Так заводи різні то: у тебе Ківей, у мене Скаймото, у нього Вайпер.
like
bad
shockingly
22.10.2014 р. відповів для User  
answerview
а можно 1 вопрос: почему на 1 фото пружины разные по жесткости установлены? купил распарованные аморты? не крутило маятник?
любіть у годину негоди!
like
bad
shockingly
22.10.2014 р.
answerview
Дякую всім хто відгукнувся!

гофра на вилке защитит штоки лишь от пыли и грязи. ну, разве что камешками коцает, что маловероятно - там же пыльники. но не повредят - точно.

Про камінці - я не думаю що актуально, а от захистити від гуано та пилу - може що й допоможе пильникам. В цьому сезоні передня вилка пройшла 2-3тис та втратила жорсткість. Крім того що туди набилося гуана і масло втратило свої здібності - інших ідей вже нема. 02_sad

Точніше, як мені здається відбувалося у такій послідовності:
Набилося бруду через пильники (потім - через сальники) -> масло втратило всі здібності -> остаточна смерть пружинам.

Чому так вважаю? Купив якось про запас сальники в пера, вони в мене зиму пролежали вдома у шухляді (тобто при кімнатній температурі), весною взяв до рук - один сальник пішов на крихти. Думаю що в тих сальниках резина - г і довго не ходить.
газомасляные регулируются по жесткости пружины. там и ключ в комплекте идет. скорее, поленился просто. если в пробой срабатывали - вот и причина от избыточного давления. масло гасит лишь колебания. нагрузку принимает пружина. если пытаться увеличить жесткость за счет бОльшего давления в стаканах - прямая дорожка на свалку

Газомасляні в мене здохли, бо тільки один тримав накачку (з момента купівлі амортів). Трохи навантажив і "до побачення". Можна спробувати зимою розібрати - може вдастся реанімувати.
Задні ось такі

Так, нові замовив NAIDITE (вибрав прості). Товариш рекомендував спробувати (казав що виробник "найдітє" можє виявитись цікавим).

Хм...у меня пробег приближается к 10 тыс. пока все стоит родное, на замену не просится...странно. у меня условия эксплуатации-дамба от осокорокв на процев...так что там только направление, дороги нет...вещу 85 куже наверное, и чатсо вдвоем езжу...видать не тот китай нам сюда поставлять стали( мой Кивей 2006 г.в.) 07_dirol

Досить добре знаю той "шлях". ХЗ чому в нас така різниця.
Хм...у меня пробег приближается к 10 тыс. пока все стоит родное, на замену не просится...странно. у меня условия эксплуатации-дамба от осокорокв на процев...так что там только направление, дороги нет...вещу 85 куже наверное, и чатсо вдвоем езжу...видать не тот китай нам сюда поставлять стали( мой Кивей 2006 г.в.)

Так заводи різні то: у тебе Ківей, у мене Скаймото, у нього Вайпер.

Гиги. В мене взагалі то - Lifan LF110-8A. 01_smile Пишу скрізь "актив" щоб довго не пояснювати що воно таке. Двигун і зчеплення - трохи модифікований каб 02_sad, права кришка від актива - не підходить.
Змінено: 22.10.2014 р., vaclav
like
bad
shockingly
22.10.2014 р. відповів для tsinik  
answerview
а можно 1 вопрос: почему на 1 фото пружины разные по жесткости установлены? купил распарованные аморты? не крутило маятник?

Вони однакові - колір різний, то байки розказують що різну жорсткість в різний колір фарбують 03_biggrin
Аморти ті так собі нічого, але :
1. Задовбувався пружину гайкою підкручувати коли жінку треба було повезти, реально хвилин 20 займає.
2. З подвійною пружиною - +/- 50 кг взагалі регулювати не треба
like
bad
shockingly
22.10.2014 р. відповів для User  
answerview

Вони однакові - колір різний, то байки розказують що різну жорсткість в різний колір фарбують 03_biggrin
Аморти ті так собі нічого, але :
1. Задовбувався пружину гайкою підкручувати коли жінку треба було повезти, реально хвилин 20 займає.
2. З подвійною пружиною - +/- 50 кг взагалі регулювати не треба
хм... я думал, что правда на счет цвета. хоть и сам не проверял. хотя лично для меня странно, как в одной запечатанной коробайке продавали два разноцветных амортизатора. у меня в комплекте шел ключ и втулки запасные (Ф 10 и Ф 12)
1. я лишь раз подкрутил, мм на 5, не более. и то из-за того, что больно периной попахивало - терял контроль. крылом, понятное дело, не доставал, в пробой не срабатывали, но не комфортно было (мне лично)
2 у меня жена потяжелее меня. и ничего не подкручиваю.
я не агитирую никого ни в коей мере. так, констатация факта. да и пробег у них не столь велик. мож, мне повезло просто? по сравнению со стоковыми от актива -куда получше. если сравнивать с моими дельтовскими родными - то вообще небо и земля. не исключен вариант, что по виду идентичные деталюхи от разных производителей так же имеют отличия по качеству, а не только в цене
любіть у годину негоди!
like
bad
shockingly
23.10.2014 р. відповів для tsinik  
answerview
Я не кажу що газомасляні погані, звичайно вони набагато кращі від стокових - але з подвійною пружиною ще краще.
like
bad
shockingly
23.10.2014 р. відповів для tsinik  
answerview
Кирилл, така проблема: поставив вже на зимовку Пегаса, заливав масло під свічку і тільки побачив - з під гайки на головці(де мідна шайба) масляні сліди, невеликі, десь на пару сантиметрів, підтяжку перевіряю регулярно - затягнуто, движок працює краще нового. Як думаєш - варто міняти прокладку? 06_question  Бо на Дельтах у мене там завжди було сухо.
like
bad
shockingly
23.10.2014 р. відповів для User  
answerview
какую прокладку? между рулем и сиденьем или головки? как по мне, то обе оставить в покое. есть предположение, что тупо прокладка выжалась и теперь туда и сифонит масло с канала. есть 2 варианта: если гайка глухая, то ее чуть снять болгаркой (шпильку). тупо головка гайки упирается в шпильку а та, в свою очередь - буртом в картерину, вот и не подтягивается. второй - наиболее простой - у меня гайки сквозные. я тупо подмотал фум ленту (сантехническую). по наружке заглушил короткими винтами м6 открытую зону гаечки.
был бы прорыв картерных газов - рвало бы по наименьшему сопротивлению. раз подтяжка не помогает - то вылет шпилек больше, чем резьба в гайках. некоторые подкладывали по 2 шайбы. я же лентяй - мне или спилить (предварительно внутримером замеряв резьбу в гайку) или заглушить по наружке (что и сделал).
есть момент: как правило, при прорыве прокладки под головкой рвет в сторону ГРМ цепи (не зря там еще 1 болт идет). в принципе, можно ради интереса скинуть бошку и глянуть, но смысл? попробуйте малой кровью, а там видно будет
любіть у годину негоди!
like
bad
shockingly
23.10.2014 р. відповів для User  
answerview
Можна спробувати вiдкрутити гайку, торцонуть шпильку на пару мм (шоб уже навiрняка...накрутивши сквозну гайку) ... i ,,отжечь" стару мiдну  шайбу. Або поставить нову, але обов'язково ,,отжечь". 21_umnik
like
bad
shockingly
23.10.2014 р.
answerview
Спробую щось, але вже мабуть весною, бо перевірити все одно не вдасться.
like
bad
shockingly
6barakuda з днем народження!
25.10.2014 р. відповів для User  
answerview
Кирилл, така проблема: поставив вже на зимовку Пегаса, заливав масло під свічку і тільки побачив - з під гайки на головці(де мідна шайба) масляні сліди, невеликі, десь на пару сантиметрів, підтяжку перевіряю регулярно - затягнуто, движок працює краще нового. Як думаєш - варто міняти прокладку? 06_question  Бо на Дельтах у мене там завжди було сухо.
добавлю и свои два слова , каждый старается найти самый простой и надежный вариант , лично я взял гайки от скутера , они точно такие как наши только в два раза выше , на 4т скутерах ими крепят колено глушителя к головке цилиндра
Одна ! Єдина ! Соборна Украіна !!!

если хочешь выразить свою благодарность ставь + , посты типа (спасибо помог ) или (ты был прав ) только форум засоряют
like
bad
shockingly
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2025, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин