Ну короче мені 17 (купив я зимою мот (скут 150сс)) купив як положено за свої гроші, сам поставив на учьот, страховка, т.о все гуд!
Ну і пришла пора продавати його, знайшовся покупець, все норм гроші передали, так як це був вечір то вирішили ген. довіренісь виписувати на наступний день!
Приїжаем ми в нотаріус починаємо переоформляти, дивляться на мій паспорт і такий діалог:
-Шановний вам 17 ви не можете виписувати ген. довіреність...
-Як?!
-Так як ви не повнолітній виписувати ген довір. ви не можете, а можете тільки при наявності постанови з "(опікунського .ч.о.г.о.с.ь.)" і при наяві 2х батьків з дозволом...
Хотя пів року тому я виписував довіреність (але просту на право керування)
Так виходить водити мото можна з 16, працювати можна з 14, а продати СВІЙ чесно зароблений мот я продати не можу... Хоч і я ставив його на учьот...
При питанні як взяти справку з "опікунського ..." нам сказали треба робити заяву по району проживання +2є батьків...
і займе це не менше місяця так як розгляд йде і.т.д!
Я уже не знаю, що і сказати гроші за скут дали, а розпрощатись з ним не можу...
Звоню... скажем так в другий нотаріус, і мені в другому нотаріусі розповідають зовсім другу картину...
-Спарвка з опікунського ... треба тільки для того, якщо ти будеш продавати наприклад квартиру! А для продажу мота по ген довіреності треба тільки дозвіл опікунів (тобто батьків...)
Тобто тепер для подажу треба щоб були присутні батьки, щоб вони зробили дозвіл у нотаріусі на продаж мота свого сина...
Але це вже набагато простіше...
Так от як кажуть нотаріус нотаріусу ...!
Так зато справка для мене неповнолітнього 120грн + довірка 300грн!
(дорого, але набагато дешевше і проще ніж зняти/поставити його в МРЕО!
Написав це тому, що багато моїх знайомих тут до 18років продаюсь кубатуру! А майже ніхто не знає цього "приколу"
Хочя можливо, що в третьому нотаріусі нам би спокійно виписали ген. довірку... без питань!
От вам і кваліфікація..
Як розказував 1 мій знайомий нотаріуси штука дурна, працюють там ...! Переоформляв він машину з кредитом по довіреності 3 нотаріуса йому відказали, а 4й спокійно все зробив...
А потім і зявляються трабли...!
От так от!
Карпаты2>Suzuki Address 50cc>Viper Matrix 150cc>Zongshen Winner 200cc>Tornado 250сс>Honda Silver Wing 400cc>Suzuki sepia>Honda Silver Wing 400>Honda Silver Wing 400>Honda Transalp 650