Mihalych - Вот, есть такая инфа:
http://9-channel.com/news/news.php?catid=1&id=2601
Днепропетровск
Триває вона давно. Та зараз її строк подовжили, до 1 листопада поточного року. Специфічні транспортні засоби, що були придбанні задовго до впровадження реєстрації можна буде узаконити навіть без надання офіційних документів. Загалом - усі умови. Тільки прийдіть і зареєструйте! Коштує це — дрібниці — кажуть у Інспекції. І сам процес — більш ніж приємний. Як воно насправді - знає Анна Мандрикіна.
На зареєстровані транспортні засоби, на кшталт скутера та мопеда Державтоінспекція видаватиме тимчасові безстрокові талони та справжнісінькі номерні знаки, як у великих та швидкісних автівок. Номерні знаки передбачені діючим державним стандартом для цієї категорії засобів пересування. Вартість такого примусового задоволення, за словами інспекторів ДАІ не така вже і велика. Відповідальність за недбале ставлення до реєстрації – дорожче коштує. Хто не зареєстувався – ДАІ не винне.
Синхрон (Юрій Подопригора – старший інспектор відділу реєстраційнно - екзаменаційній роботі)
Вартість реєстрації в МРЕВ складає – 136 гривень, 25 копійок – це по лінії Державтоінспекції та при реєстрації цих транспортних засобів, як і всіх інших, робиться обов”язковий їхній огляд, з метою дізнання об”єма двигуна, друге, що вони з”ясовують не вносилися зміни до номерів. Вартість огляду складає 178 гривень, вартість визначення двигуна складає 90 гривень.
У сумі реєстрація обійдеться – більше ніж у 400 гривень, це при наявності у вас водійських прав. Якщо ви не власник таких — нарікайте на себе. Врешті решт — авто школи - на кожному розі. Отримати категорію А1 можна за 1.000 гривень. І це ціна максимальна. А ті, хто і права має, і два колеса уже начебто можуть спокійно реєструватися. Володимир Іванович каже — спокійно не виходить. У МРЕВ він з ранку, і в офіційні 400 гривень навряд чи вкладеться.
Синхрон ( Володимир – власник скутера)
Вже 400, це за ось ці паперці. Гадав, десь в 150 гривень обійдеться, приїхав сюди, а тут 300 відразу. А в мене їх не має, поїхав до дому, взяв гроші. Жінка каже, скільки тобі? Рублів 500, 600, на тобі 1000, їдь. Вже бачите витратив скільки, а далі? Кінця не видно.
Державтоінспекція про подібні проблеми не відає.
Синхрон (Юрій Подопригора – старший інспектор відділу реєстраційнно - екзаменаційній роботі)
Те, що бере МРЕВ при реєстрації – це номерні знаки, та талони, осмотр, я вже сказав. Інші платежі здійснюються через касу, у встановленному порядку. Куди йдуть інші платежі, якщо такі існують, цього я не знаю. Ця інформація не зовсім достовірна.
Водії, що товчуться у МРЕВ достовірно знають, скільки викладуть за своїх двоколесних. Для них касир МРЕВ все підрахував. Майже 700 гривень. При цьому втратите мінімум часу, але максимум нервів. Мопед або скутер коштує 1000, а реєстрація більше половини його вартості. Дешевше за все, з”ясовується, ходити пішки та дихати свіжим повітрям.
Анна Мандрикіна, Володимир Позняк. Новини 9 каналу
Там ещё видео по ссылке.
У мну оно не показывается.. фаервол режет - пишет файл *.flv не найден. Как обойти? С ютуба в форуме показывает, просто с ютуба - нет...