я все телефоны прошиваю на кастомные , безглючные прошивки.
Так что не надо на Андроид гнать. "Каждый кулик своё болото хвалит" . Можно бесконечно спорить.
...так кастомні навпаки часто глючні, бо виробник телефону трошки краще знає, що він там напаяв і яким краще робити софт до нього, ніж якийсь "народний кудєснік", що вкрав прошивку від сторонніх розробників десь в Китаї чи США і "залив" її на 4пда.
Ніхто ні на що не "гонить", у мене є досвід користування двома Айфонами і штук-п'ятьма Андроід-смартфонами, тому я можу щось конструктивно порівняти.
Я писав - так, більшість Андроідів тримали батарею дійсно довше. З ними було "легше" у плані перекидання різної "пальонки", яка так популярна на території бувшого "СНГ". Все інше у них було гірше, особливо стабільність і швидкодія (ну окрім ТОП-ових моделей 1+ Про, Гугл Піксель, флагманські-Самсунги тощо, які правда і мають ціни як у Айфонів).
І ось якщо зараз розглядати покупку того ж Poco F3 (на заміну 8го айфону) = ціна 10го айфона у ідеальному стані... Із технічної точки зору з F3 - ми отримуємо 4520 mAh (майже в півтора рази більшу автономність), ну і 5G (якого ще майже ніде не буде років зо 3-4 і це просто маркетинговий хід). А все інше?
Какой у тебя телефон был? Если не секрет.
Пару Леново ("А" щось там), РедміНоут 3й і 5й "про", Галаксі 5, користувався деякий час ГуглПіксель, Асус Зенфон, Елефон, Джаю і ще якимось LG і Мейзу (може ще шось і забув).
Ну і 6й і 8й Айфони. Якщо порівняти ВСІ параметри, то LG і Мейзу і Елефон - найгірші, Айфони - найкращі. Всі, без виключення, андроіди через півроку користування починали дико гальмувати і доводилось проводити довгі вечори у прошивках і ризикувати отримати "кірпіч"
. На Айфонах ти просто підключаєш свої акаунти, все одразу встановлюється автоматично і все - користуйся, без танців з бубенцями.
п.с. і з приводу камер - достойні камери бачив тільки на Самсунгах, деякі навіть кращі ніж у Айфонів. Все інше було - ширпотребом із розмитими фото, особливо коли тобі було потрібно щось важливе дуже швидко сфотографувати і бігти.