Показати повідомлення
Зачастую возникают вопросы по электрике, вроде бы и "фигня" - но не знаю...
Прошу отвечать на вопросы только !знающим! электрикам!!!
Модератор:
Прошу всех обратить внимание - форум носит ярко выраженную тематику - МОТО. Для вопросов не связанных с мототематикой есть более специализированные форумы, где вам помогут более квалифицированно. Если вопросы о мотоэлектрике в этой теме затеряются в "бытовухе" - это тема физически будет уничтожена и её миссия завершиться крахом. Не надо копать ей яму.
Club MUSTANG http://www.moto.com.ua/smiles/74_bb.gif
Змінено: 20.04.2015 р., Vervet
поищите более тупые/дешевые DC-CDI (может найдутся такие, у которых китайцы сэкономили на рассыпухе), ну или ставьте после оптопары пуш-пул https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B2%D1%83%D1%85%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D0%B2%D1%8B%D1%85%D0%BE%D0%B4 и кондер. в этом DC CDI нужны оба импульса - зачем так сделано не знаю (возможно - чтобы при перетирающемся проводе, коротящем на плюс, CDI не срабатывал, или защита от дурака чтобы дети в шокер не играли ними, или еще что).
А какой провод теоретически способен перетереться на плюс? И каким образом положительный импульс обрабатывается?
Мотор двухцилиндровый, совдеповский-Ветерок 8. Зажигание электронное,намотка катушек сильно отличается по сопротивлению,значит по количеству витков.От этого зависит равнозначность углов опережения зажигания по цилиндрам,по отзывам пользователей до 6 градусов.Из за этого неустойчивая работа на холостых и малых оборотах.Еще в силу возраста двигателя, уменьшение силы магнитов маховика.То есть минусов достаточно для того,чтобы установить более надежное зажигание, без катушек мотаных проводом 0,1 мм.Осенью продал ПЛМ 2л.с. с переделаным зажиганием от Актива.Совсем по другому работает мотор.Но там был стальной маховик и установить родной датчик не было проблем.Ниже фото зажигания Ветерка.На плате установлены более современные элементы,улучшающие работу,но катушки остаются старые.В новом варианте вместо них будут установлены зарядные катушки,, для питания DC CDI и зарядки аккумулятора,т.к. есть электростартер.
Змінено: 04.12.2016 р., Viperist
Все таки остановлюсь на варианте DC CDI.Будет полноценная зарядка,а не 30 ватт, как на родном ветерковском.Да и искра на малых оборотах помощнее. Спасибо всем за нужную информацию.
хтось ставив собі електронний тахометр?
- наприклад у Shineray 250 6C немає тахо, який туди можна поставити?
як підключається?
таке щось?
☭ = 卐 = Z
Змінено: 09.12.2016 р., hitmanhunter
Таке щось(ЦИФРОВЕ) буде напружувати миготінням цифр.
Краще стрілочний.
Купи в Сірка готовий, він з гарантією продає.(в ОК або ВК і десь у мене візитка є)
що у нього є можна подивитися тему в ОК "ФУОЗ Саруман, БСЗ, МПСЗ, Оптодатчики, Тахометри"
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
Таке щось(ЦИФРОВЕ) буде напружувати миготінням цифр.
Краще стрілочний.
згоден.. але куди
його тут всунути?
Купи в Сірка готовий, він з гарантією продає.(в ОК або ВК і десь у мене візитка є)
що у нього є можна подивитися тему в ОК "ФУОЗ Саруман, БСЗ, МПСЗ, Оптодатчики, Тахометри"
я трохи відстаю, хто його знає шо то воно таке ОК ВК, знаю тільки facebook та google+
а якшо серйозно, то дякую за рекомендацію, а є якісь контакти, чи може на олх його товар?
☭ = 卐 = Z
Змінено: 09.12.2016 р., hitmanhunter
Ось він здається на ОЛХ, там у нього багато чого є, я брав датчик температури і вольтметр то працює. вдома візитка, ввечері телефон знайду.
https://www.olx.ua/obyavlenie/spdometr-odometr-tahometr-multipriborka-avto-moto-IDhmbl6.html#27d4e9435f
В Вашому випадку потрібно не "всунути" ,а "приліпити"(тобто прикріпити за допомогою пластини,чи кронштейна).
При встановленні звернути увагу,щоб він не перекривав штатні прилади.
Намотуються то в 2т, у нас зазвичай 3 дроти: маса,вихід з комута на котушку і + після замка запалювання(хочу бувають і складніші)
Телефон Сергія Сірка 097-5300747
електронний https://www.olx.ua/obyavlenie/tahometr-tsifroviy-IDnOKWi.html#27d4e9435f
Змінено: 09.12.2016 р., User
ці електронні приблуди зчитують імпульси з котушки запалювання. але достатньо в налаштуваннях задати 2 циліндри - буде показувати все як слід. у нас при одному оберті розподільчого валу, колінчатий робить два.
п.с. до речі, на альфодельтах на постійному струмі встановлені стрілочні електронні тахометри. принцип підключення Толя-юзер й привів. на три дроти
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води,
в годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди!
Дев'ятипіновий роз'єм то для підключення сігналки. Індикатор передач до нього не притулиш, думаю...