Показати повідомлення
НУ вот и пришла осень,а с нею и сезон тихой охоты наступает.
У нас прошло пару хороших дождей и вчера решил смотаться на разведку в лес
В лесу хорошо,тихо,тепло и сыро---но грибов пока нет.Нашел с десяток подосиновиков,но из них только два хороших--остальные червивые.Заехал в сосняк--глухо,грибов пока нет в наших лесах.
Jedem das Seine
Нехай Бог тобі дасть тобі утричі більше всього того,що ти бажаєш мені.
Білий,красноголовець, підосиновик , маслюк.
тільки їх я і беру ( +ще "польський" гриб, тобто моховик), бо інших не знаю
У нас польських я не зустрічав
Jedem das Seine
На Херсонщине лес хвойный и рукотворный - Цюрупинский и Голопристанский р-ны. Грибы, в основном белый и зеленушки, другие есть, но собирать боюсь если чесно. Сегрдня было +32, дождей еще небыло, может в середине-конце сентября и будет смысл съездить в лес, благо что 10км от дачи
http://khersonci.com.ua/images/NEWS/06.2014/190614_04.jpg
Поїхав на рибалку - 5 карасів, поїхав на грибалку - 5 маслят, мабуть магнітна буря
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
Заїзджав учора по гриби, за час 1кг, білі і маслята, тиждень назад було тільки 3 білих, значить грибний сезон наближається
теж назбирав за пару годин: 1кг підосиновиків і 1кг маслюків... правда останні половину відбракувались при чищенні (червиві)
саме смішне, що всі "грибні місця" так витоптані, шо аж трава з землею перемішана і грибів там 0, але всі товчуться всеодно, бо від'їхати від тих місць 300-500м де теж повно грибів - релігія не дозволяє мабуть... або важка попа
☭ = 卐 = Z
Змінено: 11.09.2017 р., hitmanhunter
У нас,на Полесье, сейчас небывалый урожай грибов.Прошли дожди и тепло...Люди собирают ведрами белые грибы.Пошли уже и польские.
Я белых собрал не так уж и много (до десятка шт. НО КРАСАВЦЫ, см 10-15 высотой и на толстых ножках).В основном-польские,тоже на толстых ножках.
В пятницу после работы и в субботу-воскресенье промышлял.Насобирал и на замораживание,и на сушку, и на консервацию.На консервацию-маслюки,польские и белые.На сушку-подосиновики (они же краснюки),подберезовики (они же бабки) и белые. На замораживание - маслюки и решетнячки . Встречались и "зонтики"-красавчики,грузди.Но я их не собираю...
Если получится-позже выложу фото с последней "охоты" (фотографировал не я,поэтому сейчас нет возможности)
1.На двух колесах душа блаженствует
2.ТВОЯ ГОЛОВА В ОТВЕТЕ ЗА ТО, КУДА СЯДЕТ ТВОЙ ЗАД.
Honda Lead90,Honda Lead100,Honda SH150 (2005) ,Honda SH150(2007) Honda Foresight(2001),Honda Dio110,Honda PCX150
У нас в лісі сухо, здорових дощів не було.Ну а житомирщина-грибний край, гріх цим не скористатися
А чому парасольки не береш-смажені смакота
Грузинів я теж не збираю, їх тільки солити.
А хто такі -решетнячки?
Jedem das Seine
А хто такі -решетнячки?
польські, решетняки (решітки) - це все види моховиків, по крайній мірі на моховики вони всі і схожі (і ростуть в сезон моховиків)
☭ = 卐 = Z
А хто такі -решетнячки?
польські, решетняки (решітки) - це все види моховиків, по крайній мірі на моховики вони всі і схожі (і ростуть в сезон моховиків)
дякую, зрозумів, це не наші гриби, таких не бачив, а може уваги не звертав
Jedem das Seine
А хто такі -решетнячки?
в неті є інфи чимало по ним
https://agronomu.com/bok/1778-grib-mohovik-opisanie-vidy-otlichiya.html
п.с. у нас ще майже ніхто не збирає свинушки (піддубники), а ті хто збирає, одиниці, то через годину виносять з лісу по 2-3 відра будівельних (20л)
☭ = 卐 = Z
А хто такі -решетнячки?
в неті є інфи чимало по ним
https://agronomu.com/bok/1778-grib-mohovik-opisanie-vidy-otlichiya.html
п.с. у нас ще майже ніхто не збирає свинушки (піддубники), а ті хто збирає, одиниці, то через годину виносять з лісу по 2-3 відра будівельних (20л)
у нас свинушки теж ростуть, колись давно, ще при СССР, я цІ свинушки в дитячому садку, біля забору збирав
, а зараз вже й забув , які вони з себе
Jedem das Seine
Вчера после работы поехал на озеро искупаться,а получилось,что заодно насобирал и грибов.За 45 минут настриг полный пакет краснюков и бабок.На склоне к озеру.(На фото2 бабки уже порезаны в ближней кастрюльке)
Honda Lead90,Honda Lead100,Honda SH150 (2005) ,Honda SH150(2007) Honda Foresight(2001),Honda Dio110,Honda PCX150
Змінено: 13.09.2017 р., Leonid1961
Вчера после работы поехал на озеро искупаться,а получилось,что заодно насобирал и грибов.За 45 минут настриг полный пакет краснюков и бабок.На склоне к озеру.(На фото2 бабки уже порезаны в ближней кастрюльке)
не погано викупався
Jedem das Seine
Так.Давно так не "купався". Зазвичай в цьому році по пару штук збирав під час купання і поступово сушив.А тут відразу повний пакет.Та ще й за 45 хвилин.Якби не сутінки ( а додому їхати більше 20км)- ще б "покупався". І так довелося їхати по суцільній темряві.А я цього дуже не люблю,враховуючи стан наших доріг.
Так.Давно так не "купався". Зазвичай в цьому році по пару штук збирав під час купання і поступово сушив.А тут відразу повний пакет.Та ще й за 45 хвилин.Якби не сутінки ( а додому їхати більше 20км)- ще б "покупався". І так довелося їхати по суцільній темряві.А я цього дуже не люблю,враховуючи стан наших доріг.
А мені навпаки дуже подобається їздити вночі,особливо влітку.
.
Jedem das Seine
Може,у вас дороги кращі. А у мене на шляху з лісу-озера додому 10 км ідеальної дороги (Киів-Чоп) і 10 км по місту з ямами,напливами висотою з бордюр...Легко можно нає...тися
По темі: получилось закрити 11 півлітрових баночок (6 з краснюками, 5 - з бабками)
Фото з бабками до їх порізки
Змінено: 14.09.2017 р., Leonid1961
вчерась катнули от нефиг делать на разведку. на удивление, лес сухой, хоть и были дожди. нашли только синюхи. всю ночь отмачивали. сегодня в банки поедут.
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води,
в годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди!
Може,у вас дороги кращі. А у мене на шляху з лісу-озера додому 10 км ідеальної дороги (Киів-Чоп) і 10 км по місту з ямами,напливами висотою з бордюр...Легко можно нає...тися
По темі: получилось закрити 11 півлітрових баночок (6 з краснюками, 5 - з бабками)
Фото з бабками до їх порізки
То не дороги-то напрямки і вони одинакові, що у вас, що у нас.
Я звик до но нічних поїздок, з дитинства на рибалку по ночі їзжу.Так зараз хоть світло на скутері є, а тоді на дирчику про світло тільки мріяв.
Jedem das Seine
Тихая охота продолжается
В субботу накосил бабок и опят. Устал чистить и мариновать в банки