14,5 на оборотах. сегодня - холодно и ливень был днем, периодический. показало аж 15,0. выше не прыгнуло. но настораживает. уже перезаряд, а гелевики этого жуть как не любят.
Чому Ви робите такі висновки, що не люблять "гелєвики"? 15 вольт для гелевого аккумулятора напруга не страшна, тим більше для мото-аккумулятора, звісно якщо він дійсно гелевий.
На моєму мопеді зараз стоїть 7 А/ч від безперебійника, на ньому написано:
-
standby use (черговий режим)
13,5 - 13,8V
-
cycle use (циклічний режим)
14,4 - 15V
-
initial current (початковий струм)
2,10MAX
Тобто зарядна напруга може буть 15 вольт, а струм 2,1 А..... Останній раз коли я його підзаряжав після зими, виставив 15 вольт, струм не обмежував, при підключенні амперметр спочатку показав 1,6А, але на протязі години струм упав десь на половину і так поступово знижувався, а останні 3-4 години взагалі був 0,08А....
п.с. кто что скажет? кинуть новую проводку? минимум 230/250 рябчиков или не изобретать велосипед и мамому собрать под себя из толкового провода?
Для початку береш провод 1,5-2,5 кв. мм і міняєш:
від генератора до РРа 2 провода), від РРа до аккумулятора (1 провод) і від аккумулятора до замка запалення (1 провод), загальний можна посадити на массу прямо де прикручений РР. На все про все хватить пару метрів провода.
За одне заміни роз'єми, якщо стокові циліндрики, на авто (фото), до них іще ідуть силіконові колпачки.
Я так зробив в своє перше міжсезоння.
Була думка таким чином всю проводку замінить, але:
1. треба набратись багато терпіння і знайти декілька днів вільного часу, можна зимою але так руки і не дійшли...
2. де взять необхідну кольорову гамму проводів, адже по кольору набагато зручніше проводи шукати?
ну похоже земля отвалилась или скоро отвалится, по замене проводки я бы не взялся делать с ноля, проще кинуть готовую косу, но я думаю тебе это не нужно, не спеши менять
Простіше та не дуже. Навіщо мінять одне китайське лайно на таке саме, або ще й гірше (гірше бо як показала практика все саме краще і надійніше було встановлене на заводі...), та ще й за такі гроші?