Замками Тернопільщини та Хмельниччини
Всім привіт, це знову я і ще одна маленька подорож
Чесно відпрацювавши два тижні на благо нашої держави, кишеню шефа і на крихточки собі прийшли довгоочікувані вихідні. Каращий відпочинок це той який приносить задоволення як для тіла так і для душі (в кожного він свій), а для мене це кудись подорожувати і забутись від усього і не думати ні про що і ні прокого ... Отже поїхали ...
За день до поїздки,а саме в суботу, славно попрацювавши вдома по господарству вирішив проїхатись по такому маршруту - Остріг - Збараж - Скалат - Сатанів - Ярмолинці - Меджибіж - Самчики - Старокостянтинів - Славута, так щоб відвідати якомога більше цікавих місць, таких як замків, парків, і т д. Прогноз погоди не радував, по всіх західних областях дощі і грози, але прогнози роблять песимісти і на той прогноз я просто забив, зранку встану і буде видно яка погода.
Неділя, ранок, погодка чудова, тепло і сухо, можна їхати, запакував дощовик і ще деякі утеплюючі речі на всяк випадок, перевірив наявність всіх доків - талісман від гайців
і вперед, виїхав о девятій ранку в напрямку Острога, по дорозі заскочив на заправку. Біля стели Острога сфоткавсь для годиться і рушив далі через села і міста
Дорога не ахті але 60-70 км/год їхати можна, машин майже не було, що дуже порадувало
Промайнув Шумськ, нічого особливого, як завжди, можливо через те що я вже звик до цієї дороги, адже сюдою завжи проїжджаю коли їду на захід, неподалік м. Ланівці сталось раніше ДТП в кюветі напівпричіп з цистерною
, чесне слово, я не винуватий
Ось вже я і на підїзді до Збаража, перша зупинка Збаражівський замок, знайти замок не проблема на околиці розміщено вказівники, це досить відоме місце, часто приїжджають на екскурсію іноземні туристи, трішки пройшовся алеями парку, пофоткав, експозиції не дивився так я вже там бував і не став надовго затримуватись, лише зайшов у внутрішній дворик де розбирали сцену і декорації, напевно раніше був якийсь фестиваль.
Наступне заплановане місто - Скалат, однак плани є плани, але і пристуні деякі корективи, неподалік в парку розміщено декілька щитів із зображенням і коротким описом замків Тернопільщини, що не могло мене не зацікавити, деякі з них були поруч деякі далекувато, і тому вирішую відвідати ті що поближче а саме замки у с. Микулинці і в м. Теребовля, а потім вже Скалат
Шлях пролягав через файне місто Тернопіль, але дороги там трішки не файні, місцями такі ямки зустрічались, що якщо внеї влетіти то все, можна вважати, що подорож закінчилась, будуть зішкрібати з асфальта, а може і так закатають, із-за файних тернопільських доріг мій GPS відправився майже у вільний політ, відламалось кріплення, добре що був на зарядці і це його врятувало від "асфальтової хвороби" якщо не гірше, але все обійшлось і кріплення поремонтував.
На одному з перехресть з трьома смугами тормознули гайці, їду по середній, вибігає "продавець палочок" аж спотикається і все палочкой махає, я зупинився на узбіччі:
- Старшина "Збирайко" (правильного прізвища не запамятав, хоча і не важливо) ваші документи? Його смайлик -
Даю доки,- чим більше гортає доки його смайлик відповідно змінюється:
побачивши страховку став таким -
побажав щасливої дороги і відпустив на всі сторони
А тим часом я вже добрався до с. Микулинці, з далека виднієцься місцева церква а нет подалік знаходиться і сам замок, точніше те що від нього залишилось