Чорний список дорожніх аварій активно поповнюють скутеристи. Практично кожного дня на автошляхах області в дорожньо-транспортних пригодах гинуть, травмуються водії та пасажири скутерів.
Результати дорожньо-транспортних пригод, внаслідок нехтування водіями скутерів Правилами дорожнього руху та особистої безпеки, це біль та сльози в сім'ях.
Поширеним порушенням Правил дорожнього руху водіями-скутеристами які приводять до різноманітних травми голови - є їзда без мотошоломів.
Звісно ж, сучасний етап розвитку незалежної України потребує зміцнення правопорядку і забезпечення безпеки дорожнього руху.
16 листопада 2008 року набирає чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху».
Зокрема Постанова Кабінету Міністрів України №876 від 1 жовтня 2008 року, яка передбачає внесення змін до Правил дорожнього руху.
Згідно цієї постанови пункт 6. Вимоги до водіїв мопедів і велосипедистів Правил дорожнього руху доповнити абзац перший пункту 6.1 реченням такого змісту: «Під час руху по дорозі водій мопеда та пасажир, якого він перевозить, зобов'язані бути в застебнутих мотошоломах.»
Відповідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами ст.121 КУпАП передбачена адмінвідповідальність у вигляді штрафу від 51 до 85 гривень.
Саме тому Державтоінспекція Чернігівської області 6 листопада 2008 року провела в місті Чернігові профілактичну акцію «ДАІ за безпеку на дорогах!»
Мета даної акції- проінформувати учасників дорожнього руху про зміни у законодавстві України в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, а також зберегти життя даної категорії учасників дорожнього руху (скутеристів) .
Працівники ДАІ вручили водіям скутерів більше десятка новеньких мотошоломів. При цьому з водіями проводилися бесіди профілактичного характеру про необхідність дотримання Правил дорожнього руху. Кожному водієві було вручено пам'ятку про штрафні санкції за найбільш поширені порушення Правил дорожнього руху.
15:20 | 7.11.2008 р.
За інф. УМВС в Чернігівській обл
«Під час руху по дорозі водій мопеда та пасажир, якого він перевозить, зобов'язані бути в застебнутих мотошоломах.»
Тобто, велошоломи, якими влiтку користуються деякi скутерiсти не годяться...
Ушествие Второе. Окончательное.
Тобто, велошоломи, якими влiтку користуються деякi скутерiсти не годяться...
Именно так...
Honda & Suzuki - the best!
Саме тому Державтоінспекція Чернігівської області 6 листопада 2008 року провела в місті Чернігові профілактичну акцію «ДАІ за безпеку на дорогах!»
Мета даної акції- проінформувати учасників дорожнього руху про зміни у законодавстві України в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, а також зберегти життя даної категорії учасників дорожнього руху (скутеристів) .
Працівники ДАІ вручили водіям скутерів більше десятка новеньких мотошоломів. При цьому з водіями проводилися бесіди профілактичного характеру про необхідність дотримання Правил дорожнього руху. Кожному водієві було вручено пам'ятку про штрафні санкції за найбільш поширені порушення Правил дорожнього руху.
15:20 | 7.11.2008 р.
За інф. УМВС в Чернігівській обл
больше бы таких акцый,да и вкаждый город
Движение,только вперед!!!
За меня не переживай, есть Пилот А-316.
И правда, страшно смотреть, как сейчас некоторые с открытой головой гоняют...
Ушествие Второе. Окончательное.
блин , а если я всегда вдвоём езжу на скутере, эт чё мне 2 шлема покупать?
KAMAZ - RULEZZZ !
http://www.drivenn.ru/_data/objects/06465/icon.jpg
Да, в шлемах должны быть и водитель и пассажир.
Вот, думаю, сьездить в Чернигов, что-ли, там шлемы на халяву раздают ....
А я люблю ездить без шлема!ЛЮБЛЮ,и все,ведь о вкусах не спорят.Так меня ущимляют в правах,как МОПЕДИСТА!!!!
Ошибок не прощают женщины и тетрис на девятой скорости.
Связка из трех ломов тонет практически мгновенно.
...здежь и провокация - не было такого, по крайней мере нигде не объявлялось
Да я пошутил, конечно .... В Чернигов разве что махнуть "Черниговского" пива попить
Когда-то я был у вас, поразило удивительное сходство вашего кинотеатра им. Щорса с тем, что находится в нашем городе (кстати тоже им. Щорса). Думаю и гайцы у нас идентичные, судя по нашим, фиг они что кому-нибудь бесплатно оттдадут.... Скорее удавятся
А я люблю ездить без шлема!ЛЮБЛЮ,и все,ведь о вкусах не спорят.Так меня ущимляют в правах,как МОПЕДИСТА!!!!
Шлем может не только сохранить тебе жизнь, но и кому-то свободу. Ситуации бывают на дорогах разные и разобраться не всегда можно
мне бы дьявола-коня да улицу свободную...
[g] Ще треба щоб на одязі були світлоповертачі (отрожатели) [g]
Насчет отражателей на одежде, то это относится к пешеходам, в темную пору.
А вот ППД насчет мопедов гласит:
"6.2. Мопеди і велосипеди повинні бути обладнані звуковим сигналом та світлоповертачами: спереду - білого кольору, по боках - оранжевого, ззаду - червоного."
Думаю, куда прикручивать теперь эти долбаные катафоты, чтобы скут не по уродски выглядел...
Шлем может не только сохранить тебе жизнь, но и кому-то свободу. Ситуации бывают на дорогах разные и разобраться не всегда можно
Ошибок не прощают женщины и тетрис на девятой скорости.
Связка из трех ломов тонет практически мгновенно.
Согласен , до каких пор кто-то за меня решать будет в чём мне ездить! Я ещё понимаю решать как ездить , но в чём это уже моё дело , я и так собирался для холода брать , а теперь придётся делать это из под палки , вот это напрягает.
Так , что прощай ветер , прощай свобода ...
Вот и я без шлема люблю ездить.Согласен,сейчас в шлеме комфортней--а вот летом в котелке чёто не очень хочется ездить.
Jedem das Seine
Нехай Бог тобі дасть тобі утричі більше всього того,що ти бажаєш мені.
Есть ли смысл брать б/у шлем даже если он фирменный японский типа arai или shoei?
Ведь может быть если он поцарапаный - он был в аварии. Существует поверье всё что взято с аварии может привести тебя к аварии.
Есть ли смысл брать б/у шлем даже если он фирменный японский типа arai или shoei?
Ведь может быть если он поцарапаный - он был в аварии. Существует поверье всё что взято с аварии может привести тебя к аварии.
Конечно стоит брать японский.А если так вериш в приметы--в церьков сходи,что бы батюшка освятл шлем, а заодно и скут.
Jedem das Seine
Нехай Бог тобі дасть тобі утричі більше всього того,що ти бажаєш мені.