MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
18.01, 04:04
44
+2 °С
Вітер: 0 м./с., Півд
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

SYM Orbit 2 150 Глохне на гарячу і не заводиться.

Переглядів: 307
15.12.2024 р.
answerview
Привіт. Є такий цікавий момент у мене, скутер просто заглохне, і більше не заводиться. Свічку інколи заливає, іноді суха. Міняв 2 карбюратора, як оригінальний, так і китайський. Впускний колектор та прокладка живі, поршневій лише 3к км, клапана трошки потіють, але я не думаю що саме в них проблема. 
Помітив що іскра дуже слабка, хоча всі елементи запалювання в нормі по тестеру. Виявив це наступним чином: порівняв іскру з Bajaj Boxer. На мотоциклі іскра б'є гарно, а на орбіті ледве впритик синя іскра йде на масу. цього вистачає щоб завестись на холодну і їхати, але в певний момент на світлофорі він глохне і більше не заводиться. Так можна 2 акуми посадити і вести його потім під руку. 
Не знаю навіть де шукати причину, адже по тестеру запалення абсолютно в нормі, генератор, датчик колінвалу і котушка показують справні показники, при цьому іскра на всіх свічках слабка. 

UPD. Проблема була в комутаторі. Він скоріше за все вмирав на всі свої 62000км пробігу, тому він то давав іскру, то не давав. Поставив новий, і техніка ожила. Обороти стали вище, і моментально стартер заводить
Змінено: 17.12.2024 р., КураГлобо
like
bad
shockingly
15.12.2024 р. відповів для КураГлобо  
answerview
Свічку, і високовольтний дріт пробував міняти?
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
like
bad
shockingly
15.12.2024 р. відповів для User  
answerview
Мультиметр показує норму, а от свічку доречі я за 3 місяці пошуків проблеми так і не міняв. Вчора возив до майстра, той сказав шо це все маячня про запалення, покрутив карб, я прогрів його добре, поїхав і знову заглох на перехресті, і вже не завівся :) 
Правда після його вчорашнього регулювання при -1с в мене страшний провал був, і вистріли з глушака. А так, він просто раптово на гарячу вимикається

Є в мене підозра на комутатор, або генератор, бо цей скутер до мене проїхав 62к км. зараз я вже на новій поршневій проїхав 3к
Змінено: 15.12.2024 р., КураГлобо
like
bad
shockingly
answerview
Понятия не имею что за скутер , но подозреваю что там qmb157 мотор , аккум ему для роботы не нужен , попробуй 1 - отключить от генератора все провода кроме синебелого и красночерного , это как раз и есть зажигание , если не поможет то просто меняй на заведомо рабочий катушку и коммутатор , мультиметр там не катит , были случаи когда просто работало через раз и из за этого постоянные пропуски 
Одна ! Єдина ! Соборна Украіна !!!

если хочешь выразить свою благодарность ставь + , посты типа (спасибо помог ) или (ты был прав ) только форум засоряют
Змінено: 15.12.2024 р., 6barakuda
like
bad
shockingly
15.12.2024 р. відповів для 6barakuda  
answerview
Саме так, 157 мотор, трішки модифікований корейцями. День він від'їздить нормально, потім починаються приколи. Всі кажуть регулювати карбюратор, бо комутатор типу або працює або ні, але я вже 3 місяці як його реуглюю. Вчора возив до майстра, і та сама картина.
Десь на ютубі бачив як на 139 моторі міняли комутатор, і там пропуски пропадали
Змінено: 15.12.2024 р., КураГлобо
like
bad
shockingly
answerview
Карбюратор там не виноват , тем более что его меняли а симптомы не изменились , отключив от генератора провода , кроме тех что отвечают за зажигание , ты проверишь нет ли замыкания в самом генераторе , там бывает пайка кривая и коротят катушки , из за этого пропадает искра , н расчет коммутаторов и катушек , то я говорил , вполне может работать пока элементы внутри холодные , а потом нагреется дохнет и никаким тестером ты не проверишь 

если хочешь выразить свою благодарность ставь + , посты типа (спасибо помог ) или (ты был прав ) только форум засоряют
like
bad
shockingly
16.12.2024 р.
answerview
Саме так, 157 мотор,
а шо, у Львові нема нормальних майстрів які справляться з цією дрібницею??????  шо, одні тіктокери і майстри по ютубу залишились?????06_question03_biggrin   привозь, забацаю твій матапет.  я недалеко. Стрий.
like
bad
shockingly
16.12.2024 р.
answerview
возив до майстра, той сказав шо це все маячня про запалення,
хєровий якийсь майстер.  напевне один матапєт вдалось по ютубу відремонтувати і вже собі придумав шо він у мамки механік15_badgrin
like
bad
shockingly
16.12.2024 р.
answerview
Всі кажуть регулювати карбюратор,
в мене відповідь таким проста. ТИ НЕ КАЖИ,  А ВІЗЬМИ І ЗРОБИ. 
like
bad
shockingly
16.12.2024 р.
answerview
у мене, скутер просто заглохне, і більше не заводиться
глохне коли, як це стається? через скільки?  а як він потім заводиться?  через скільки?

треба більше інформації
like
bad
shockingly
16.12.2024 р. відповів для olegsuzuki  
answerview
Глохне абсолютно раптово при низьких обертах. Першу половину дня я наприклад можу проїхати нормально, а потім зупинитись на світлофорі і не завестись. Я навіть вже купляв 2 акума, щоб без перестанку маслати стартером, в результаті садив їх. 
Заводиться він в мене через години 3-4, це зараз взимку. Восени він заводився через 30 хв. Я вже навіть ставив ручний підсос, але всеодно він не заводиться. Так що це точно не карбюратор, за 3 місяці я би вже його налаштував.
Я підозрюю що в мене десь на гарячу пропадає маса, або клапана які я притер, прогорають за 300-400 км і знову починають вийо... 
Коли я ставлю листок до вихлопної він стукає туди-сюди, хоча мав би відштовхуватись повністю

На холодну ідеальний пуск, на гарячу теж, але коли він заглохне, то все, на гарячу пуск не можливий.

Ще є варіант що комутатор, генератор коротять на гарячу, бо колишній власник їздив на ньому теж на доставці, і за ці 62 000 км десь втопив генератор (він у мене ржавий) або десь тиристор бахнув в комуті
Змінено: 16.12.2024 р., КураГлобо
like
bad
shockingly
16.12.2024 р. відповів для КураГлобо  
answerview
Я підозрюю що в мене десь на гарячу пропадає маса
Ото лучше не мороч себе голову , возьми у Олега телефон , договорись и все тебе сделают как нужно 

like
bad
shockingly
16.12.2024 р.
answerview
Глохне абсолютно раптово при низьких обертах. Першу половину дня я наприклад можу проїхати нормально, а потім зупинитись на світлофорі і не завестись.
ну отакі плаваючі проблеми це саме хєрове, їх щоб вичислити треба час.  ну і тут дуже багато вводних, є з чим подумати,  тут і механічну частину вже робили, а електричну ще толком не досліджена.   

але нема такого заліза щоб людина не могла його доламати15_badgrin.  ще не такий тріпер  ламав05_shok15_badgrin
like
bad
shockingly
answerview
Я сьогодні поміняю клапана на нові, гарно їх притру щоб були герметичні, і ще поставлю нову свічку. Щоб бути певним в компресії.
Якщо ситуація повториться, то вже буду шукати в електриці.
like
bad
shockingly
16.12.2024 р.
answerview
Я сьогодні поміняю клапана на нові, гарно їх притру щоб були герметичні, і ще поставлю нову свічку. Щоб бути певним в компресії.
а відомо що клапана є китайські, а є ще дуууужжжже китайські????  які  тупо магнітяться.  а що дасть нова свічка????  а як це  "гарно"  притру???????   а чому б відразу після того як цей мапєт  заглох не провірити іскру, паливо, компресію???????? 

я розумію, що хочеться зробити самому,  але досвід в таких роботах є? а де гарантія що сідла не шаройобляться в посадочних?  а де гарантія що голова не крива?  а як будем зажимати голову, яким крутним моментом????   питань у мене дохрена.
  я просто практично кожен день стикаюсь з ремонтом після ремонту.03_biggrin
like
bad
shockingly
GiS адміністратор
16.12.2024 р.
answerview
Першим ділом, якщо не заводиться, треба викрутити свічку та перевірити іскру. Якщо нема, зразу перевірити на новій свічці. Якщо на новій теж нема, тоді дивитись комутатор та датчик. Якщо важко з електрикою або іскра як гарбузяка, а він все одно не заводиться, тут тіки одне - усі дороги ведуть до olegsuzuki - якісний ремонт та обслуговування усіх видів двоколісної техніки 01_smile20_drinks
Читаємо Правила форуму, не дратуємо адміністратора :)
1
like
1
bad
shockingly
16.12.2024 р.
answerview
На холодну ідеальний пуск, на гарячу теж, але коли він заглохне, то все, на гарячу пуск не можливий.
Отак колись у мене дрочив одного разу комут, а іншого висковольтний з люлькою
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
like
bad
shockingly
answerview
я просто практично кожен день стикаюсь з ремонтом після ремонту.
Не , верх совершенства - это когда приносят пару клетчатых сумок с металлоломом и говорят - сделайте мне мопед , а то у нас не получилось , 08_lol

3
like
1
2
bad
shockingly
17.12.2024 р. відповів для olegsuzuki  
answerview
Проблему скоріше за все знайшов. йде обрив контакту на комутатор (саме під пластиком), тому я не міг дуже довго нічого виявити, бо поки воно стояло, то іскра була, а як тільки виїхав і десь заглох, то поки я його на бордюр десь закидував, скоріше за все від вібрації вона знову верталась. потім заводив і коли стрибав з бордюра він знову глох. Так само коли знімав з центральної підніжки ситуація скоріше за все проявлялась.

В майстернях тільки рекомендували міняти впускний колектор та налаштовувати карбюратор, що недавно і було дарма зроблено 

Завтра скоренько поставлю нову центральну проводку, бо треба терміново їхати на доставки :)

UPD. Поміняв фішки комутатора і сам комутатор. скутер ожив.
Змінено: 17.12.2024 р., КураГлобо
like
bad
shockingly
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2025, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин