Який сінтапон нада и яка ткань краще?
Ось рецепт на зимовий натівський спальнік на -10С:
наполнитель: 100% полиэстер (холлофайбер, 2 слоя, 500 г/кв.м)
Дивився цивільний спальнік на -20С, там всьо серйозніше
- холофайбер 400 і не зрозуміло скільки шарів
Бери натівські б/у і не мороч голову. Воякам побоку скільки той спальнік коштує (хоч всі гроші світу), але якщо підрядчик пош"є і він не буде тепло держати - можна без натівської пенсії остатися. А цівільним - хоч з папіросної бумаги пошиють.
Там два типи у ніх - тіпа літні на звичайному синтапоні (менше +10С не комфортно)
і зимні - ті до -10С мають держати.
В мене чешської армії - щось середне між цими типами (бо на -20С не розраховував), він в 3 шари:
1. Якась хімоза тіпа нейлона з пропіткою. (зовнішній шар)
2. Натюрліх верблюжаче шерстяне одіяло - не довіряю я цим голофайберам, а верблюдам - вірю.
3. Байкова простиня - все таки до тіла приємніше.
Ось у все це загортуєшся і застьобуєшся.
Простиня і одіяло гудзиками пристьобується до зовнішнього шару і на ньому держиться. Молнія - тільки на зовнішньому шару. (спальнік важить щось із 3кг - я його тільки в машині вожу, то ви його не бачили)
Ось
наприклад на -10С. Там же почитай з чого його шьють і чи дешевше буде такий самий самому шить. Там одна молнія скільки потяне...
PS: Поки лазив по рейберту, знайшов там одіяло на свій спальнік - то купив собі ще одно.
Влітку водив дитину в зоопарк, то там давали мацати верблюдів
дуже приємна, добра, дружелюбна тварина, а на одіяло - саме то. Міхаличу, в тебе там армія котів що металеві двері прогризають за ніч - скільки шашлику і ковбаси в нас перетирили і всі заросші дуже...
Carthago delenda est, Ceterum censeo Carthaginem delendam esse.