В общем на вихідних перегнав в село і у мене готовий доклад по рукусу-зумеру.
1. На дальняк - не годний. Навідь їздити 50км регулярно - не торт (тут треба 125цц хоча б). Тобто він 100% норм їздити по селу в магазін, але не виїзжати на трасу. Імхо, можна їздити в сусідне село-смт, десь до 15-20км.
По факту це велосипед з моторчиком - така сама динаміка, тому нефіг від нього чогось чекати. В Києві він нафіг не потрібен (бо він не може разом з потоком їхати). Як і взагалі всі 4т 50цц (імхо).
2. Гарно йде по піску. Його вважають "позашляховим скутером", так от - його ендуро-складова це НЕ дубасить як дурному (рама не дасть), а їхати з тими же 10-20км/г по грунту і йому там більш-менш комфортно. Скажімо, така яма-ванна з піском довжиною з метр - PCX на ній втрачає швидкість і завалюється (тільки встигай ноги виставляти), а рукус навідь не помічає їі. Бо легший на 40кг, катки значно ширші і гума по типу 50/50.
PCX - гарно і комфортно їздити з міста, а чисто по селу - перебор. На рибу - не годняк, бо обдереш пластік.
Рукус - якраз по селу. На рибу і в місто - негодняк, бо треба їхати далеченько для рукуса (а так на рибу був би норм, пластіка немає, а вудки гарно стають).
Каб - на рибу і в місто (може замінить PCX?).
3. Дівчата. Якщо хочете їхати ввечері до дівчат, то мото-літра не беріть. Вони по звуку чують що не місцевий і навідь не дивляться на PCX. А от на рукусі я дуже був здивований увазі. Бо по звуку він як місцевий, місцевих 3.5 скутера, от і самі видивляються щоб підвіз.
4. Дуже була вдала ідея перефарбувати його з зеленого в зелений
Бо був зелений, наче радянська військова техніка, а став зелений як ланос (фарбу купляли по коду фарби від ланоса). Моїм жінкам колір дуже "зайшов" (мені він був і так гарний, але треба було підфарбововувати - то задули весь).
5. Будете робить багажніка - то робіть тільки в рівень з землею, а не під кутом. Бо начинка піцци зїзжає
в кофрі - зтікає вся на один край. Оце едине що ми пролюбили в підготовці рукуса до села (в нас є Фора, то печуть піцци, на вихідних купляю). А кавуни їздять під ногами норм.
Дружина вже покаталася по грунту і по асфальту, задоволена, хоче здавати на скутерні права (Б категорія є) і як проважала, то сказала "я вже хочу на дирчику їздити".
Наче підсадив (шльом-перчатки є, каністру 5л бензину привіз), тепер треба аккуратно вчити.
Carthago delenda est, Ceterum censeo Carthaginem delendam esse.