Единственное возражение. Хранить АКБ лучше при низких температурах. Это сильно уменьшает саморазряд. Он "засыпает".
Це дійсно так! Акум рекомендується зберігати при низьких температурах від -5 до +5 - це зменшує саморозряд, оскільки на холоді електроліт стає чуть густіший і не так взаємодіє з пластинами! Кислотн0-свинцеві акумулятори, мають здатність великого саморозряду, коли стоять без роботи, а ще й в теплі! Але мене це ніяк не торбує, бо я постійно разу у тиждень, провіряю напругу на клемах АКБ і раз у місяць проводжу цикл повного розряда-заряда (мається наувазі розряд до 10.8В)
Я тоже менял электролит перед вторым сезоном. Но просто заменил и всё, без видимых причин. Не понравился мне его цвет.
Якщо електроліт став мутного, червонявого кольору, то новий електроліт, ніяк не зашкодить! І ще до того, зливаючи старий електроліт і заливаючи новий, таким чином акумулятор в середині промивається...що краще для його здоров"я! І ще, я вважаю що електроліт потрібно замінювати хоть раз на сезон - свіжим електролітом! А то в процесі роботи акума він поступово втрачає свої властивості!
Нет у нас таких морозов, чтобы заморозить "живой" аккумулятор. Нормально заряженный аккумулятор с "плотной" кислотой замёрзнет где-то при минус 30. Разряженный с "водичкой" вместо электролита замёрзнет уже при минус 5.
Я читав десь про експлуатацію і зберігання акума, так пише що при -18С вже починає відбуватися згущування електроліту - він перетворюється на "кашеподібну" суміш! - це не сприяє руйнування пластин... Тому, що коли електроліт перетворюється на кашу при замерзанні, поступово замерзає, його об"єм поступово збільшується, і надлишковий об"єм витісняється в вільний простір, тобто вверх банок акума.То в такому випадку банки акума "не розіпре " і пластини не зруйнує! Але ось якщо різко температура понизиться до -20-25С - то електроліт різко замерзаючи - збільшує свій об"єм, а діватися йому немає куди, ось і "випирає" боки!
...Самое трудное в споре - не столько защищать свою точку зрения, сколько иметь о ней четкое представление....