MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
27.11, 16:27
13
0 °С
Вітер: 0 м./с., Зах
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

Штрафы за управление мопедом в нетрезвом состоянии

Переглядів: 50341
23.09.2008 р.
answerview
Показати повідомлення
Это ждет тех кто любит выпить за рулем.  
Вчера у моего друга приключилась такая история: он на мопеде >50 с пассажиром был остановлен недалеко от дома работниками ГАЙ, при себе никаких документов небыло, все бы ничего но он был  выпившим (по его словам вроде был нормально адекватен), вобщем подул он в трубочку и она позеленела. Гаишники намекали на взятку, типа заправить их машину (правда не уточняли скоко им надо, заправка была в метрах 500, друг не повелся на это, потом они потребовали удостоверение личности он сбегал домой принес паспорт и талон, сказали что талон им не надо, сверили номера на двигателе и раме составили протокол сказали что будут неприятности на работе и отпустили чтоб мопед толкал в гараж. Вот теперь он переживает скоко ему прийдется выложить в суде, есть ли разница штраф за пьянку на машине и на мопеде?
like
bad
shockingly
maluk84
21.06.2009 р. відповів для Marik77  
answerview
Меня точно также остоновили на скутере Я выпил дньом бутылки две пива а вечером меня остановилы!!!! Составели пртокол и отпустыли а через месяц пришло пысьмо в суд а в суде сказали иле две спаловинай гр. или права на гот !!!!!  20_drinks 45_smoke
like
bad
shockingly
Dnepropetrovsk
06.07.2009 р.
answerview
Всем привет!
А если не было при себе документов, удостоверяющих личность-просто со слов пробили по адресному? Документы на скутер в порядке, а вот пиво присутствовало. Остановили и взяли в свидетели парочку, проезжавшую на машине.
При них получили ответы на вопросы:
1.пили?-"да"
2.на освидетельствование поедем?-"нет"
3.протокол составляем?-"нет"
Подписав в нужном месте и оставив свои координаты, свидетелей отпустили.
Моей подписи нигде нет.
Сказали, что штраф до 2500гр. или 40 часов общаковых работ.
Отпустили меня катить свой скутер, на штраф площадку не забрали (может потому, что я-женщина).
Что будет, если "отморожусь"?
Подскажите, plies!
53_heart 53_heart 53_heart 53_heart 53_heart 53_heart 53_heart 53_heart 53_heart 53_heart 53_heart
like
bad
shockingly
06.07.2009 р.
answerview
Да штрафы щас серьёзные от 2500 до 3400 или год или работы и т.д.  на штрафплощадку забирают не всегда это уже как ты будеш себя вести и как с настроением у гайцов! не так давно видел паренька на дельте с гайцами меня тоже остановили проверили доки и всё а на него в протокол состовляли так они забрали ключи и сказали кати!  ВЫВОД ОДИН не пейте за штурвалом =) Это может обойтись дороже вашего скутера, это не 2 года назад когда штраф был 68 грн.  А если пил давно типа пару часов назад баночку пива то можно смело ехать на освидетельствование гаишникам чётко сказать в трубку дуть не буду едем к врачам!  пил давно! обычно желание ехать у них отпадает если вы чётко даёте понять что пили давно просто остался перегарчик лёгенький от пива!
[URL=http://2ip.ru/speed/]http://2ip.ru/speedbar/MTI2NzAxNDYxMC0xNzQzLjQ2Ny0xMzUuOTEzLTUzLjk3Mi0yNjAwMDI=.gif
КРИВОЙ РОГ www.scdr.at.ua KSK Krivoy Rog
like
bad
shockingly
06.07.2009 р.
answerview
Одного знакомого  на 2200 грн.за бутылочку пива. Второго на год прав лишили но самое главное права лежат дома. Но он сам протупил, сидел на мопеде и пил пиво, а в протокол написал что ище пил до этого. Я бы взял бы руках домой покотил. Пешеход это сила.
Сообщество Пенсионеров
like
bad
shockingly
nikon
06.07.2009 р. відповів для Ser07  
answerview
Одного знакомого  на 2200 грн.за бутылочку пива. Второго на год прав лишили но самое главное права лежат дома. Но он сам протупил, сидел на мопеде и пил пиво, а в протокол написал что ище пил до этого. Я бы взял бы руках домой покотил. Пешеход это сила.

такои расклад это лохотрон....
like
bad
shockingly
06.07.2009 р.
answerview
Канешно он лоханулся! он же не водитель поскольку не управлял транспортным средством! А им управлял ктото другой кто отошол! и т.д. надо знать законы прежде всего!
[URL=http://2ip.ru/speed/]http://2ip.ru/speedbar/MTI2NzAxNDYxMC0xNzQzLjQ2Ny0xMzUuOTEzLTUzLjk3Mi0yNjAwMDI=.gif
КРИВОЙ РОГ www.scdr.at.ua KSK Krivoy Rog
like
bad
shockingly
06.07.2009 р.
answerview
Меня не разу не останавливали гайцы, просто потому что я от них удирал в городе (на трассе конечно же не замутишь такое на полтосе) в итоге бухаю по черному уже 2 года и езжу без единой ДТП, все мои знакомые делают тоже самое и живём дружно никого не трогаем и нас не трогают 04_blush
like
bad
shockingly
16.07.2009 р. відповів для StARM  
answerview
Внимательно прочитайте ПДД Украины п.6.7 который не запрещает употребление алкоголя при управлении мопедом (т.с. до 50 куб.см.) или велосипедом и дайте почитать гаишнику. Следовательно это не является нарушением ПДД, если не нарушили другие правила. Протокол составленый по этому "нарушению" всего лишь "филькина грамота".Но будьте внимательны в суде обычно (благодаря гаишникам ) шьют ст.130.1(2550-3400грн. штраф), которая распространяется на механические т.с.. Т.с. до 50см. куб. таковым не является (п.1.10 ПДД Укр.) Очень много людей не зная и не умея отстоять свои права в суде попадаются на это. Меня "ловили" 3 раза "под мухой", закон срабатывал на 100%-никакого штрафа. Но если нетрезвый нарушил другие правила -тогда срабатывает ст.127 (134-170грн.).
    Счастливой всем езды и можете смело прохлаждаться пивком, но не напиваться.
like
bad
shockingly
16.07.2009 р. відповів для Dnepropetrovsk  
answerview
Внимательно прочитайте ПДД Украины п.6.7 который не запрещает употребление алкоголя при управлении мопедом (т.с. до 50 куб.см.) или велосипедом и дайте почитать гаишнику. Следовательно это не является нарушением ПДД, если не нарушили другие правила. Протокол составленый по этому "нарушению" всего лишь "филькина грамота".Но будьте внимательны в суде обычно (благодаря гаишникам ) шьют ст.130.1(2550-3400грн. штраф), которая распространяется на механические т.с.. Т.с. до 50см. куб. таковым не является (п.1.10 ПДД Укр.) Очень много людей не зная и не умея отстоять свои права в суде попадаются на это. Меня "ловили" 3 раза "под мухой", закон срабатывал на 100%-никакого штрафа. Но если нетрезвый нарушил другие правила -тогда срабатывает ст.127 (134-170грн.).
like
bad
shockingly
16.07.2009 р. відповів для vodolaz01  
answerview
Даже так...
like
bad
shockingly
16.07.2009 р. відповів для scooterist  
answerview
чет новенькое 01_smile 34_wacko2 01_smile
Все будет тип-топ!
like
bad
shockingly
16.07.2009 р. відповів для Tosha443  
answerview
Руль на то и руль, чтобы рулить, а не с залитыми глазьями переть неизвестно куда.

Всё в мире относительно. Я тоже не сторонник спиртного за рулем, но...  Лично знаю человека, который будучи вдрызг пьяным, ведет авто аккуратнее, чем трезвым. Со скоростью 30-40кмч добирается до своего дома, заезжает во двор - но выйти из машины уже не может, там и находится пока "не придет до памяти".  Зато трезвым не признает скорости менее 80кмч.
like
bad
shockingly
17.07.2009 р. відповів для vodolaz01  
answerview
Стаття 130. Керування транспортними засобами або суднами     особами, які перебувають у стані алкогольного,     наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом     лікарських препаратів, що знижують їх увагу та     швидкість реакції
    Керування транспортними    засобами    особами    в     стані алкогольного,  наркотичного  чи  іншого  сп'яніння або під впливом лікарських препаратів,  що знижують їх увагу та швидкість реакції, а   також  передача  керування  транспортним  засобом  особі,  яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів,  а  так  само  відмова  особи,  яка керує транспортним засобом,  від  проходження  відповідно  до  встановленого  порядку огляду на стан алкогольного,  наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо  вживання  лікарських  препаратів,  що  знижують   увагу   та швидкість реакції, -
    тягнуть за   собою   накладення  штрафу  на  водіїв  від  ста п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або  позбавлення  права  керування транспортними засобами на строк від одного до двох років,  або  громадські  роботи  на  строк  від сорока  до  п'ятдесяти годин,  або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб і на інших осіб - накладення штрафу від ста п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до п'ятдесяти годин, або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб.
    Повторне протягом   року   вчинення  будь-якого  з  порушень, передбачених частиною першою цієї статті, -
    тягне за  собою  на  водіїв   позбавлення   права   керування транспортними засобами на строк від двох до трьох років з оплатним вилученням транспортного  засобу  чи  без  такого  або  громадські роботи   на   строк   від  п'ятдесяти  до  шістдесяти  годин,  або адміністративний арешт на строк від десяти до п'ятнадцяти діб і на інших  осіб - оплатне вилучення транспортного засобу чи без такого або громадські роботи на строк від п'ятдесяти до шістдесяти годин, або адміністративний арешт на строк від десяти до п'ятнадцяти діб.
    Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за керування    транспортними    засобами   у   стані   алкогольного, наркотичного  чи  іншого  сп'яніння  або  під  впливом  лікарських препаратів,  що знижують їх увагу та швидкість реакції, за відмову від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного,  наркотичного  чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, -
    тягнуть за   собою  на  водіїв  позбавлення  права  керування транспортними  засобами  на  строк  до  десяти  років  з  оплатним вилученням   транспортного  засобу  і  на  інших  осіб  -  оплатне вилучення транспортного засобу.
    Вживання водієм     транспортного     засобу     після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів,  виготовлених на  їх  основі  (крім тих,  що  входять  до  офіційно  затвердженого  складу аптечки або призначені медичним працівником),  або після того, як транспортний засіб  був  зупинений на вимогу працівника міліції,  до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою  встановлення  стану алкогольного,  наркотичного  чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських  препаратів,  що  знижують  його  увагу  та   швидкість реакції,  чи  до  прийняття  рішення про звільнення від проведення такого огляду, -
    тягне за   собою   на   водіїв  позбавлення  права  керування транспортними засобами на  строк  від  двох  до  трьох  років  або адміністративний арешт на строк від десяти до п'ятнадцяти діб.
    Керування річковими  або  маломірними  суднами судноводіями в стані алкогольного,  наркотичного  чи  іншого  сп'яніння  або  під впливом  лікарських препаратів,  що знижують їх увагу та швидкість реакції, а так само передача керування судном особі, яка перебуває в   стані   такого  сп'яніння  чи  під  впливом  таких  лікарських препаратів,  а також  відмова  осіб,  які  керують  річковими  або маломірними  суднами  від  проходження відповідно до встановленого порядку  огляду  на  стан  алкогольного,  наркотичного  чи  іншого сп'яніння  або  щодо  вживання лікарських препаратів,  що знижують увагу та швидкість реакції, -
    тягнуть за собою накладення  штрафу  від  ста  п'ятдесяти  до двохсот   неоподатковуваних   мінімумів   доходів   громадян   або позбавлення права керування всіма видами плавучих засобів на строк від  одного  до  трьох  років,  або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин,  або адміністративний арешт  на  строк від десяти до п'ятнадцяти діб.
    Дії, передбачені   частиною   п'ятою   цієї  статті,  вчинені особами,  які не мають права керування річковими  або  маломірними суднами, -
    тягнуть за  собою  накладення  штрафу  від  ста п'ятдесяти до двохсот   неоподатковуваних   мінімумів   доходів   громадян   або адміністративний арешт на строк від десяти до п'ятнадцяти діб.
{ Стаття  130 із змінами,  внесеними згідно з Указами ПВР N 316-11від 29.05.85,  N 7542-11 від 19.05.89,  N  1369-12  від  29.07.91, N   1818-12   від  15.11.91;  Законами  N  3785-12  від  23.12.93, N 55/97-ВР від 07.02.97; в редакції Закону N 586-VI ( 586-17 ) від 24.09.2008 }  
    { Статтю 131 виключено на підставі Закону N 586-VI ( 586-17 ) від 24.09.2008 }  
    { Статтю 132 виключено на підставі Закону N 586-VI ( 586-17 ) від 24.09.2008 }

Стаття 127. Порушення правил дорожнього руху пішоходами,     велосипедистами та особами, які керують гужовим     транспортом, і погоничами тварин
    Непокора  пішоходів  сигналам  регулювання  дорожнього  руху, перехід  ними  проїзної  частини  у  невстановлених  місцях    або безпосередньо  перед  транспортними  засобами,  що   наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху -
    тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
    Порушення   правил   дорожнього  руху  особами,  які  керують велосипедами, гужовим транспортом, і погоничами тварин, -
    тягне   за  собою  накладення  штрафу  від  п'яти  до  восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
    Ті самі порушення,  вчинені особами,  зазначеними в  частинах першій або другій цієї статті, які перебувають у стані сп'яніння,-
    тягнуть  за  собою  накладення  штрафу  від  восьми до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
    Порушення,   передбачені  частиною  першою  або  другою  цієї статті, що спричинили створення аварійної обстановки, -
    тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до  п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.
{ Стаття 127 із змінами,  внесеними згідно з Указами ПВР N 7542-11від  19.05.89,  N  1369-12  від 29.07.91,  N 1818-12 від 15.11.91; Законами  N  3785-12  від  23.12.93,  N  55/97-ВР  від   07.02.97, N  2350-III  (  2350-14  ) від 05.04.2001, N 586-VI ( 586-17 ) від 24.09.2008 }

и где в 127 статье написано МОПЕД?????
или в 130 МЕХАНИЧЕСКОЕ транспортное средство?????
Простите, но ваша информация не отвечает действительности. 10_ireful2  10_ireful2  10_ireful2  10_ireful2  10_ireful2
я думал, ежедневные тренировки в 6 утра сделают из меня жаворонка.щас.
Они сделали из меня хмурую, сонную и уставшую сову.
like
bad
shockingly
17.07.2009 р. відповів для Tosha443  
answerview
Під транспортними засобами у статтях 121-126,  127-1 - 128-1, частинах  першій і другій статті 129,  частинах першій - четвертій статті 130,  статтях 132-1,  133-1, 133-2, 139 і 140 слід розуміти всі види автомобілів, трактори та інші самохідні машини, трамваї і тролейбуси, а також мотоцикли та інші транспортні засоби.

я так понимаю, что мопэд попадает под "инши ТС" и никак не "лисапет, пишихот или  лошадка, везущая хворосту воз" и прочие ТС на мускульной тяге.
ну или докажите мне обратное.
ЗЫ. ссылки на п 6.7.... в первом приближении неверны. по ст. 127 собраны в кучу "мускулоходы" - велосипедисты, пешеходы, погонщики и наездники, а в ПДД они все отдельно, по разным пунктам разнесены.

пішохід - особа, яка бере участь у дорожньому русі поза транспортними засобами і не виконує на дорозі будь-яку роботу. До пішоходів прирівнюються також особи, які рухаються в інвалідних колясках без двигуна, ведуть велосипед, мопед, мотоцикл, везуть санки, візок, дитячу чи інвалідну коляску;
транспортний засіб - пристрій, призначений для перевезення людей і (або) вантажу, а також встановленого на ньому спеціального обладнання чи механізмів;

-Эй, извозщик!
-я не извозщик, я водитель кобылы     (с) старый советский фильм.
Змінено: 17.07.2009 р., Tosha443
like
bad
shockingly
17.07.2009 р. відповів для vlad027  
answerview
я не говорю, что я не умею управлять ТС в состоянии алкогольного опьянения, я говорю о том, что УПРАВЛЕНИЕ ТС В СОСТОЯНИИ АЛКОГОЛЬНОГО ОПЬЯНЕНИЯ ЗАПРЕЩЕНО!
like
bad
shockingly
17.07.2009 р. відповів для vodolaz01  
answerview

А ты п.6.8 читал?  п6.8 Водители мопедов и велосипедов должны выполнять требования других пунктов настоящих Правил, касающиеся водителей или пешеходов и не противоречащие требованиям этого раздела.
Смотри на жизнь веселей: наступив на грабли – наслаждайся фейерверком!!!
like
bad
shockingly
19.07.2009 р.
answerview
Друга месяц назад остановили. На той неделе повестка пришла. К оплате 2550 10_ireful2
Вся наша жизнь игра: сюжет - дерьмо, зато какая графика!
like
bad
shockingly
aweter1
30.07.2009 р. відповів для Marik77  
answerview
а если забрали мопед эбакуатором на штраф площадку? могу ли я его забрать до суда?
like
bad
shockingly
30.07.2009 р.
answerview
вчера вечером тока с моря приехал. сел на моцик и поехал гулять в часов 9 вечера.
через 1 минуту подезжяю к трассе, включаю левый - вылетает 9-ка гаи тупо стает на дороге по своей полосе на повороте на трассе. и выбегает работничег 30_crazy . а я как раз жувачку в рот кинул , не пил спиртосодержащего вообще.
подходит, представился. и сразак жевачке прецепился!!! 07_dirol
я ему говорю типо тут нельзя останавливаться, шо за фигня? так он- ну откоти... одолжение сделал.
говорит пил? (ааааа как же они меня задрали этим тупым вопросом 09_ireful1 )
я уже со злости говорю- та кто вам скажет шо он пил?! 25_spiteful
он так серьезно сразу - ану выплюнь жевачку!  22_aggressive
я говорю - зачем мне ее выплевывать? не буду. вы же меня за это не оштрафуете? 30_crazy
он так прям воще разозлился, грит - пожалуйста, выплюньте жевачу и дыхните. ну думаю ладно - выплюнул, дыхнул.
говорит- так от тебя же перегаром тянет!!! 10_ireful2
я вообще прозрел.
ответ-  если я жую жевачку, это не значит шо я пил. я вооще за руль выпившим не сажусь. и шото еще ему сказал. уже не помню.
потом попросил документы.  потом его товарищ позвал, шото сказал, он отдал доки и они поехали. также пожелал счастливой дороги  08_lol
походу молодой был, неопытный... хотел подзаработать падло... как токо я ему заковырку скажу он прям сразу терялся.   33_wacko  слава богу меня просто так не надуешь 31_bigboss  хай тока попробуют придрацца  30_crazy
от такая история  45_smoke
Главное не байк, а стремление к свободе!
50=>125=>650=>50 =>400...
Змінено: 30.07.2009 р., razor
like
bad
shockingly
30.07.2009 р.
answerview
Эти ДАЙцы реально достают! Пил не пил, а ты что медик, делающий заключение?! Доказывай им, что не "верблюд".  10_ireful2
It was a Viper Victory 50-> What is will be? I don't know. Which is better a motocycle or a scooter? The question is difficult...
like
bad
shockingly
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин