MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
11.03, 20:36
44
+14 °С
Вітер: 2 м./с., Зах
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

Обговорення війни расії проти України

Переглядів: 2816648
GiS адміністратор
16.11.2015 р.
answerview
Показати повідомлення
Шановні учасники цієї теми! У ній ми обговорюємо все, що пов'язано з Україною та подіями, що її оточують.

Тут діють особливі правила, що трохи відрізняються від загальних.
Категорично заборонено:

1. Висловлювання образливого характеру про Україну та українців у будь-якій формі.  
  2. Мат у будь-якій формі.
  3. Постинг вульгарних картинок і відео, а також розміщення їх поза тегом SPOILER.
  4. Багаторазові цитування і безглузді повідомлення. Також заборонені цитати з відео і картинками всередині!
  5. Особисті листування і з'ясування стосунків видаляються цілими ланцюжками без попередження, навіть якщо в них є цінна інформація.
За всі ці (і не тільки) порушення Адміністрація сайту має право закрити доступ до цієї теми і видалити всі постинги з порушеннями!
Читаємо Правила форуму, не дратуємо адміністратора :)
Змінено: 07.11.2023 р., GiS
9
like
7
bad
shockingly
2
Риболов видалений
22.07.2016 р. відповів для August  
answerview
Заява прем'єра про відсутність системної кризи не відповідає дійсності - Медведчук

Как ты относишься к Медведчуку?

А це має якесь значення?
Тут важливо не моє ставлення до Медведчука, а ставлення Порошенко і прокуратури до Медведчука.
І якщо він на волі, дає інтерв'ю, має свою партію і бізнес в Україні-  які претензії можуть бути до нього.06_question
Jedem das Seine
Нехай Бог тобі дасть тобі утричі більше всього того,що ти бажаєш мені.
like
bad
shockingly
22.07.2016 р. відповів для Vervet  
answerview
які претензії можуть бути до нього.06_question

Тоесть у тебя к нему претензий нет. Правильно я понял?
like
bad
shockingly
Риболов видалений
answerview

У прокуратури та Порошенко, у Верховної ради до нього є претензії???
Jedem das Seine
like
bad
shockingly
22.07.2016 р. відповів для Vervet  
answerview

У ТЕБЯ лично они есть?
like
bad
shockingly
answerview
погодка 20 числа була далеко не жарка = я був у куртці
http://pogoda.meta.ua/Khersonska/Khersonskiy/Kherson/2016-07-20/

все інше ми і без поляків помітили
Крим - це Україна!
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
like
bad
shockingly
22.07.2016 р.
answerview

Олег Пономарь
Доброе утро, друзья.
Пятница на календаре и мы завершаем нашу немного эмоциональную неделю. Что важного?
- Самая важная и хорошая новость:
Спортивный арбитражный суд не удовлетворил иск Олимпийского комитета России к Международной ассоциации легкоатлетических федераций. Таким образом, российские легкоатлеты на Олимпиаду не едут. И в воскресенье будет принято решение в отношении всей сборной России (как страны) об участии/не в Олимпиаде.
- Вторая очень важная новость-подтверждение в нашу корзину "Обходной лист Обамы":
Вашингтон ввел новые санкции в отношении сирийских юридических и физических лиц, в том числе тех, которые работают в России. Они затрагивают восемь физлиц и семь организаций. Это удар по асадовско-путинской финансовой базе.
Кстати, вчера минус еще один асадовский самолет.
- Вчера в Черное Море вошел американский десантный корабль LPD USS Whidbey Island.
- Еще одини кирпичик в Балто-Черноморский Союз:
Вышеградская четверка предложит свой план реформирования ЕС. Здесь первую скрипку играет Польша.
- Аукцион по приватизации ОПЗ состоится в Октябре.
- "Укрзалізниця" и "Антонов" подписали Меморандумы с General Electric.
- Американское агентство по развитию USAID выделяет правительству Украины $14 млн на систему ProZorro.
- Продолжают очень радовать Генпрокуратура, НАБУ, СБУ.
Начато сотрудничество ГП с экс- окружным Прокурором США Витвицким.
- Сегодня также будет принято решение по Президенту ФИФА Инфантино - дело так и закончится (пока) предварительным расследованием комитета по этике или начнется настоящее коррупционное расследование. Крючок.
Вот такие новости. Спасибо всем, кто понял вчера разницу между плюрализмом мнений и информационной нечистоплотностью. Помогаем Армии, держим голову холодной, готовимся к выходным.
Майте гарний день та смачну каву на сніданок. Все буде добре)
Крим - це Україна!
like
bad
shockingly
22.07.2016 р.
answerview
як я вже неодноразово казав і писав = на Україну суне хмара, і схоже буде БУРЯ...

Miroslav Gai
Сегодня прошла встреча блогеров с Начальником Генерального Штаба Виктором Муженко.
Это уже вторая встреча и в этот раз офицеры ГШ сами активно принимали участии в ее организации.
На КП мы разминулись, как мне показалось, с Джемилевым.

Орудия блогеров - телефоны отобрали в приемной. Будучи опытным, я захватил блокнот и ручку, хотя и оказалось, что для каждого были приготовлены бумага и карандаши гостеприимным ГШ.

Радушие действительно было во всем, я по забывчивости не выложил из карманов и поясной сумки нож, веревку, мультитул и перчатки, но нас любезно не проверяли.

Собравшуюся компанию трудно назвать просто блогерами. Тут собрались и военкоры и руководители аналитических центров и атошники. Все пишущие и многое знающие люди, побывавшие и на войне, а некоторые и на войнах, работающие в крупных корпорация и т.д.

Встреча длилась больше двух часов. Началась она по военному - с конкретики. Нам были показаны слайды с оперативной ситуацией, результаты о проделаной работе по формированию новых полразделений, схему ОК. Скажу так, работа проделана огромная, численность армии увеличена в разы. Учения по переброске подразделений на огромные расстояния, форсирование главных водных артерий, совместные действия с западными союзниками...

Все это от понимания той угрозы которая возможна. Расмотрены разные варианты событий, идет работа по многим направлениям. Особое внимание сейчас будет уделено военкоматам, системе резерва. Хорошо об этом написал Aleksandr Shulman

7я волна мобилизации по обстановке.

Я задавал и неприятные вопросы. Например о проблеме дезертирства и борьбы с ним. Ответ был честным. Понимание есть, но нужны изменения в законы. В "мирное время" нельзя использовать военные методы, поэтому разрабатывают форму сотрудничества с Полицией.

Прозвучали неприятные моменты и для меня - комплектация техникой в норме. У меня другие данные, но я не стал их озвучивать при всех, мы пришли слушать.

Получили много интересной инфы о боях в 14-м году, но озвучить ее сейчас не могу. Тут заявка на докфильм.

Понимаю, что не все было названо и не все ответы были полными, в силу гостайны.

Но поверьте, на этих встречах говорят достаточно откровенно и мы даже не всегда потом можем об этом писать. Хватит на пол года выступления по эфирах.

В целом - это отличная встреча. Отмечу, что в силу войны на нашей территории, европейского государства, это наверное первый такого рода уникальный контакт Генерального Штаба страны на уровне наивысшего руководства с новой категорией общественных активистов - блогерами.

Есть четкое и ясное понимание, что наступило новое время, нужны реформы и такого рода "рабочие" встречи несут исключительно полезный характер и подымают доверие к ВСУ и к НГШ лично.

Появился мотив продолжать и дальше работать на благо Украины.

Aleksandr Shulman
21 июля 2016 года, четверг
В последний час
Пишу мало, езжу много. Зачем и почему - расскажу чуть позже.
Только что был на встрече блогеров с НГШ.
Да, свора "муженкоботов" снова пили чай/кофе с печеньками в генеральном штабе.
Говорили о многом и разном.
Разговор был откровенный - в рамках возможного, и не всё можно озвучивать.
Скажу несколько вещей.
Во-первых, идёт формирование новых частей и идёт довольно успешно.
Во-вторых, армия не вылезает из учений - как сказал НГШ, "для перехода количества в качество". Проводятся учения на разных ТВД, с маршами на сотни километров, с призывами резрвистов - все очень чётко понимают, что удары могу последовать с разны точек и к ним нужно быть готовыми.
В-третьих, меняется подход к системе резерва.
В-четвёртых, оснащение техникой и перевооружение идёт за счёт запасов, ремонта и обновления имеющегося парка. По поводу танка "Оплот" и нежелания его закупать было сказано предельно чётко: за те деньги, что можно купить 1 "Оплот", можно получить несколько обновлённых Т-64. Учитывая, что речь идёт не об одном танке, а минимум о комплекте на подразделение, то мы сейчас реально не тянем такие траты.
В-пятых, зашла речь о взаимодействии со СМИ - тут разговор не на один час и не на один день, но желание искать общие точки есть. Кстати, та свобода, с которой перемещаются многие наши журналисты по передку невозможна ни при армии США, ни в Израиле, ни в других контингентах НАТО.
В-шестых, инсинуации вокруг 73 центра морского спецназа вздорны - там идёт серьёзный "разбор полётов".
В-седьмых, говорили о службе "офицеров смерти" - о тех, кто должен извещать родных о смерти их близких. То, что информация попадает в СМИ прежде, чем к родным - недопустимо. Есть опыт США, Израиля - словом, идёт работа и в этом направлении.
И о многом другом...
Да, про 7-ю волну.
"Зависит от обстановки. Если будет 7-я волна, то она будет называться 7-й волной".
Будем жить!
Крим - це Україна!
like
bad
shockingly
22.07.2016 р.
answerview
варто прочитать усім, хто користується інет банкінгом

Алексей Давиденко
Берегитесь!
Два дня назад, со счета моего предприятия за 10 минут мошенники украли 3 миллиона гривен. Удалённо взломали наш клиент-банк и сделали платежку от нашего имени на всю сумму денег, которая была на счёте.
Деньги успешно списались в пользу неизвестной ТОВки в другой банк.

Как это было?!
В один момент на компьютере, где установлен клиент-банк начали закрываться все окна, а потом он полностью выключился.

Ремонт занял всего 10 минут, но когда компьютер включили и бухгалтер зашла в клиент-банк - она ужаснулась.
За эти 10 минут, которые у нас не было доступа в клиент-банк мошенники удалённо вошли в систему и от нашего имени сделали платежку на 3 миллиона гривен.

Куда звонить?! Что делать?! Как остановить виртуальную кражу денег?!
Все эти мысли за секунду пронеслись в моей голове.

Из моего горького опыта, могу дать такие совет:
1. Если компьютер бухгалтера внезапно поломался, не ждите пока его отремонтируют. Звоните в свой банк - блокируйте электронные ключи. Знайте, в случае кражи - время ваш враг. Каждая следующая минута отдаляет вас от успеха вернуть украденные со счета деньги.
2. Если вы не успели остановить платежку и деньги ушли, мчите в своё отделение Банка, пишите заявление и просите службу безопасности вашего банка немедленно связаться с банком получателем для блокирования дальнейшего пересылки или обналичивания мошенниками ваших денег. Параллельно, ищите контакты в банке-получателе сами.
4. Немедленно связывайтесь с отделом Киберполиции в вашем городе для оперативной фиксации IP точек несанкционированного входа в вашу систему и выявления всех контактных данных получателя ваших денег.
5. Позвоните в МинЮст, может все намного хуже и у вас уже нет фирмы и прав распоряжаться своим банковским счётом, потому что её

Друзья, учитесь на чужих ошибках, иначе мошенники будут богатеть на ваших!
Крим - це Україна!
like
bad
shockingly
Риболов видалений
answerview

У ТЕБЯ лично они есть?

А чому ти так зацікавлений , чи є у мене претензії до кума путлера??? 06_question
Jedem das Seine
like
bad
shockingly
22.07.2016 р.
answerview

Богдан Карпенко
Черговий шедевр від журналіста "Громадського". Вважаю - це вже повний перехід на сепарську риторику. Тут пан Богдан знову приплів до теми вбивства Шеремета порохоботів, а я під тотим постом побачив лайк від Олексія Кутепова. І маю питання: а чи не той це Олексій Кутепов, який є братом Богдана Кутепова (бо шось багато лайків Богдана під постами Олексія), який на сайті Громадського радіо названий генеральним продюсером 17-го каналу, того самого каналу, журналісти котрого досі не можуть пояснити, яким чином вони опинились на місці вбивства Павла Шеремета (а у 2015-му так само дуже оперативно були на місці вбивства Бузини), вину за яке брат Олексія Кутепова - Богдан Кутепов разом зі своїм директором Громадського - Катериною Горчинською - хочуть повісити на блогерів, які викривають постійні маніпуляції і брехню зі сторони Богдана Кутепова, Олексія Кутепова і всього "Громадського"?

Бонусом я додав скріни про ті чудні правозахисні організації, яких хвалить пан Богдан Кутепов, і хочу додати, що пана Яневського вигнали з Громадського за те, що пан Яневський за брехню і маніпуляції послав
Крим - це Україна!
like
bad
shockingly
22.07.2016 р.
answerview
Маргарита Калмыкова
Я так розумію
черговим кроком "об'єктивного та неупередженого каналу "
буде братання з линири-динири у прямому етері ,
захарченко-плотницький за круглим столом ..
та мила бесіда телефоном з лавровим та путєним ..
а шо ? ..це ж наші "внутрішні проблеми"
російська агресія?-- не знаєм такої
гідність ? - а шо воно таке ?
"вводим мир" -- як пропонує одна відома троянська коняка ((

Сергій Петров
20 липня
Про вбивство Шеремета.

Я тільки вчора писав можливість вбивства журналістів:

"Українська журналістика померла давно, ще до ЄвроМайдана, але зараз проблема постає у такому світлі, що вже незабаром, можливо вже цієї осені ми станемо свідками нападів на журналістів. І перепаде не тільки балаболам-розслідувачам, а й декому з нормальних журналістів. От тільки перейматись через це я не буду: ви самі заслужили це - одні через свої дії, а інші через мовчанку та "корпоративну етику". І хоч хтось може постраждати "за компанію", а то вже інша історія..."
https://www.facebook.com/kharkivian/posts/1216796485038370

Але це я писав у контексті винятково внутрішньої ситуації, бо журналісти забрехалися: вони звикли джинсувати та перекручувати інформацію як вигідно їхньому власнику, вони абсолютно ігнорують фактчекінг, вони ігнорують людей, які їм у соціальних мережах наводять докази їх брехні та перекручувань інформації, і мають лише два варіанти дій: або бан, або звинувачують, що це все боти - "порохоботи" ("схеми" робили навіть розслідування про цих міфічних "порохоботів").

Але мова не про це. Я вважаю, що до вбивства Шеремета причетне ФСБ.

1. Першими "суто випадково" на місці опинились "журналісти" сєпарського 17 каналу, який проводив теле-мости з окупантами з лугандону.
Відео "17 каналу" почалось десь менше ніж за хвилину з моменту вибуху (якщо порівняти відео з камери зовнішнього спостереження та відео цього каналу). Найвеселіше у цій історії те, що спочатку у поясненні до відео канал пропонує всім брати у нього відео, а вже під вечір дописали, що опинились там, бо хотіли зустрітись з Віталієм Кличко, ги.
Так само "17 канал" був першим на місці вбивства Бузини.
Це співпадіння? Не думаю.

2. Там само також "суто випадково" опинився ще й стрімер ЛайфНьюса, який надіслав відео з іншого ракурсу аніж "17 канал". Тобто це також співпадіння? Не думаю. Хлопа, що знімав вже вирахувано.

3. О 9-й годині ранку на ресурсі Гужви "Страна.ua" з'явилась інформація, що кілька днів поспіль на УП, Сергія Лещенка та Севгіль Мусаєву-Боробик велась атака "порохоботів", а от вже сьогодні підірвали Шеремета.
Тобто отак просто звели вимогу пояснити зустрічі із російським олігархом одного з найактивніших борцунів проти олігархії, на що ми отримали відповідь, що Лещенку можна, бо "він чесний", а от Кононенку чи Грановському - засць, бо то режим Порошенки. І отак просто пояснили вбивство Шеремета тим, що то все "кривавий режим Порошенки" залякує "чесних" журналістів.
До речі, нагадаю, що саме у бізнес-центрі Григоришина розташований офіс УП і саме він по суті є спонсором УП та "ДемАльянсу".

4. Тезу Гужви дослівно перепостив у ФБ редактор "17 каналу" Жан Новосельцев, а пізніше з варіаціями ми її прочитали і від Горчинської (виконавчого директора "Громадського", і від Насті Станко.

5. Я знову повернусь до зустрічі Лещенка та Мусаєвої із Григоришиним. Я не вірю у співпадіння, що після їх зустрічей підривають машину із Шереметом. Не вірю!

6. Фактично першими на вбивство відреагували у МЗС Росії, де України назвали не країною, а "зоною" небезпечною для журналістів, де нема свободи слова і всьо такоє... Активну медійну підтримку забезпечили рашистські "ЗМІ", які увесь день смакували цю новину і навіть пов'язали вбивство з тим, що Шеремет мав висвітлювати акцію "Азова" проти "нестерпних тарифів"... До речі, в тому ж дусі відреагували і Азірафф, і Лєначка Бандарєнка, і Сашуля Клімєнка...

7. Севгіль Мусаєва підтвердила, що Шеремет щоранку на авто Притули їздив на ранковий ефір "радіо вєсті". Тобто про версія про напад на Притулу - це фантастика. Тобто вбивали саме Шеремета.

8. Як кажуть мої знайомі-кияни, поблизу знаходяться офіси мертветчука та Корчинського з овердофіга сек'юріті та камерами спостереження. І що "чужий" підкласти вибухівку під машину ну просто не міг. Це співпадіння?

9. Пороошенко залучає до розслідування FBI та Europol. Я не думаю, що все так просто це ще один доказ того, що сліди вбивства ведуть за межі України. До речі, згадалось, що детонатор бомби Локербі знайшли у базі ЦРУ... Цікаво, що наші активісти вже відреагували на це у стиля - "а навіщо нам ФБР??" Цікаво, так???

10. Шеремет вбитий саме тому, що він є відомою постаттю не лише в Україні, але в рахє, Білорусі та інших пост-совкових країнах. Олена Притула такою аж ніяк не є. І це гра не тільки спецоперація проти України та української влади, а також такий собі меседж для власного глядача - дивіться як в Україні все погано...

Шеремет - це "сакральна жертва ФСБ", це акт "публічного покарання" у стилі Нємцова, коли відразу після вбивства можна було засняти останні хвилини його життя - смерть у прямому ефірі. Ми таке вже бачили...

Я просто нагадаю зі своєї січневої статті "Масові блокування у твіттері – початок рашистської спецоперації «Єдіний народ»" щодо планів росії в Україні до кінця року:

"Третій етап – «владу геть» (квітень – травень з піком на травневих святах). різна зміна вектора думки (на кшталт, російської – швидко переключитись з Донбасу на Сирію) – «тотальна зрада», «всіх злили» через «примирення», «влада у всьому винна», «реформ немає», «владу геть» – відбуватимуться акції різних організацій, зокрема, ПС, яким нині здебільшого керує один з таких «біженців» Артьом Скоропадскій. Відбуватиметься серйозна розкачка, з остаточним випилюванням з інформаційного поля всіх незгодних з «провідною» точкою зору.
Четвертий етап – подальша розкачка та створення революційної ситуації. Досягти при успішності третього етапу буде нескладно, якщо залучити сюди значні фінансові ресурси, але ця гра варта того.
Нарешті, завершальний етап (ймовірно, кінець вересня – початок жовтня цього року) – «Майдан 3.0» – державний переворот ззовні українськими, а по факту ФСБ-шними організаціями. В результаті до влади приходять риги, які нині переховуються саме в Росії."
http://maidan.org.ua/…/serhij-petrov-masovi-blokuvannya-u-…/

І саме ця спецоперація із вбивства Шеремета направлена проти української влади та має на меті подальшу дестабілізацію в середини нашої країни. Спроба йулі добитись восени перевиборів провалилась, так само зазнали фіаско спроби примусити провести вибори на Донбасі без виводу рашистських окупаційних військ, тарифні акції також безуспішні (йуля+риги=кремлівська ширка), довіра до журналістів, які на зарплаті та несуть маячню, спекулюють на будь-якій темі, звинувачуючи в усіх бідах Порошенка падає, але треба будь за що до кінця року повалити владу в Україні, бо у той час в рахє кінчаються гроші - "всьо, дєнєх нєт!". І саме для цього створюється сакральна жертва.

А ще журналісти в один момент після вбивства Шеремета, спекулюючи на "утисках свободи слова", отримують ніби право безкарно говорити будь-що. За сьогодні я не побачив серед наших "топових журналістів" жодної думки, що до вбивства Шеремета причетне ФСБ (10 пунктів думаю достатньо, чи треба ще???), а от відкритих натяків на причетність до цього влади і Порошенка - дуже багато, іактично у кожного першого...

На жаль, росія і далі буде займатися дестабілізацією в Україні. Часу лишається небагато і темп подій дуже прискорюється... Вже за тиждень 27 липня до Києва дійде "крєстний ходъ" ПИИ УПЦ МП ЗАО ОПГ РПЦ ФСБ, а наступного дня, 28 липня відбудеться святкування Дня хрещення Русі УПЦ КП. Я сподіваюсь, що нічого не станеться у ці дні і наші спецслужби добре спрацюють, але хто зна... все може бути...

Александра Смилянская
А - аргумент
Вот еду я на встречу, а мне говорят - извините, встречи не будет. А я такая - слушайте, я уже почти приехала. Так что посижу часик.
Я всегда так делаю.

Лайфньюз, перелогинься.
Крим - це Україна!
Змінено: 22.07.2016 р., Grom
like
bad
shockingly
22.07.2016 р.
answerview
Русские солдаты описали как их бригада воюет с Украиной (много вкусных подробностей для Гааги).
http://freejournal.biz/article4652/index.html
"..Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди"
Симон Петлюра.

В конце всего, мы будем помнить не оскорбления наших врагов, а молчание наших друзей.
Мартин Лютер Кинг.
like
bad
shockingly
Риболов видалений
22.07.2016 р.
answerview
Письмо кацапу из АТО.

Дорогой кацап Виталик. Пишу тебе это письмо потому, что не могу больше читать ту содрогательную хуету, которую ты постишь в моем блоге. Пишу тебе из зоны АТО, из окопа, положив блокнот на вонючую ногу псковского десантника (ту самую). Вокруг спят мои боевые товарищи, хунты-правосеки, часть из них – польские негры. В небе тихо реет израильский беспилотник, сбрасывая на нам на головы мацу, кошерное сало «Рошен», наркотики на ужин и счета за эту роскошь, выставленные в евро. Это я тебе сразу сообщаю, чтобы ты в дальнейшем всякую
Jedem das Seine
like
bad
shockingly
Риболов видалений
22.07.2016 р.
answerview
Муженко прокоментував заяву про оголошення воєнного стану

Наразі не стоїть питання про оголошення в Україні воєнного стану.

Про це заявив керівник Генштабу Віктор Муженко, передає журналіст Роман Бочкала.

"Була можливість запитати начальника Генерального штабу Віктора Муженка про те, наскільки ймовірне оголошення воєнного стану? Питання було поставлене в зв'язку з недавньою заявою РНБО, яка багатьох схвилювала. Відповідь: загрози такого рівня немає, сил і засобів досить. Крапка", - написав Бочкала.
Jedem das Seine
like
bad
shockingly
Риболов видалений
22.07.2016 р.
answerview
Експерт розповів, коли почнеться нова політична криза в Україні

Політолог Володимир Фесенко допустив ймовірність нової політичної кризи вже цієї осені, яку спричинить бажання багатьох політиків провести дострокові парламентські вибори.

Про це політолог заявив у четвер в ефірі "Еспресо".

"На осінь ми чекаємо політичну кризу, оскільки частина парламентських фракцій хоче дострокових виборів. Є складною ситуація з тарифною проблемою, і це створює певні передумови для ризиків", - наголосив Фесенко.

При цьому він відзначив, що уряд Гройсмана на початковому етапі фактично продовжив політику Яценюка, і це є радше позитивом.

"Коли новий Кабмін починає працювати "з нуля", тоді виникає більше проблем", -додав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стоденки" Гройсмана нагадують з'їзди КПСС - Балога

Нагадаємо, Гройсман розказав про зниження ціни на газ для населення.
Jedem das Seine
like
bad
shockingly
Риболов видалений
22.07.2016 р.
answerview
Рибачук: Порошенко найпрофесійніше грає роль президента. Ключове - "грає роль"
Хто з українських президентів приніс найбільше користі країні. Чому Віктор Ющенко має трагічну долю. Як Росія купувала українське керівництво держави та які ще спокуси були у високопосадовців 10 років тому. Про це розповів Gazeta.ua Олег Рибачук, колишній віце-прем'єр і голова Секретаріату президента Ющенка

- Мені гріх скаржитись на долю. Якби не пішов з посади голови Секретаріату президента (у вересні 2006-го. - Gazeta.ua), то був би заступником міністра. Потім - міністром. Далі став би депутатом. Можливо, зробив би свою партію. Та я б здох від того. Не міг бути тим, ким став зараз.

Моє життя відтоді змінилося кардинально. А тодішні друзі по парламенту продовжують жити, як у ті часи: то, з ким і проти кого, - каже 58-річний Олег Рибачук.

Зустрічає у медіахабі на вулиці Михайла Омеляновича-Павленка у Києві 8 липня. Тут можуть працювати й відпочивати журналісти. Можна поїсти й прийняти душ. Є безкоштовний інтернет.

Олег Борисович - у сірому піджаку, білій сорочці та джинсах. Запрошує у невелику кімнату. Через вікно видно яскраво розмальовані сміттєві баки у дворі. Пригощає кавою та цукерками.

Після успішної кар'єри в банківській сфері ви пішли в політику. Для чого?

- Я не хотів іти в політику. Але з 1993-го працював у зв'язці з Віктором Ющенком (президент України у 2005-2010 роках. - Gazeta.ua ). Він був головою Національного банку. Потім став прем'єром. Я сформував його політичний кабінет. Коли він пішов у відставку з посади глави уряду (травень 2001-го. - Gazeta.ua), я підписав контракт і працював віце-президентом Чорноморського банку торгівлі й розвитку в Греції. Але політика повернула в Україну. Віктор Андрійович впав у сплячку. Ніхто його не міг із цього стану вивести. Я прийшов і керував офісом Ющенка. Те, що називається політичним кабінетом. А далі треба було стати депутатом Верховної Ради. Бо не можеш такими речами займатися, якщо в розгул демократії не маєш мандата. Тоді почав готувати президентську кампанію Ющенка.

Чому саме команда Віктора Андрійовича?

- Колись його питав: як так сталося, що команда Ющенка за 11 років - це один я? Кажу: Вікторе Андрійовичу, станеться таке горе, вас оберуть президентом. З ким ви будете? Де ваша команда? Розмова була за два роки до виборів.

Команди як такої не було. Навколо нього формувалися групи впливу. Своїм обов'язком Ющенко вважав зруйнувати режим Кучми і дати можливість: "Я вам дам у кожну руку по буханці хліба. А решту ви вже маєте зробити".

Якщо прагнеш змін, маєш брати на себе відповідальність. Розуміти, що хочеш змінити. Готувати людей до того, щоб вони керували цими процесами. Ющенко такого завдання не ставив. Зараз він ображений на весь світ. А більшість світу кепкують із нього. Бо вважають, що це була найбільша помилка українців. Колись Збіґнєв Бжезинський (американський політолог, колишній радник із національної безпеки президента США Джиммі Картера. - Gazeta.ua) сказав, що в Україні кожен наступний президент гірший за попередника. Зараз ця формула трошки змінилась.

А як людина - у чому Ющенко міг дати слабину?

- Він не відмовляв собі у слабкостях. Для нього дуже важко було погодитись на жорсткий графік роботи. Не хотів, не любив і уникав розмов, де потрібно було приймати рішення. І досить часто було таке, що всі верещать: якщо він не прийме рішення, то буде кінець світу. Він не приймав рішення - і вигравав. Спокійно міг скасувати важливі зустрічі і десь зависнути. Ці слабкості дозволяв собі і коли був головою Нацбанку, і прем'єром.

Яка його найбільша помилка?

- Ця помилка має прізвище. Називається вона Тимошенко. Це з точки зору Ющенка. З мого погляду - категоричне небажання формувати команду. Мені казали, що вони схожі з Біллом Клінтоном (президент США з 2003 по 2001 рік роках. - Gazeta.ua). Але Клінтон годинами працював зі своєю командою. Ющенко ніколи цього не робив. Він міг говорити один на один зі мною. Міг слухати і мовчати. Якщо мовчить - значить не робитиме цього. Був період, коли він вимагав підготувати графік його роботи на рік. Ми підготували, і він свідомо зламав його через тиждень. Тому що це були зобов'язання.

У нього трагічна доля. З усіх українських президентів має найгірше сприйняття суспільства. Хоча мав надзвичайні можливості. І українці, і весь світ покладали на нього величезні сподівання.

Я був свідком культу Ющенка. Йому це дуже подобалося. А для мене дивно, як люди не усвідомлюють загрозу від такого ставлення. Хоча пам'ятаю слова знайомих артистів: "Розумієш, Олеже, виходиш - а перед тобою реве 10-тисячний стадіон. І тобі дах зриває, коли скандують твоє ім'я". А прізвище Ющенка скандували мільйони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибачук розказав, як українці впливають на долю Росії та Путіна

Ви з ним дружили?

- По-справжньому сім'ями не дружили. Звичайно, я знав його дітей. Але слово дружба тут не підходить. Я з ним на "ви" досі. Порошенки чи Третьякови на "ти" демонстративно переходили. Люди, які після мене з ним познайомились. Він для мене був "ви". І я цю дистанцію завжди тримав. Я був єдиний, хто з ним прожив цих 10 років. Тільки треба розуміти, що це виключало відпочинки, спільні сауни. Я ні разу не топтав Говерлу. І не був у Хоружівці (село у Сумській області, батьківщина Віктора Ющенка. -Gazeta.ua).

А чому так?

- Я не відпочивав із ним. Якби ми були друзями, можливо. Я жартував: ми один одному набридли вже в роботі.

Тоді писали: "Олег Рибачук - це людина-медіум при Ющенку. У часи прем'єрства через нього Віктор Андрійович контактував із політиками та бізнесменами". Чому саме через вас?

- Інакше сказав великий американський політик: якщо хочеш знати про що думає Ющенко, запитай Рибачука. На цьому формувалася зовнішня політика і сприйняття Віктора Андрійовича. У нас був дивний тандем. Я сприймав його зобов'язання як свої.

Рішення піти з керівника Секретіаріату президента було моїм. Піти з орбіти - це було принципово. Ми дуже світоглядно поговорили. Не міг працювати в Адміністрації, яку отримав після Медведчука, у такому ж дусі. А Ющенко - міг. Із цього все почалося. Моя заява про відставку була через три місяці після того, як прийшов на Банкову. Потім ще майже дев'ять місяців допрацьовував. У нас було принципове розходження щодо корупції. На той час Державне управління справами працювало, як у казці "Кіт у чоботях" - чиї поля? Карабаса Барабаса. Їду по Криму - Карабаса Барабаса-президента. Тут озера із фореллю для Карабаса Барабаса, тут - ліси, заповідники, спиртзаводи. Глави Адміністрації годувалися на спиртзаводах, кінних заводах. Отримували бонуси. Я вирішив це знищити. І мій президент став не на мій бік.

Ющенко був упевнений, що я стану фасадом, і все залишиться як було. Мене ця роль не влаштовувала. Я шість років працював інспектором по боротьбі з контрабандою. Дуже добре у схемах розбирався.

Зрозумів, президент Віктор Ющенко - людина, яка не хоче міняти систему. І яка не бажає мінятись. У мене був вибір: підлаштовуватись під цю модель або вийти з неї. Я вийшов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Моль скотиняка" - Ющенко пилососом рятував старий килим

Спілкуєтеся зараз із Ющенком?

- Ні. Після моєї відставки не спілкуємося. Він дуже ображений. Ющенко належить до тих людей, які не можуть уявити, що від нього може хтось піти. Водночас вважає, що всі - зрадники.

Хто з п'яти президентів приніс країні найбільше зла?

- Янукович. Бо став абсолютним злом. Він - перший президент, при якому рікою полилася українська кров. І досі ллється. Це його особиста відповідальність.

Янукович - перший президент України, який посадив за ґрати свого опонента. Він перейшов кілька Рубіконів. А його патологічна любов до грошей, розкоші? Більшого зла для країни, ніж Янукович, не зробив ніхто. Однак ми вийдемо з цієї ситуації сильнішими.

А хто приніс найбільше користі?

- Тут складніше. Кожному щось можна сказати у позитив. Кучма зараз багато робить для підтримки хоч якихось стосунків із Росією.

Ющенко змусив Януковича вшанувати Голодомор. І взагалі тему українства підняв на високий прапор.

Порошенко - перший глава держави, який діє у воєнних умовах. Це чітко прозахідний президент - "за неимением других путей". У публічній поведінці щодо Путіна досить нищівний.

Порошенку доля дала найбільше. Він має і гроші, і до грошей. Був міністром закордонних справ, знає англійську. Очолював Міністерство економіки. Створював кілька партій, у тому числі - регіонів. У нього найбільше кваліфікацій. І Петро Олексійович найпрофесійніше грає роль президента. Ключове - "грає роль". Українці очікують значно більшого від глави держави: самопожертв, радикального бажання змінити систему. Тому що Порошенко її теж не змінює. А хоче покращити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Гонтаревої бронебійні факти, ось вона і мовчить - Рибачук

Мали багато спокус на посадах?

- Розумів, що маю бути святішим за Папу Римського, бо працюю з Ющенком. Коли зводив будинок, брав кредити і повертав. Усе декларував.

Завжди дивувало, чому чиновники не бояться демонструвати багатство. У Кончі-Заспі мені показали намитий острів, де уряд Пустовойтенка жив. Керівники департаментів мають п'ятиповерхові будинки з ліфтами. Моя зарплата була вища ніж, у них, а я кредитів набрався. На мене дивилися, як на дикуна. А я їх не розумів.

Коли йдеш по посадах, то маєш багато спокус - від квартир і далі. Я службових не брав, як Віталій Касько (колишній заступник генерального прокурора Gazeta.ua). Був у Нацбанку в черзі на чотирикімнатну. Відмовився, бо треба було йти і з кимось говорити. Не маю державної дачі. І в Криму - теж.

А що пропонували?

- На переговорах якось Дмитро Медвєдєв (прем'єр-міністр Росії. Був главою Адміністрації президента Путіна. - ГПУ) каже: ну вам же деньги нужны? Вы теперь власть - с "РосУкрЭнерго" (компанія з перепродажу природного газу на території України, а також Східної і Центральної Європи. В 2004-2009 роках була посередником при постачанні газу з Росії в Україну і ЄС. - ГПУ) ваши 2 миллиарда в квартал. Ты - самый близкий человек к Ющенко. Просто отойди и звякни. И будем дальше разговаривать". Пояснив: якщо не домовимося, то газ відключать.

Реакція Ющенка мене здивувала. Кажу йому: "Слухайте, Вікторе Андрійовичу, тепер розумію, як корумпують українську владу. Ющенко чекав, що я передзвоню. А я Дімі не зателефонував. "Любі друзі" (фраза Віктора Ющенка, люди з його оточення. - Gazeta.ua) пояснили, що мені - політичний кінець.

Ющенко попросив мене домовитися про гарантії, що нас підтримають США і Захід. Я домовився не просто з послами, а з Держдепом і Євросоюзом. Ми мали триматися, якщо нам відключать газ. Я поїхав у відрядження. З новин бачу - газ нам перекрили. Тоді чую повідомлення, що у Брюсселі зустрічаються міністри закордонних справ - як я домовився. А далі - є компроміс, газ включили. Я приїхав, дзвонить американський посол і каже: "Ласкаво просимо у корупційний клуб". Я не знав, що у Карпатах зустрічалися Фірташ, Балога, Ульянченко і брат Ющенка. Все вирішили.
Jedem das Seine
like
bad
shockingly
22.07.2016 р.
answerview
хто тут Ердогана вихваляв? це той що його вчителі скинуть хотіли??? чи статистика бреше?

у ФБ є відео як сьогодні зранку турки вдерлися у книжковий магазин, все там розламали і розграбували = будем чекати поки вони палитимуть книжки? чи знову осану Ердогану заспіваєм???
Крим - це Україна!
like
bad
shockingly
22.07.2016 р.
answerview

напротивагу = Європа стомилась від України
Ostatni odcinek A4 otwarty. Mamy autostradę Ukrainy do Niemiec
http://m.wyborcza.biz/biznes/1,106501,20426022,ostatni-odcinek-a4-otwarty-od-ukrainy-do-niemiec.html?htm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza&disableRedirects=true
Крим - це Україна!
like
bad
shockingly
22.07.2016 р.
answerview
Levitov Allan
На украинском телевидении - журналист из страны-агрессора отмазывает журналистов телеканала, принадлежащего куму путина медведчуку.
Ничего особенного. Проходите мимо.

Маленький нюанс. Это все происходит НА ПЯТОМ, блe@ть, канале.
На Пятом.
Я не знаю, что делать и какими буквами писать хэштэги, чтобы стало понятно, что информационная политика Украины в полнейшей ж@пе.
Крим - це Україна!
like
bad
shockingly
22.07.2016 р.
answerview
Перебежчик из ФСБ теракты в Париже работа Москвы.
https://www.youtube.com/watch?v=gObvtOOKOlg
"..Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди"
Симон Петлюра.

В конце всего, мы будем помнить не оскорбления наших врагов, а молчание наших друзей.
Мартин Лютер Кинг.
Змінено: 22.07.2016 р., 99Ezdok99
like
bad
shockingly
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2025, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин