Dana Yarovaya
Вы знаете, я порой поражаюсь нашему менталитету.
И вот я совсем не о Савченко, и даже не о её маме, пожилой женщине, которую, совершенно цинично и не стесняясь, использует в своих целях некая политическая сила.
Я вот не про этовотвсе
Я про другое.
Я про наш менталитет, и про тех, кто такой, мягко сказать, нехороший поступок, оправдывает.
Почему, скажите мне, почему Надежда, как участник АТО, должна получать землю по другой процедуре, чем все остальные? Участники АТО, семьи погибших, пленные, раненые, военные с оккупированных территорий, которые, в связи с несением службы, были вынуждены бросить все. Почему? Объясните мне хоть одну причину.
Демократия, для меня - это установленные одинаковые правила игры для всех. Абсолютно для всех. И общество эти правила игры принимает и соглашается.
Чем Савченко отличается от того же Сенцова ?
Чем - от ребят Киборгов, которые держали аэропорт?
Чем от ребят, которые летом 2014 стояли в окружении? Раненых держали по неделе, а потом выносили на ноль и передавали россиянам.
Чем эти раненые, которые были в плену в России, хуже?
Чем Веня, погранец, вернувшийся из Таганрога без половины органов, хуже? И, кстати, родом он был из Луганска.
Чем хуже раненные погранцы, которые, уже будучи в Киеве в госпитале, спасали свои семьи, жившие в Луганске, и партизанскими тропами их вывозили?
Они и их семьи остались вообще без жилья.
Чем хуже пацан из одной известной бригады, которому без наркоза в полях ампутировали ногу, потому что стояли в окружении и не было наркоза?
Чем медики, оперирующие под обстрелами, хуже?
Чем хуже молодые пацаны, которых пытали, в прямом смысле слова, в плену, и отрезали всевозможные части тела? Чем???
Они менее героичные? Их вклад в Победу меньше? Как это оценить?
Вы меня простите, или установите всем одинаковые правила получения участков, например, по выбору участника АТО (хотя я даже не представляю, как это организовать), или не создавайте гнусный прецедент.
А твари, которые это замутили - горите в аду, вместе со своей партией.
Павло Бондаренко
Гадаєте, я шокований історію про те, як мама Надії Савченко дільницю землі вибирала? Да нічого подібного! Тут все закономірно й дуже знайомо.
Це схоже на історію з Гонгадзе. Вам відомо, що вони з Мирославою фактично вже були розлучені? Гія перед загибеллю був в боргах, мов у шовках, Мирослава його на поріг пускала, зате після убивства Гії вона добряче "наколядувала" на його імені. Тепер із студій "Голосу Америки" та української служби радіо "Свобода" ллє помиї на Україну.
І тут не бачу нічого окрім нахрапистості, жадібності, цинічності, вульгарності. Всім відомо, що іще з часів "совка" провінційні жіночки були з пащеками акул. А тут схоже на поведінку відомих тварин з родини псових: хапнути скоріше й зараз, поки можна, а то хтозна як завтра повернетьтся.
Мирославу Гонгадзе друзі Гії досі "трупоїдкою" величають, а цих... Цих не знаю як назвати. Напевне, все ж найкраше підходить - Canis aureus.
Тут же не лише земля - Віра у своїх чіпких пазурах тримає доходи від проджу книг сестри (2 книжки по 10 тис. примірників по ціні 135 та 215 грн. за 1 відповідно, при тому, що видання профінансовано "Батьківщиною", тобто Віра туди ине вклала ні копійки - порахуйте), грошові пожертви, що їх шлють діаспора та місцеві українці "на підтримку героїні" - все осідає в кишені "сестри героїні". Заповіти (обидва) Надії також на Віру оформлено.
Тут "родички", що називається, знайшли себе в оточенні пані Тимошено. Відчули рідну атмосферу, рідну душу. Стосовно тварин родини псових є такий вираз: знюхалися.
Як в Юлі Володимирівни виходить лити крокдилячі сльози про "тарифний геноцид українців" і в той самий час лобіювати бізнесові інтереси газо- та нафтовидобувних компаній своїх дружбанів з України та Росії, так і тут : відридавши на шой Савіка Шустера "врятуйтенадію" мама сідає в лімузин і відбуває на кастинг київської землиці.
P.S. От лише не треба про охорону Биківнянського лісу та інших "відмазках". Землю давали Савченкам на ділянці, що її було виділено спеціально для воїнів АТО.
Хтось мені шепоче зз-а лівого плеча, що Марію Іванівну не влаштувало те, що земля та коштує відносно мало - там 1 сотка йде від 75 тис. грн. При тому, що ділянку пропонували в 10 соток, це, звичайно, для родини героїні не гроші.
Споримо, що ціна іншої дільниці буде значно, знчно більшою?
Нашим солдатам та земля "підходить". А от родичам головної героїні АТО, звісно - ні. Як там мамця гордовито заявила: "Так как Надя Герой Украины, единственная женщина Герой, она заслуживает достойный участок".
Якщо хтось тут бачить щось, крім банального бажання заробити на імені - прапор в руки. Я бачу лише тварин з родини псових.
Та не це головне. Я би просто тупо відвернувся від цих двох жижачок: є персоналії набагато огидніші. Але, знаєте, не дає спокою одна відома сентенція про яблуню та яблучка...
І лізе в голову зрадлива думка: якщо мама така; якщо сестра така, то...
А тут ще оте інтерв`ю російських адвокатів Савенко, що вони його дали сайту "Страна". Виявляється, всі оті слова Надії про готовність померти з голоду, але не здатися - неправда. Адвокати впряму заявили, що все було зроблено так, аби життю та здров`ю бранки нічого не загрожувало, а голодування те - постановка, показуха. Для цього спецхарчування було організовано на дитячих молочних сумішах та вітамінізованих розчинах Made in Britain.
Як там сказав пан Фейгін: "Голодування - це відмова від твердої їжі..." Я, наївний, думав, що під час голодування відмовляються не лише від твердого, але й від рідкого й газоподібного харчу, роблячи виключення хіба що для підсоложеной видички та соків. А тут вона чо...
Кого як, а мене це інтерв`ю просто вбиває.
Залишається лише одне питання: чи бере участь в цьому всьому Надія Савченко свідомо, а чи її використовують: родичі у своїх інтересах, а політики - у своїх. Якщо чесно, особисто я однозначної відповіді не маю. Проте інтуїція підказує не поспішати робити з "української Жани д`Арк" куміра та взірець патріотизму.
P.P.S. Олег Сєнцов поїхав на 20 років в російську "зону" особливого режиму. Тим, хто знає, що таке росіські "зони" зрозуміло - це смертний вирок. Сєнцов також має сестру. І маму. Він має дружину та двох дітей. Одна дитина - аутист. Але я нічого не чув про те, аби всі вони поводилися подібним чином. А ви чули?
Схоже, шановні, нам нав`язали черговий "розводняк". Істоти з родини псових - вони це уміють. Спосіб життя в них такий - не обдуриш, не підметушишся - залишишся голодним...