Чотири роки тому, коли ми заселилися в будинок, наш ліфт почувався доволі непогано – трішки обідраний лінолєум, пошкрябані, але без дірок стіни, блимаючий підгорілий плафон, але сяючі кнопочки – тобто на фоні всіх тих обідраних до кісток та депресивних ліфтів, що я побачив, шукаючи квартиру у Броварах, наш був бравим солдатом Швейком Смайлик «smile»
Але, здавалося б на перший погляд, всі ті незначні недоліки почали муляти мої очі. Врешті решт, коли воно вже все почало приходити до мене у нічних кошмарах, я вирішив привести до ладу мого ліфта. Так, так, саме мого, бо речі, якими я користуюся кожного дня, навіть як спільною власністю, є моєю частинкою і мені приємно, коли ці речі добре виконують свої функції та гарно виглядають. Особисто мені – це приємно. Виходячи з цього, одного дня я просто пофарбував стіни, замінив ліноліум та плафон у ліфту – і він засяяв!!! Юрій Дмитрович, ліфтовик, здивувався: «Шкода, але цього марахфєту вистачить на два місяці. Ти ж знаєш наших людей!» - з сумом в словах оцінив він мої старання. До речі, цінуйте його роботу, він суперовий спеціаліст!!! Але ж я оптиміст! Так – дряпали, так – малювали, але я підфарбовував, витирав наскельні написи, мив підлогу, і спілкувався з сусідами Смайлик «smile»
Пройшло майже два роки. Більшість з вас, якби побачили наш ліфт, то сприйняли б його стан за ідеальний у порівнянні з іншими ліфтами у нашому місті – від більшості з них мені особисто потрібно колоти дімедрол, бо стає геть зле. Але я вирішив довести, що запропонована мною теорія таки працює. Якось на днях зайшов у ОЛДІ і купив потрібну мені фарбу з гарненькою знижкою, валік та кісточку – витратив десь біля 250 грн. Витратив десь годину-півтори свого часу і ліфт знову засяяв як новенький. А ось і експериментальна частина – влаштував фандрайзінг серед сусідів. І що ви думаєте? По моїх розрахунках, аби зібрати всю суму, потрібно десь 10 грн з квартири. 10 грн, Карл!!! Але часом, навіть ці копійки стають нєпрєодолімим (галімим) бар’єром для наших людей! Звісно, не всі сусіди мого під’їзду здали кошти (шейм он зем), але більшу половину витрачених коштів я назбирав (респект ту ол оф ю)! Це абсолютний рекорд! Але майже всі були вдячними за мою роботу і погодились разом доглядати за власним майном! Та-дам: «Теорія депресивних ліфтів» працює!!!
Як говорять «У сємьє нє бєз удода!» Не пройшло і двох тижнів як якийсь пітекантроп із сімї Крудсів залишив на сяючій стіні нашого ліфта наскельний опус про те, як він полював на доісторичного удода. Дімедрол мені знову допоміг. До цього часу дружина вже ховає від мене всі жидкасті для снятія лака, усі спиртовмісні речовини пішли замість дімедрола – грець з ним, - подумав я, - витру на наступному тижні, коли оговтаюсь від соплів. Яким я був здивованим, коли через декілька днів наскельний напис щез!!! Це ж когось із сусідів совість таки замучила!!! Від радості мій імунітет збільшився до рівня мого гімоглобіну! Та-дам: «Теорія депресивних ліфтів» працює!!!
Два роки тому, коли перший раз фарбував ліфт, поставив у плафон дві енергозберігаючі лампи денного світла, гарні такі, яскраві такі (спеціально так довго затягую, аби ви тепер уявили різницю між освітленням нашого і вашого ліфта
). Нещодавно одна з них згоріла. Але інша сяяла на повну. У ліфті світло, нормально, до того ж ліфт вже оновлено, ну здавалося б, згорить інша – ну тоді й поміняємо. Але мій сусід купує дві нові енергозберігаючі лампи, передає їх мені з метою заміни!!! Я викликаю знову Юрія Дмитровича, ми замінюємо зіпсовану лампу на новеньку, одна лишається як запасна. Дзвонить сусід: «Саш, так а чого відразу не поміняли обидві?» У мене нижня щелепа і підвисла – думаю, ну ще одного перфекціоніста-задрота під’їзд не витримає Смайлик «smile» Але тихенько радію! Та-дам: «Теорія депресивних ліфтів» працює!!!
Друзі, навіщо так багато тексту? Я хочу закликати вас стати практиками і власноруч, в своєму оточенні, довести, що «Теорія депресивних ліфтів» працює!!! Доречі, існує ще «Теорія депресивних під’їздів»!!! Думаю, їх можна об’єднати в одну - «Теорія депресивних ліфтів та під’їздів». Почніть Новий Рік з відновлення вашого ліфта і, повірте, крок за кроком ми змінимо наше місто на краще!!! Будьмо!!!
P.S. Покажіть мені ваш ліфт і я знатиму все про людей, котрі живуть у вашому під’їзді.