Порылся. Нашёл. Не ждут меня, так как я уже здесь.Где и должен быть - в Одессе. И что дальше ?
По лінії матері моя бабуся - чистокровна полька, католичка.
Моя мати - напівполька.
По батьківській лінії в мене менше інформації, але батько - українець. Народився і проживав в одному з сіл Київської області, яке свого часу знаходилось неподалік від козацьких застав по р. Трубіж. Як я зрозумів, в селі отримували землю козаки, які звільнились з військової служби.
То хто я: напівукраїнець чи на чверть поляк?
Поки Ви розмірковуєте над цим питанням, я відповім наступне: поцікавившись польською історією, звичаями, нравами і таким іншим - я не сприймаю поляків за своїх співвітчизників. Мені не імпонує Польща, як держава. Я не хочу туди переїжджати та змінювати громадянство. Хоча це б було, напевно, не дуже складно. Я не хочу вивчати польську мову та на ній розмовляти.
Мені не подобається польський менталітет ні 100-річної давності, ні теперішній.
Мене там теж не чекають. І я там, де і повинен бути - в Києві.
А далі - от що. Риба шукає де глибше, а людина - де ліпше. Ви з цим згодні?
Я ж теж можу кричати на всіх площах, загорнувшись в польський прапор, що немає ніякої України, а є "Рєчь Посполитая"!
Зривати Українські прапори з державних установ, та вішати польські. Звати в Україну польські війська, нарешті - бо мене тут притісняють. І примкнути до Польщі разом зі своєю київською квартирою...
Але чи є в цьому здоровий глузд?
Євреї, коли розвалився СРСР, - тихенько продали все своє майно та виїхали кожен туди, куди хотів.
Хто не виїхав туди, куди хотів - виїхали в Ізраіль, а вже потім з Ізраілю - туди де було ліпше...
Вони зробили це без галасу, не розмахуючи прапорами і не дуже це афішуючи.
Просто зникли - і все...
Просто одного разу в їхніх квартирах зі мною поздоровались інші люди...
Так роблять всі цивілізовані люди - кому не подобається історична батьківщина - беруть чемодан, їдуть на вокзал, а далі туди, куди душа прагне.
Так роблять всі, крім росіян.
Росіяни, навіть живучи в Берліні, кричать на своїх ресурсах, щоб їхні земляки "йшли на Берлін".
Росіян не влаштовує жодна держава, жодний готель під час відпустки. Їм взагалі все не подобається і вони намагаються всіх навчити, як робити правильно.
А в своїй власній домівці - порядку так навести і не можуть...
Я не можу Вам особисто підказати "что дальше". Мене все влаштовує. Ну, майже все.
Кожен сам режисер власної долі.