MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
24.02, 11:01
32
-2 °С
Вітер: 1 м./с., Пн-З
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

Обговорення війни расії проти України

Переглядів: 2788987
GiS адміністратор
16.11.2015 р.
answerview
Показати повідомлення
Шановні учасники цієї теми! У ній ми обговорюємо все, що пов'язано з Україною та подіями, що її оточують.

Тут діють особливі правила, що трохи відрізняються від загальних.
Категорично заборонено:

1. Висловлювання образливого характеру про Україну та українців у будь-якій формі.  
  2. Мат у будь-якій формі.
  3. Постинг вульгарних картинок і відео, а також розміщення їх поза тегом SPOILER.
  4. Багаторазові цитування і безглузді повідомлення. Також заборонені цитати з відео і картинками всередині!
  5. Особисті листування і з'ясування стосунків видаляються цілими ланцюжками без попередження, навіть якщо в них є цінна інформація.
За всі ці (і не тільки) порушення Адміністрація сайту має право закрити доступ до цієї теми і видалити всі постинги з порушеннями!
Читаємо Правила форуму, не дратуємо адміністратора :)
Змінено: 07.11.2023 р., GiS
9
like
7
bad
shockingly
2
06.05.2016 р.
answerview
ну і ладненько

АТО ми вже переживали, що війна скоро закінчиться...

Кирилл Сазонов
Лидер клуба "Ночные волки" Залдостанов заявил, что в будущем байкеры обязательно совершат пробег на Западную Украину и развесят там георгиевские ленточки. "Мы будем во Львове, пусть не сомневаются. Там же будут висеть георгиевские ленты", — пообещал он. И я вполне себе это представляю. И Львов, и ленточки висят... я даже знаю, кто будет висеть на этих ленточках. И комментарий - Яке прикре та дурне самогубство...

підтверджено = урал таки бабахнув тушонкою
Крим - це Україна!
3
like
2
bad
shockingly
1
06.05.2016 р. відповів для Grom  
answerview
Это он в прошлом году обещал ленточки развестись во Львове)

И про замедление снижения темпов ВВП:
Вчера наткнулся где-то на инфу, что Росстат уже третий месяц не публикует статистику.
Змінено: 06.05.2016 р., August
3
like
1
bad
shockingly
2
kuk
06.05.2016 р.
answerview
03_biggrin  03_biggrin  03_biggrin  03_biggrin
5
like
4
bad
shockingly
1
06.05.2016 р.
answerview
-
"..Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди"
Симон Петлюра.

В конце всего, мы будем помнить не оскорбления наших врагов, а молчание наших друзей.
Мартин Лютер Кинг.
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
like
bad
shockingly
06.05.2016 р. відповів для kuk  
answerview
Чуть не согласен с тобой! Смотри все это так когда мы весь обьем газа закупаем , но у нас есть своя добыча обеспечивающая почти 60% нашит потреб!И как ты думаешь он дешевле чем тот что мы закупаем??Второе смысл этой бешенной цены когда субсидии дают всем это короче за тебя уже платять .Вобщем то самое бабло то накой хрен подымать цену и раздавать всем субсидии где логика?? Походу кто то опять карман греет,все понимаю но что то с газом они перегнули.

Своя добыча есть, и она по себестоимости дешевле, но её нужно модернизировать и искать новые месторождения, в т.ч. сланцевые - а на это нужны деньги. Политика "всё и сразу" кончается плохо: придумали очень дешевый реактор РНБК и поставили в Чернобыле - "дешево и сердито" - а вышло как... Развитие отрасли требует денег, а деньги могут дать только потребители. (Кстати, срок годности наших реакторов 25 лет + 20 лет после капремонта, и делают их в россии, а наши и не чешутся, а лет 10 или меньше им осталось...)
А система субсидирования в корне порочна - нужно дать возможность людям утеплять дома, а не с одного кармана во второй перекладывать, а то настоящий "социализм за чужой счёт" выходит: одни чтоб прокормить семью за тридевять земель на заработки едут, и "вагоном" еще пару-тройку других абонентов оплачивают...
Для mixan. Увы, зарплату не в кабинете придумывают, а исходя из фонда зарплаты в валовой единицы продукции (это около 15-25% от стоимости товара на производстве). Чем более имеет продукция добавленую стоимость - тем выше будет зарплата. Увы, в Украине зарплаты очень низкие, но такой пример со своей работы: для загрузки судна около 15000 тонн зерном в Николаеве потребовалось более 40 человек (водители, экспедиторы, крановщики, стивидоры и другие), а в Испании на автоматизированом конвеере для этого судна было задействовано только 2е операторов... Вот и вывод о продуктивности труда: в обеих случаях было условно истрачено по 1000 долл за день, только в Испании их получило двое по 500, а в Николаеве 40 по 25 долл. Я не придумываю ничего, из моей практики. Пока мы будем иметь устаревшее производство - будут и такие зарплаты...
http://khersonci.com.ua/images/NEWS/06.2014/190614_04.jpg
2
like
2
bad
shockingly
kuk
06.05.2016 р. відповів для Slava  
answerview

Своя добыча есть, и она по себестоимости дешевле, но её нужно модернизировать и искать новые месторождения, в т.ч. сланцевые - а на это нужны деньги. Политика "всё и сразу" кончается плохо: придумали очень дешевый реактор РНБК и поставили в Чернобыле - "дешево и сердито" - а вышло как... Развитие отрасли требует денег, а деньги могут дать только потребители. (Кстати, срок годности наших реакторов 25 лет + 20 лет после капремонта, и делают их в россии, а наши и не чешутся, а лет 10 или меньше им осталось...)
А система субсидирования в корне порочна - нужно дать возможность людям утеплять дома, а не с одного кармана во второй перекладывать, а то настоящий "социализм за чужой счёт" выходит: одни чтоб прокормить семью за тридевять земель на заработки едут, и "вагоном" еще пару-тройку других абонентов оплачивают...
Для mixan. Увы, зарплату не в кабинете придумывают, а исходя из фонда зарплаты в валовой единицы продукции (это около 15-25% от стоимости товара на производстве). Чем более имеет продукция добавленую стоимость - тем выше будет зарплата. Увы, в Украине зарплаты очень низкие, но такой пример со своей работы: для загрузки судна около 15000 тонн зерном в Николаеве потребовалось более 40 человек (водители, экспедиторы, крановщики, стивидоры и другие), а в Испании на автоматизированом конвеере для этого судна было задействовано только 2е операторов... Вот и вывод о продуктивности труда: в обеих случаях было условно истрачено по 1000 долл за день, только в Испании их получило двое по 500, а в Николаеве 40 по 25 долл. Я не придумываю ничего, из моей практики. Пока мы будем иметь устаревшее производство - будут и такие зарплаты...

И я к этому веду , что надо что то делать , внедрять передовые технологии модернизировать .А то так и останемся как козломордые просто бензоколонка!!!А то получается 23 года мы жили в долг и щас продалжаем тоже самое хз тогда зачем все это было (майдан, война)???
like
bad
shockingly
06.05.2016 р. відповів для kuk  
answerview
Ментально переродится во-первых нужно: нам рассказывали, что мы самая читаемая нация, а 5/6 книжек на полках обывателя было завуалированой политпропагандой; нам говорили, что у нас самое большой процент людей с высшим образованием, но это образование было изначально устаревшим и разностороннем с перегибом; хвалили науку и технику: спора нет - собаку в космос отправили первыми и создавали ядерные ракеты со скоростью колбасы, но такие банальные вещи как металлопластиковую трубу или машинку-автомат создать не смогли...
Учится и осваивать новые технологии нужно, модернизировать всё нужно (начиная с мозгов), иначе будем как в кацапстане: голодранцы с ядерной палицей в китайских тапках с менталитетом крепосного права...
1
like
1
bad
shockingly
Риболов видалений
answerview

Українські громадяни мають ...

треба постить тільки про перемоги .А то народ знову образится .

сарказм

01_smile

Не надоело ли провоцировать? При чём "перемоги" если разговор о цене на газ?
Цена для всех потребителей, безусловно, должна быть рыночной - средней по Украине с учётом импорта и внутренней добычи, если она объективно такая - пусть будет так.
Но! На своём личном примере я этой зимой сделал невольно такой эксперимент: в январе несколько недель жил на даче с печным отоплением первого этажа в 70 кв.м. За неделю на отопление я потратил 50 кг антрацита и около 100 кг дров и всякого мусора: за неделю на отопление мне вышло около 250-270 грн вместе; в тоже время жена в херсонской квартире за никудышнее центральное отопление квартиры в 79 кв.м. заплатила за неделю около 400 грн...
В чём суть тарифа? Не столько в цене на газ, столько в кошмарно низком КПД ТЭЦ и старой магистрали...

Тонна угля в кировоградской области стоила 3500 гривен, ведро угля(на ведро тоже продадают)-30-25 гривен.Куб колотых дров от 400 гривен.
Jedem das Seine
Нехай Бог тобі дасть тобі утричі більше всього того,що ти бажаєш мені.
like
bad
shockingly
Риболов видалений
06.05.2016 р. відповів для mixan  
answerview

если она объективно такая - пусть будет так.

субсидії я не отримую, для мене це неадекватні ціни .Нормально Коли ціни підвищуються, а зарплати і пенсії на тому ж рівні?

А топити можна і дровами, кизяками,сміттям або соломою, я не сперечаюся .Тут я згоден .

Мама розповідала, вони жили в селі, лісу немає, топили коров'ячими кізяками , кукурудзяними качанами і соломою.Так як підлога була глиняна, то її посипали соломою, потім цю солому змітали і спалювали, а нову стелили.
Навколо сіл вже зараз всі посадки в основному вичищені.
Шо, знову в кам'яний вік повертаємося?
Jedem das Seine
2
like
2
bad
shockingly
06.05.2016 р. відповів для Vervet  
answerview
Дрова у нас складометрами продают, а не кубами. За уголь платил 3100/тонна (правда, по знакомству). Дрова я не покупал этой зимой - есть свои, но с помощью нехитрых математических вычислений стало ясно, что дешевле дом обогреть углём чем заплатить за центральное отопление в квартире. (Кстати, в квартире МПО, утепление фасада и температура была не выше +20, а на даче старые окна без утепления и разгонял до 25-27)
like
bad
shockingly
Риболов видалений
answerview
Дрова у нас складометрами продают, а не кубами. За уголь платил 3100/тонна (правда, по знакомству). Дрова я не покупал этой зимой - есть свои, но с помощью нехитрых математических вычислений стало ясно, что дешевле дом обогреть углём чем заплатить за центральное отопление в квартире. (Кстати, в квартире МПО, утепление фасада и температура была не выше +20, а на даче старые окна без утепления и разгонял до 25-27)

ну складометрами це не пиляні і не рубані.
От в тому то і справа, що в будинку з центральним опаленням батареї чуть  теплі, а платим як за окріп.А автономку ставити не дозволяють, буржуйку теж. 03_biggrin
Jedem das Seine
1
like
1
bad
shockingly
Риболов видалений
06.05.2016 р.
answerview
"Я в АТО був, служив цілий рік. Був поранений": П'яний син мера Прилук влаштував "царську" ДТП (відео)

Jedem das Seine
like
bad
shockingly
06.05.2016 р. відповів для Vervet  
answerview

ну складометрами це не пиляні і не рубані.
От в тому то і справа, що в будинку з центральним опаленням батареї чуть  теплі, а платим як за окріп.А автономку ставити не дозволяють, буржуйку теж. 03_biggrin

Правду кажеш  03_biggrin Я на дрова/вугілля дачу та гараж перевів теж - дешевше. Хотів, правда на дачу газ провести, але останім "цвяхом в труну" подібної ідеї стало запровадження тарифу на обслуговування незалежно від обсягу споживання газу (близько 20 грн/міс, воно може і не дорого, але за охорону гаражу в центрі Херсона вкупі з податком на землю я 25 грн/міс плачу - "жаба" одним словом мене задавила). Тим більше на практиці собі довів, що вугілля/дрова дешевші газу + незалежність від "покращення по-новому" і можливість спалювати непотріб всякий. До речі, на повному серьйозі взимку по Херсоні висіли обяви від секонд-хендів: продавали по 1200 грн/т взуття на розтопку, не жартую.
В гаражі теж "буржуйку" поставив, фото показував в іншій темі - нарадуватись не можу (в кооперативі повно старої гуми та дармової отработки), лишилось закінчити епохальний проект з чудо-електрощитовою і буде гараж 5-зірок  18_good
like
bad
shockingly
06.05.2016 р.
answerview
Режим путинский в работе. А простолюд ватный, ещё кичится своей избранностью... Бараны тупые!
Новый приговор за репост ВКонтакте: два года тюрьмы для жителя Твери.
https://tvrain.ru/teleshow/here_and_now/tver_repost-408836/
Симон Петлюра.

В конце всего, мы будем помнить не оскорбления наших врагов, а молчание наших друзей.
Мартин Лютер Кинг.
1
like
bad
shockingly
1
Риболов видалений
answerview

Правду кажеш  03_biggrin Я на дрова/вугілля дачу та гараж перевів теж - дешевше. Хотів, правда на дачу газ провести, але останім "цвяхом в труну" подібної ідеї стало запровадження тарифу на обслуговування незалежно від обсягу споживання газу (близько 20 грн/міс, воно може і не дорого, але за охорону гаражу в центрі Херсона вкупі з податком на землю я 25 грн/міс плачу - "жаба" одним словом мене задавила). Тим більше на практиці собі довів, що вугілля/дрова дешевші газу + незалежність від "покращення по-новому" і можливість спалювати непотріб всякий. До речі, на повному серьйозі взимку по Херсоні висіли обяви від секонд-хендів: продавали по 1200 грн/т взуття на розтопку, не жартую.
В гаражі теж "буржуйку" поставив, фото показував в іншій темі - нарадуватись не можу (в кооперативі повно старої гуми та дармової отработки), лишилось закінчити епохальний проект з чудо-електрощитовою і буде гараж 5-зірок  18_good

Вугілля, гума , різний непотріб це звичайно добре горить, але в той же час воно сильно забруднює повітря, так що за великим рахунком радіти то і нічому..
Jedem das Seine
1
like
1
bad
shockingly
Риболов видалений
06.05.2016 р.
answerview
В разговоре с Порошенко других кандидатур на пост генпрокурора, кроме Луценко, не было озвучено, - Парубий

Верховная Рада Украины согласует назначение генерального прокурора на очередной пленарной неделе 10-13 мая.
Как передает Цензор.НЕТ со ссылкой на "Украинские новости", об этом председатель Верховной Рады Андрей Парубий сказал в интервью "5 каналу".

"У меня были разговоры со многими и председателями фракций, и групп, и экспертной средой, где все пришли к пониманию, что оттягивать с этим вопросом нельзя... Поэтому я рассчитываю, что уже на следующей пленарной неделе мы сможем внести в повестку дня и рассмотреть вопрос и относительно изменений в закон о прокуратуре, и относительно кандидата, которого должен внести Президент на Генерального прокурора", - сказал он.

При этом Парубий сообщил, что разговаривал с Президентом Петром Порошенко об этом и они не обсуждали другого кандидата на должность генпрокурора, кроме действующего председателя фракции "Блок Петра Порошенко" в Раде Юрия Луценко.

"В разговоре с Президентом других кандидатур не было озвучено, и ключевая его просьба к парламенту - как можно быстрее разрешить данную проблему. Других кандидатур не звучало во время нашей дискуссии", - добавил он.

Спикер также подчеркнул, что лично он считает Луценко самым оптимальным кандидатом на данную должность.
Источник: http://censor.net.ua/n387544 Источник: http://censor.net.ua/n387544
Jedem das Seine
like
bad
shockingly
07.05.2016 р.
answerview
Путін перекинув у «сіру зону» на Донбасі «зелених чоловічків», які захоплювали Крим Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/05/07/putin_perekynuv_u_siru_zonu_na_donbasi_zelenyh_cholovichkiv_shcho_696867

ПАНАМАГЕЙТ: ДЖЕРЕЛО ВИТОКУ ПОЯСНИЛО СВОЇ МОТИВИ
Більше читайте тут: http://tsn.ua/politika/panamageyt-dzherelo-vitoku-poyasnilo-svoyi-motivi-644442.html

Російські офіцери створили банду з розкрадання путінського палива в Донбасі
Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2016/05/06/185380-rosiyski-oficery-stvoryly-bandu-rozkradannya-putinskogo-palyva-donbasi
Симон Петлюра.

Мартин Лютер Кинг.
Змінено: 07.05.2016 р., 99Ezdok99
2
like
bad
shockingly
2
Риболов видалений
07.05.2016 р.
answerview
Злочини проти Майдану: Кого покарали і що гальмує розслідування, - журналісти
http://patrioty.org.ua/politic/zlochyny-proty-maidanu-koho-pokaraly-i-shcho-halmuie-rozsliduvannia--zhurnalisty-117934.html
Чи є прогрес у справах протидії “майданівцям” і чому можуть тиснути на "прокурора Небесної сотні" Сергія Горбатюка.

З  часу жорстоких побиттів активістів та розстрілів мирних протестувальників Євромайдану минуло більше двох років. При цьому покарано за ці злочини наразі одиниці, повідомляють Патріоти України з посиланням на espreso.tv.

Нещодавно Сергій Горбатюк - начальник Управління спеціальних розслідувань, котре займається в тому числі і цими справами, - заявляв про тиск на нього.

До цього, як відомо, міжфракційне об’єднання “Єврооптимісти” та адвокати Небесної сотні підтримували його кандидатуру на посаду генпрокурора. Останні навіть розмістили петицію на сайті президента.

Еспресо.TV вирішило розібратися, чи є прогрес у справах Майдану, яку роль насправді у цьому грає Горбатюк і як, у випадку його усунення, може розвиватися розслідування.

Голі цифри

Наприкінці осені минулого року Генпрокуратура разом з Нацполіцією та МВС провела 4 великі брифінги, де презентувала результати розлідування злочинів проти учасників Євромайдану.

Журналіст Еспресо.TV у відповідь на запит до ГПУ отримав офіційну інформацію про результати слідства станом на квітень 2016 року. Згідно з відповіддю, з часу останнього великого звіту певні зміни таки сталися.

Адвокат "Небесної Сотні" Євгенія Закревська називає основні зрушення. За її словами, до суду передано частину епізодів по 1-му, 11 грудня, по нападу на “Автомайдан” на вулиці Щорса, Кріпосному провулку 23 січня, по нападу на жовтий автобус в Кріпосному тоді ж. Також передано чотири провадження по 18 лютого і справу по подіях ночі 18 лютого на Майдані та Будинку профспілок.

“Передано до суду обвинувачення ще по трьом беркутівцям по 20 лютого та об'єднано із тим, що вже там розглядається. Проведено додаткову експертизу, ідентифіковано - з якого ствола випущені кулі, вилучені із вбитих і поранених і кому ці стволи належать. Знайдено зброю”, – каже вона і додає, що також перередано до суду ще один епізод по “тітушках”. При цьому ще не всі справи по “беркутівцях” передано до суду.

Водночас за розгін 30 листопада так само як і раніше судять 5 осіб - екс-голову КМДА Олександра Попова, заступників заступника командира київського полку “Беркут” Кусюка (Андрія Дидюка і Миколу Тягнирядна), командира 3-ї роти київського "Беркута" Євгена Антонова і заступника командира Юрія Шевченка. Інші підозрювані перебувають у розшуку.

Одним із найбільш безрезультативних епізодів розлідування залишаються сутички на вулиці Грушевського та вбивство Сергія Нігояна, Михайла Жизневського та Романа Сеника, які мали місце 22 січня 2014 року.

Нагадаємо, що восени 2015 року, як і зараз, жодних конкретних досягнень озвучено не було. За цим епізодом нікого не розшукують, не тримають під вартою і навіть не повідомляють про підозру.

На брифінгах 4 місяці тому Горбатюк лише зазначав, що слідство проводить заходи для встановлення винних у злочинах. ГПУ також додавала, що на повноту зібрання доказів на початковому етапі суттєво вплинули факти зачистки “Беркутом” вулиці Грушевського, у тому числі місць вчинення вбивств, та розгромлення медсанчастини, у якій перебували тіла мітингувальників.

Окремим епізодом розслідуються злочини проти учасників “Автомайдану”. Згідно з даними ГПУ, про підозру повідомлено 22 “беркутівцям”, 7 осіб у розшуку і обвинувальний акт щодо двох в суді.

При цьому адвокат “Автомайдану” Роман Маселко запевнив, що у цих справах є прогрес. “Мають бути здійснені певні дії, але я про них зараз не можу публічно говорити. Почалися необхідні дії щоб добратися до замовників і організаторів як мінімум середньої ланки. Також з'явилися покази низової ланки”, - розказав він.

Маселко додав що такі процеси дозволять сформувати більш повну картинку і довести певні факти, які найближчим часом дозволять говорити про конкретні обвинувачення.

Адвокат також пояснив, що справи, котрі раніше були передані до суду, велися Київською прокуратурою і були неналежно оформлені. Як результат - перші виправдальні вироки. При цьому справи, які веде управління спеціальних розслідувань, до суду ще не передавалися.

“Але я бачу, що вони правильно рухаються, вони аналізують всі рішення в комплексі, намагаються вийти на організаторів, проаналізувати, хто замовляв і курував все це. Але вони навіть ще не закінчили збір інформації. Були певні виїмки та обшуки, про які мало хто знає, але зроблено приблизно 30%, якщо не менше”, - розказав Маселко, а також додав, що у адвокатів є претензії до слідчих, адже ті працюють “по-старінкє”, без креативності, якої від них очікували.

Адвокат Маселко зазначає, що по справах суддів, котрі виносили неправомірні рішення щодо “майданівців”, збір інформації “іде тяжко і довго” через нестачу ресурсів. До того ж нині триває кваліфікаційне оцінювання суддів і паралельно іде розслідування в прокуратурі по деяким із них. Для низки служителів Феміди це не стало проблемою, щоб успішно пройти переатестацію.

“Нещодавно пропустили суддів Журбу і Гриненка. А на наступний день розглядали інших - і їх вже пригальмували саме у зв'язку з тим, що були скарги з центральної суддівської колегії. Я не розумію, чи Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) не мала достатньої інформації, чи це вони інший підхід застосували”, - каже адвокат.

Також комісія оголосила перерву у вирішенні питання стосовно голови Київського апеляційного адміністративного суду Андрія Горяйнова для додаткового вивчення його досьє.

Маселко каже, що по суддям апеляційних судів зараз по суті розслідування не ведеться, а прокуратура це пояснює тим, що спочатку розглядатимуться справи суддів першої інстанції, а вже потім другої.

“Тобто через 5 років ми дійдемо до другої. Нас це теж не влаштовує, ми будемо говорити, щоб охоплювали всіх”, - резюмував адвокат.

Чи є прогрес і які перешкоди

Адвокат Автомайдану Роман Маселко каже, що прогрес у справах Майдану є і пов’язує його в першу чергу з правильною організацією процесу розслідування. Спочатку в київській прокуратурі кожен епізод розслідували окремо, що, на думку адвокатів, було неправильно, а до управління спеціальних розслідувань справи було передано в жовтні.

Роман Маселко

Водночас у слідства багато проблем. “Величезне питання з ресурсами. Управління забрало ці всі справи, а тільки по Автомайдану їх 147. На це все, здається, всього троє слідчих”, - пояснює Маселко.

Сам Сергій Горбатюк, окрім ресурсів, називає ще ряд процесуальних перешкод. Серед них знищення документації, неможливість оглянути місце злочину на першому етапі, втеча керівництва держави та силових відомств.

“Замість того, щоб отримати якийсь прямий доказ, ми збираємо десятки сотні непрямих. Є також питання до часу проведення експертиз, бо деякі проводять по року-півтора, і ми нічого з цим зробити не зможемо. Ми навіть писали листи з приводу закупівлі додаткового обладнання для експертних установ, його закупили, але доставлено до судово-медичної експертизи Києва воно було лише в грудні 2015 року. Є багато питань у координації дій у роботі МВС та СБУ: загалом є співпраця, але хотілося б більше ініціативності. Абсолютна більшість працівників МВС не сприяють розслідуванню, не надають показань навіть якщо вони самі не вчиняли злочин. Тільки “не чув, не бачив, не знаю”, - розповів Горбатюк.

Водночас речник МВС Артем Шевченко заявив, що відповіді співробітників МВС - це питання допитів. “Ми не можемо говорити замість них. вони можуть відповідати різне і по різному”, - зазначив він. Шевченко також додав, що співробітники МВС не можуть саботувати розслідування справ Майдану, а чітко і законно виконують всі доручення, які отримують від управління спеціальних розслідувань.

За його словами, силами МВС, ще до створення Нацполіції були розслідувані і передані до суду епізоди по злочинам у Маріїнському парку 18 лютого, видачі міліцейської зброї “тітушкам”, викраденню Луценка і Вербицького.

"Співробітники МВС розслідують певні епізоди, які управління “нарізає” для розлідування Нацполіцією. ГПУ є головним слідчим органом, який розслідує “майданівські злочини”. Їх багато, вони різні, розтягнуті у часі і по різним епізодам. Оскільки сама ГПУ не має оперативно-розшукових механізмів, а їх мають винятково органи Нацполіції або СБУ, вона дає доручення на проведення певних слідчих оператично-розшукових дій. Іноді УСР дає дорученя на розслідування цілих епізодів, які так само розслідуються Нацполіцією, і розслідувалися ще тоді, коли Нацполіції не було", - пояснив Шевченко.

Євгенія Закревська, адвокат Небесної сотні, головною перешкодою розслідувань бачить тиск на очільника управління спеціальних розслідувань, а також “відкриті і цинічні” намагання відсторонити його від розслідування.

“Очевидно, що самостійно керівництво ГПУ не взяло б на себе таку відповідальність. В них є на це дозвіл або навіть пряма вказівка”, – пояснює вона.

Євгенія Закревська

Закревська також додала, що саботаж є не лише з боку МВС, а тепер вже і Нацполіції, адже багато фігурантів кримінальних проваджень - працівників поліції, зокрема колишніх “беркутівців” досі не звільнені.

За її словами, навіть ті, яким винесено підозру і по яким обвинувальний акт вже передано до суду, змогли пройти атестацію і тепер вважаються цінними працівниками поліції.

На це Шевченко відповів, що кількість “беркутівців”, які не працюють в МВС або притягуються до кримінальної відповідальності, дорівнює декільком десяткам. При цьому, за його словами, спецпідрозділ налічував до 4 тисяч осіб (взимку 2014 чисельність “Беркута” планували збільшити у 6 разів - ред.).

“Питання: чи має прокуратура претензії до всіх 4 тисяч? Відповідь - ні. Вона має претензії до декількох - до керівництва і до певних керівників. Відповідно, вона має претензії, висуває підозри, притягує до відповідальності. Відповідно, вони до відповідальності притягуються і звільнюються”, - розповів Шевченко.

Він також додав, що чимало людей втекли відразу після Революції Гідності. Це кримський "Беркут", а також ті, хто були в управліннях МВС в Луганській і Донецкій області. Деякі з них і залишилися на цих територіях.

”Всі інші несуть службу в інших підрозділах, проходять переатестацію по графіку, затвердженому в Нацполіції”, - пояснив Шевченко. Варто додати, що в січні прокуратура повідомила про чотирьох “беркутівців”, котрі пройшли атестацію до Нацполіції, хоча й підозрюються в побитті “автомайданівців” в ніч з 22 на 23 січня 2014 року.

На це у поліції зазначили, що згадані еск-спецпризначенці пройшли лише “внутрішню переатестацію”, а Хатія Деканоїдзе зазначила що інформація Генпрокуратури не відповідає дійсності. При цьому наразі ті співробітники МВС, котрі атестацію не пройшли, поновлюються чи намагаються поновитися на посадах через суди.

Роль Горбатюка

Сергій Горбатюк

“Те, що розказує Горбатюк, це правда. Йому вставляють палки в колеса. І тут є два моменти: те, що пов'язано зі справами, і друге - світоглядно-концептуальне. Перше, мабуть, навіть грає меншу роль”, – розповідає Роман Маселко.

За його словами, начальник УСР при ГПУ проявився як людина, котра не вписується в систему. “Він не готовий виконувати вказівки, які даються. Ми побачили, що він реально хоче як слідчий завершити ці справи. Так, можливо, він робить це повільніше ніж хотілося, можливо, у нього немає якостей, які ми б хотіли побачити у ідеального слідчого. Але ця людина не є гравцем системи. Він пішов проти неї, тому він як кістка в горлі. Це стало підставою для того, щоб його витісняти”, - пояснив Маселко.

Адвокат також додав, що Горбатюка намагалися направляти по певним справам. Мовляв, є певні епізоди, котрі владі нині показати вигідніше, зробити щось під якусь дату.

Маселко каже, що влада намагалася використати слідство у своїх інтересах і пробувала вказувати Горбатюку де прискоритися, а де пригальмувати, навіть якщо слідство іде нормально.

При цьому адвокат запевнив, що не ідеалізує Горбатюка і, якщо не побачить від нього результатів, то критикуватиме і його. Він також додав, що у зв’язку з заявами про тиск на очільника УСР, все управління в напруженому стані.

Водночас Горбатюк у коментарі Еспресо.TV підтвердив, що його дійсно намагалися “спрямовувати не туди” по певним справам, а також додав: “Я постійно на сторожі того, щоб на слідчих був мінімальний тиск зі сторони керівництва і беру його в більшості на себе”.

Євгенія Закревська вважає, що президента лякає те, що в прокуратурі може "завестись" незалежний прокурор чи слідчий. Вона нагадала, що окрім майданівських справ, управління Горбатюка розслідує справи злочинів високопосадовців-поплічників Януковича.

“Вже були числені спроби вплинути позапроцесуальним способом на хід цих справ, вигородивши окремих фігурантів. Відмова виконувати такі вказівки з боку Горбатюка і спричинила його переслідування різними способами”, – каже вона.

Адвокати, у разі відсторонення Горбатюка, бачать лише один сценарій – розвал розслідування.

При цьому Закревська наголошує, що це буде не тільки рішенням керівництва ГПУ, а і волею президента. “Це означатиме, що повний контроль за всім, що коїться в ГПУ є для керівництва держави більш важливим ніж розслідування майданівських справ. І заради відновлення повністю керованої вертикалі в ГПУ і викорінення "некерованих" незалежних прокурорів розслідуванням вбивств Небесної сотні Президент готовий пожертвувати”, - розповідає вона.
Jedem das Seine
1
like
1
bad
shockingly
Риболов видалений
07.05.2016 р.
answerview
Масштабні та безсоромні фальсифікації: Як московіти перетворилися на росіян та вкрали історію в українців, -
http://patrioty.org.ua/blogs/masshtabni-ta-bezsoromni-falsyfikatsii-iak-moskovity-peretvorylysia-na-rosiian-ta-vkraly-istoriiu-v-ukraintsiv--bloher-117922.html
У той час, коли в 988 році відбулося хрещення держави Київської Русі, фінські племена землі «Моксель» перебували в напівдикому стані.

"З XVI ст. в голови людей втовкмачували і вселяли міф, що Російська держава і російський народ беруть початок від великого князівства Київського ; що Київська Русь - колиска трьох братніх народів - російського, українського та білоруського, що росіяни за законом «старшого брата» мають право на спадщину Київської Русі", - написала користувач з ніком Молі у своєму блозі на blog.i.ua, передають Патріоти України, та продовжила:

"Відомо що: Під час існування держави Київської Русі про Московську державу не було жодної згадки. Відомо, що Московське князівство, як улус Золотої Орди, заснований ханом Менгу- Тимуром тільки в 1277 році. До цього часу Київська Русь вже існувала понад 300 років ; - Немає жодних фактів про зв'язок Київської Русі з фінським етносом землі «Моксель» і пізніше Московським князівством з князівствами земель Київської Русі до XVI в.

У той час, як в 988 році відбулося хрещення держави Київської Русі, фінські племена землі «Моксель» перебували в напівдикому стані. Як можна говорити про якогось «старшого брата», коли цей «старший брат» з'явився на світ кілька століть пізніше русичів - українців. Він не має жодного морального права називати себе «старшим братом», диктувати людству правила існування, насаджувати свою культуру, мову, світосприйняття.

Усім відомо,
що до кінця XV ст. не існувало російської держави, не було старшого брата «великоросійського» і російського народу, а була Суздальська земля - земля Моксель, а пізніше Московське князівство, що входило до складу Золотої Орди - держави Чингизидов. З кінця XIII до початку XVIII ст. народ цієї землі називали московитами. Московські історики обходять мовчанням питання про своє національне походження.

Московити, великороси - хто вони ? Московити.

У IX -XII ст. великий край від Тули, Рязані і нинішньої Московської області, меря, весь, мокша, чудь, мордва, марі та інші - все це народ «моксель». Ці племена стали згодом основою народу, що прозвав себе «великороси». У 1137 р. на ці землі прийшов молодший син київського князя Мономаха - Юрій Долгорукий, який залишився без княжого столу в Київському князівстві.

Юрій Долгорукий почав князювання Рюриковичів на землях «Моксель», очоливши Суздальське князівство. У нього від жінки місцевого племені народився син Андрій, якого назвали «Боголюбським». Народжений і вихований у лісовій глушині в середовищі напівдиких фінських племен, князь Андрій порвав усі зв'язки з батьківської дружиною і зі старими київськими звичаями. У 1169 р. Андрій Боголюбський захопив і зруйнував Київ : прийшов як варвар, яка не відчував ніякої спорідненості зі слов'янською святинею - Києвом. За короткий час (50-80 років) в кожне фінське поселення був посаджений князь із Рюриковичів, уродженець від матері - мерянкі, муромчанкі, мокшанкі...

Так з'явилися на землі «Моксель» князівства : Володимирське, Рязанське, Тверське та інші. У цей час на землі «Моксель» починають проникати окремі місіонери з розповсюдження християнства. Про масовий «перетікання» слов'ян з Наддніпрянщини на землю «Моксель», як це стверджують московські історики, не може йти ніякої мови. Для чого слов'янам з родючих земель Придніпров'я йти через непрохідні хащі і болота тисячі кілометрів на невідому полудикую глушину?

На основі християнства на землі «Моксель» починає формуватися мова, яка з часом стала російською. Московія, як князівство, що виникло в 1277 р. за наказом татаро- монгольського хана Менгу- Тимура і було звичайним улусом Золотої Орди. Першим Московським князем став Данило (1277-1303) ( молодший син Олександра т.зв. «Невського»). Від нього бере початок династія московських князів Рюриковичів.

У 1319 хан Узбек ( про це йдеться у вищезгаданому романі - дослідженні В. Бєлінського ) призначив свого брата Кулхана питомою московським князем, а з 1328 р. - Великим Московським князем. У російській історичній літературі названий, як «Калита», Хан Узбек, прийнявши іслам, знищив майже всіх князів Рюриковичів. У 1319-1328 pp. пройшла зміна династії Рюриковичів на династію Чингизидов в Московському улусі Золотої Орди. А 1598 в Московії перервалася династія роду Чингісхана, яка почалася від князя Івана Калити ( Кулхана ).

Тобто близько 270 років Москвою правили чисті Чингізиди. Нова династія Романових ( Кобиліних ) в 1613 зобов'язалася свято зберігати давні традиції і принесла клятву на вірність старої династії Чингізидів. Московська православна церква в 1613 р. стала стабілізуючою силою, яка забезпечувала зберігання татаро- монгольської державності в Московії.

ЯК ЖЕ СТВОРИЛИ МІФ ПРО РОСІЮ?

Ще за часів князювання Василя III (1505-1533) в Московії зародилася ідея величі, яку висловив представник Московського православ'я МОНАХ ФІЛОФЕЙ : «ДВА РИМИ ВПАЛИ, А ТРЕТІЙ СТОЇТЬ, А ЧЕТВЕРТОМУ НЕ БУТИ». З тих пір у росіян зароджується думка всемогутності і «богообраності», що «Москва - третій і останній Рим». Ці думки поширювалися і затверджувалися в Московії. Скільки крові було пролито московськими князями, а пізніше - царями заради цієї ідеї - маячні.

У царювання Івана IV ( Грозного ) домагання Московії на спадщину не тільки Київської Русі, а і Візантійської імперії посилюються. Так, за переказами, шапка Мономаха, нібито подарована київському князю Володимиру Мономаху його дідом - базилевсом Костянтином IX, вважалася символом передачі влади Візантією Київської Русі. Враховуючи те, що першим Суздальським князем був шостий син Володимира Мономаха Юрій Долгорукий, то наявність у Московії цієї шапки є «доказом» спадкових прав московських правителів не тільки на Київський великокняжий престол, а й на спадщину колишньої Візантійської імперії. Насправді, шапка Мономаха була золотою Бухарською тюбетейкою, яку Хан Узбек подарував Івану Калиті (1319-1340), який пристосував цю тюбетейку для свого звеличення. ( Логвин Ю. «Кобила, Калита і тюбетейка «Мономаха»/ / Час. - Київ, 1997, 27 березня).

Масовану державну фальсифікацію історії свого народу почав Петро I. Він вперше в 1701 р. видав указ про вилучення у підкорених народів всіх письмових національних пам'яток : літописів, хронографів, хронік, стародавніх історичних записів, церковних документів, архівів і т.д.. Особливо це стосувалося України -Руси. У 1716 р. Петро I «знімає копію» з так званої Кенігсберзької літописі, де було показано «об'єднання» стародавнього літописання Київського і Московського князівств і обгрунтовувалося єдність слов'янських і фінських земель. Однак доступ до «копії» - фальшивку, як і до самого оригіналу, був закритий.

Ця Петрова фальсифікація стала основою для подальших фальсифікацій - написання так званих «Загальноруських літописних зведень», в яких обгрунтовувалося право Московії на спадковість Київської Русі. На основі цих фальсифікацій 22 ЖОВТНЯ 1721Р. Московія оголосила себе Російською імперією, а московитів - росіянами. Так була вкрадена у законних спадкоємців Київської Русі - українців історична назва Русь.

Катерина II, продовжуючи фальсифікацію, своїм указом від 4 грудня 1783 створює «Комісію для складання записок про древню історію переважно Росії» під керівництвом і наглядом графа А. П. Шувалова, у складі 10 видатних істориків. Основне завдання, яке було поставлено перед комісією, полягала в тому, щоб за рахунок переробок літописів, написання нових літописних зведень та інших фальсифікацій обгрунтувати «законність» присвоєння Московією історичної спадщини Київської Русі та створення історичної міфології держави Російської.

Комісія працювала 10 років. У 1792 р. «Катерининська історія» побачила світ. Робота комісії проводилась в наступних напрямках: - Збір усіх письмових документів ( літописів, архівів тощо ). Ця робота вже частково було зроблено Петром I. Збір матеріалів проводився не тільки зі своєї країни, а також з інших країн - Польщі, Туреччини та ін. - вивчення, фальсифікація, переписування і знищення історичних матеріалів.

Так були переписані літописи: «Слово о полку Ігоревім», «Повість временних літ», «Лаврентіївський літопис» і багато інших. Деякі літописи переписувалися по кілька разів, а оригінали знищувалися або засекречувалися. Так, були засекречені «Скіфська історія» А. І. Лизлова, виданої в 1776 і 1787 рр..., «Історія Російська з найдавніших часів» В. М. Татіщева , видана 1747г.

Написання нових «загальноруських зведень», які писалися в XVIII в., А подавалися так, що вони XI, XIII, XIVвв. Всі ці склепіння проповідували «загальноросійську ідею». Це в той час, коли на київській землі жили слов'янські племена (поляни, древляни, сіверяни та ін.), Які вже були християнами, в «Залещанськіх» землях жили фінські племена ( мурома, меря, весь, мокша та ін.), Які знаходилися в напівдикому стані, і ці племена не мали в історії нічого спільного аж до XVI в. ; - Для обгрунтування єдності Київської Русі і фінських племен були написані тисячі різних зведень. Всі ці склепіння і літописи, як вказується в романі - дослідженні В. Бєлінського, є тільки в переписаному вигляді, І ЖОДНОГО ОРИГІНАЛУ. ЖОДНОГО! Все це вказує на неймовірні за масштабами безсоромності і нахабства фальсифікації при створенні історії Держави Російської.

Jedem das Seine
3
like
1
bad
shockingly
2
07.05.2016 р. відповів для kuk  
answerview
якщо газ іде на експорт = для своїх має буть дешевший... нема питань
якщо свого трохи не вистачає... чого йому дешевіть? з чого візьмуться гроші на розробку нових скважин на розвідку на храніліща і т.д. якщо за свій газ не платять, чи я шось не розумію?

проблема з тарифами = це петля в яку ми активно лізли 25 років! через дешевизну нічого не модернізували. через безалаберність та воруватість нічого навіть не ремонтували...
а тепер прийшла пора платить! це так само стосується долара по 8 = його 2 роки тримали по вісім, щоб потім він різко упав. та ще й до того ж ми усі винні міжнародним кредиторам по 2500$ тільки от все бабло сперли риги, а платить будуть всі...
Крим - це Україна!
1
like
1
bad
shockingly
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2025, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин