MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
23.11, 01:42
11
+4 °С
Вітер: 2 м./с., Півн
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

Реле - регулятори напруги для мото з однофазним генератором

Переглядів: 3347483, модератор: ed13hell
10.08.2008 р.
answerview
Показати повідомлення
        В цій темі публікуємо прогресивні та технічно правильні рішення 
Реле - Регуляторів, ПЕРЕВІРЕНІ,  підтверджені випробуваннями на реальній мото-техніці (цифрові показники в різних режимах роботы, схеми та фото виробів, по можливості відео випробувань).

Фото. 1, 2 - оригінальний регулятор напруги китайських мопедів Альфа/Дельта
(Honda Dio, Honda Cub) 
та подібних.

Фото. 3 - 11  - саморобні, перевірені схеми регуляторів напруги 
(
Ці схеми працездатні в бортовій мережі мото/мопеда/скутера при змінах, виконаних відповідно до фото №12)

Фото. 12 - Рекомендована схема підключення саморобного РЕГУЛЯТОРА.

Фото. 13 - Один з вариантів стенду для перевірки РЕГУЛЯТОРА.

Фото. 14 - Стенд для перевірки РЕГУЛЯТОРА (варіант 2).

Фото. 15 - Схема бортової мережі Альфа-Дельта-подібних мопедів.

ВЕЛИКЕ ПРОХАННЯ: при розміщенні на інших ресурсах запозичених в цій темі схем, ОБОВ'ЯЗКОВО робіть посилання на дану тему і навпаки, при розміщенні будь яких схем з інших ресурсів, посилання на ці ресурси ОБОВ'ЯЗКОВЕ!

Перед тим як задати питання по схемі регулятора напруги її автору,
УВАЖНО ПРОЧИТАЙТЕ:

Шановні дописувачі, це тема про конкретні електронні прилади на технічному форумі, а не шоу екстрасенсів, а отже для того щоб автор схеми,  до якого Ви адресуєте своє повідомлення, не звертався за допомогою до шаманів з бубнами, а Ви отримали чітку кваліфіковану відповідь на ваші питання як мінімум БАЖАНО вказати:
1. Що у Вас за техніка, на якій конкретна схема використовується, а саме:
- тип двигуна;
- вид/тип генератора та його потужність;
- генератор штатний чи модернізований, якщо модернізований, то як?;
2. Аккумулятор:
- чи він взагалі є;
- його ємкість;
- його реальний стан (справність);
3. Конденсатор на виході регулятора напруги:
- чи він взагалі є;
- його характеристики (ємкість, тощо);
4. Наватаження (види і типи споживачів) на регулятор конкретно, а не типу "я нє помню сколько Ватт, прімєрно ХХ"...
5. Прикріпити до питання декілька якісних фото (бажано з максимальною роздільною здатністю), регулятора напруги щодо якого у Вас виникли питання, тим більше в теперішній час, з цим завданням може справитись любий, навіть дешевий китайський смартфон...
+ З метою меншого засмічування теми, для дрібних питань, до чи після основного, бажано використовувати можливості особистих повідомлень (лічки).
++ Дякуєм за порозуміння! З повагою!  

УВАГА!
Повідомлення з інформацією, яка не відповідає темі, флуд та всілякого роду "лірика" будуть видалятись без попереджень!
Каждый заблуждается в меру своей убежденности.
Змінено: 26.03.2019 р., ed13hell
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
1
like
1
bad
shockingly
09.03.2016 р. відповів для PVP  
answerview
Еще не понятно как они переменку регулируют. Работают по средней напруге которая на разных режимах может отличаться от действующей.
like
bad
shockingly
09.03.2016 р. відповів для Oleksa  
answerview

При від"єднанній АКБ і великих обертах  напруга не піднімалась більш ніж до 8 В!!!?

Таки не ясно. Чистая полуволна при отключеных потребителях и такие показания.
like
bad
shockingly
09.03.2016 р. відповів для PVP  
answerview
... а переменка довольно слабая.

Я б не сказав ...  -  змінний струм на моєму генераторі  тримається стабільно на рівні між 12 і 13В, при тому, що на білому проводі напруга стабільно  на 1В вища.
Вы разговариваете на украинском? ... Зачем оно вам?
like
bad
shockingly
answerview
... а переменка довольно слабая.

Я б не сказав ...  -  змінний струм на моєму генераторі  тримається стабільно на рівні між 12 і 13В, при тому, що на білому проводі напруга стабільно  на 1В вища.

У меня помница 11В. Подобрал лампу (видимо с укороченой спиралькой)- теперь нормальный свет. Но габариты тускло.
like
bad
shockingly
answerview
Так я вот рассуждаю: если у Вас переменка выше на 1-2В то логично, что и постоянка выше- у меня 15(была) , у Вас 16. Понимаете к чему это я?
like
bad
shockingly
10.03.2016 р. відповів для PVP  
answerview
Діюче значення напруги.
А максимальне вище.
RC навантаження дозволяє більш точно визначити максмальні значення.
like
bad
shockingly
11.03.2016 р. відповів для Oleksa  
answerview
... Растет ЭДС, ток не растет (вы так думаете) - Куда выделяется излишняя мощность?

Я думаю, що повертається назад, - стороннім силам(ротору).

Объясните пожалуйста физику этого процесса.
Как то более развернуто чем "там маленьке зверятко загортає шоколад у фольгу"

Ґуставе, перепрошую, повторіть фізичний зміст ЕРС та індуктивність у колі змінного струму. Удачі!

Это повелительное наклонение да? Типа ты меня мордой в лужу решил потыкать?

Вот стоит модератору в командировку поехать и обязательно надо чтобы кто то хамить начал.

Я всего лишь попросил объяснить физику процесса, за что мне такое хамство с твоей стороны?

(что то я плохо понимаю что такое "фізичний зміст ЕРС". а "коло" это круг по-русски?)

Діюче значення напруги.
А максимальне вище.

Действующее значение напряжения не каждый прибор измерит.
А максимальное вам зачем нужно знать?
Змінено: 11.03.2016 р., Gustav
like
bad
shockingly
11.03.2016 р. відповів для Gustav  
answerview

Я всего лишь попросил объяснить физику процесса, за что мне такое хамство с твоей стороны?
(что то я плохо понимаю что такое "фізичний зміст ЕРС". а "коло" это круг по-русски?)

Явилися не запилилися.
Електричне коло на мові міжнаціонального спілкування народів СРСР означає Электрическая цепь
Тому,  прошу  пояснити,  як ти розумієш фізичний зміст ЕРС? - щоб я знав звідки мову  з тобою вести
Змінено: 11.03.2016 р., Oleksa
like
bad
shockingly
14.03.2016 р. відповів для Oleksa  
answerview

Явилися не запилилися.
Електричне коло на мові міжнаціонального спілкування народів СРСР означає Электрическая цепь
Тому,  прошу  пояснити,  як ти розумієш фізичний зміст ЕРС? - щоб я знав звідки мову  з тобою вести

Сила обеспечивающая разность потенциалов между двумя точками.

И еще раз - не хами мне. Я не достаточно приличный человек, я не адекватно реагирую на выпады в мою сторону.
1
like
1
bad
shockingly
14.03.2016 р. відповів для Gustav  
answerview

ЕРС має одиницею вимірювання вольт, тому ніяк не може бути силою, яка вимірюється ньютонами.
like
bad
shockingly
answerview

ЕРС має одиницею вимірювання вольт, тому ніяк не може бути силою, яка вимірюється ньютонами.

Та на здоровье. В Вольтах измеряется потенциал точек.
Но я просил пояснить ваше утверждение, а не спорить со мною по поводу формулировки что такое ЭДС.
Пусть будет по вашему и электродвижущая сила - это вовсе не сила - пусть будет так. Мне не принципиально...
like
bad
shockingly
answerview

Но я просил пояснить ваше утверждение, а не спорить со мною по поводу формулировки что такое ЭДС.
Пусть будет по вашему и электродвижущая сила - это вовсе не сила - пусть будет так. Мне не принципиально...

"Лишню" енергію, в вигляді магнітного поля, накоплює  котушка в період наростання струму, а в період спадання віддасть назад джерелу енергії(ротору). Приблизно так буде, ... я вважаю.
like
bad
shockingly
answerview

"Лишню" енергію, в вигляді магнітного поля, накоплює  котушка в період наростання струму, а в період спадання віддасть назад джерелу енергії(ротору). Приблизно так буде, ... я вважаю.

Вот я вас и прошу пояснить механизм этого процесса.

Я думаю, що напруга  на РР 20В, чи навіть 25В не критична при великих обертах, адже струм через генератор не може зростати через зростання внутрішнього опору генератора.

Вы утверждаете что ток не растет. То есть величина магнитного поля остается прежней. Значит и противодействие магнитному полю ротора остается прежним. Но ЭДС увеличилась. Стало быть и мощность увеличилась.
Что то тут не складывается.

Опять же - что вы понимаете под напряжением на РР?
На входе? а какое тогда напряжение на выходе?
Змінено: 14.03.2016 р., Gustav
like
bad
shockingly
answerview

Вот я вас и прошу пояснить механизм этого процесса.
Я думаю, що напруга  на РР 20В, чи навіть 25В не критична при великих обертах, адже струм через генератор не може зростати через зростання внутрішнього опору генератора.

Вы утверждаете что ток не растет. То есть величина магнитного поля остается прежней. Значит и противодействие магнитному полю ротора остается прежним. Но ЭДС увеличилась. Стало быть и мощность увеличилась.
Что то тут не складывается.

Ні, я там помилявся струм зросте, так як завжди крім реактивного опору котушки   присутній ще активний, тому частина енергії виділиться на ньому.  I=E/(Rp+Ra)
Опять же - что вы понимаете под напряжением на РР?
На входе? а какое тогда напряжение на выходе?

Мав на увазі напругу холостого ходу, яка рівна ЕРС.
like
bad
shockingly
16.03.2016 р. відповів для PVP  
answerview
З форуму обмотчиків електродвигунів:
... генератор саморегулируется по максимальному току за счет индуктивности катушек и частоты вращения...

В цьому місяці, коли потеплішає, спробую проконтролювати зарядку акума двоамперним амперметром і вольтметром на трасі в 60 км з штатним "недо"РР.
like
bad
shockingly
17.03.2016 р. відповів для DIvan  
answerview
Доброго Времени суток.
Попросил товарищ собрась регулятор по схеме с форума
схема прилагаеться, но пробле в том что не могу разобраться что и куда подключать, помогите!!!
заранее спасибо
like
bad
shockingly
17.03.2016 р. відповів для nyvkom  
answerview
Доброго Времени суток.
Попросил товарищ собрась регулятор по схеме с форума
схема прилагаеться, но пробле в том что не могу разобраться что и куда подключать, помогите!!!
заранее спасибо

Начиная от нижнего левого угла.
То что написано "вход с моста" - минусовой вывод выпрямительного моста, на плату и сток полевика.
То что написано "выход" -  минус схемы (правильно)
Верхний правый правильно - плюс питания, плюс моста.
То что написано "это куда?" - никуда. Контрольная точка. затвор полевого транзистора.
Внизу - вход переменки - правильно.
like
bad
shockingly
17.03.2016 р. відповів для Oleksa  
answerview
З форуму обмотчиків електродвигунів:
... генератор саморегулируется по максимальному току за счет индуктивности катушек и частоты вращения...

В цьому місяці, коли потеплішає, спробую проконтролювати зарядку акума двоамперним амперметром і вольтметром на трасі в 60 км з штатним "недо"РР.

Не забудьте что измерительные приборы должны обеспечивать измерение действующих значений, а не быть бытовыми недоприборами.
like
bad
shockingly
17.03.2016 р. відповів для Gustav  
answerview
Ага, прилаштую ці. Шкала вольметра змінена на межу 15В.
like
bad
shockingly
17.03.2016 р. відповів для Oleksa  
answerview
Ага, прилаштую ці. Шкала вольметра змінена на межу 15В.

Они не покажут вам значения тока и напряжения. Потому что форма сигнала далека от постоянной по значению. Вы увидите среднюю температуру по больнице...
like
bad
shockingly
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин