Показати повідомлення
В цій темі публікуємо прогресивні та технічно правильні рішення
Реле - Регуляторів, ПЕРЕВІРЕНІ, підтверджені випробуваннями на реальній мото-техніці (цифрові показники в різних режимах роботы, схеми та фото виробів, по можливості відео випробувань).
Фото. 1, 2 - оригінальний регулятор напруги китайських мопедів Альфа/Дельта
(Honda Dio, Honda Cub) та подібних.
Фото. 3 - 11 - саморобні, перевірені схеми регуляторів напруги
(Ці схеми працездатні в бортовій мережі мото/мопеда/скутера при змінах, виконаних відповідно до фото №12)
Фото. 12 - Рекомендована схема підключення саморобного РЕГУЛЯТОРА.
Фото. 13 - Один з вариантів стенду для перевірки РЕГУЛЯТОРА.
Фото. 14 - Стенд для перевірки РЕГУЛЯТОРА (варіант 2).
Фото. 15 - Схема бортової мережі Альфа-Дельта-подібних мопедів.
ВЕЛИКЕ ПРОХАННЯ: при розміщенні на інших ресурсах запозичених в цій темі схем, ОБОВ'ЯЗКОВО робіть посилання на дану тему і навпаки, при розміщенні будь яких схем з інших ресурсів, посилання на ці ресурси ОБОВ'ЯЗКОВЕ!
Перед тим як задати питання по схемі регулятора напруги її автору,
УВАЖНО ПРОЧИТАЙТЕ:
Шановні дописувачі, це тема про конкретні електронні прилади на технічному форумі, а не шоу екстрасенсів, а отже для того щоб автор схеми, до якого Ви адресуєте своє повідомлення, не звертався за допомогою до шаманів з бубнами, а Ви отримали чітку кваліфіковану відповідь на ваші питання як мінімум БАЖАНО вказати:
1. Що у Вас за техніка, на якій конкретна схема використовується, а саме:
- тип двигуна;
- вид/тип генератора та його потужність;
- генератор штатний чи модернізований, якщо модернізований, то як?;
2. Аккумулятор:
- чи він взагалі є;
- його ємкість;
- його реальний стан (справність);
3. Конденсатор на виході регулятора напруги:
- чи він взагалі є;
- його характеристики (ємкість, тощо);
4. Наватаження (види і типи споживачів) на регулятор конкретно, а не типу "я нє помню сколько Ватт, прімєрно ХХ"...
5. Прикріпити до питання декілька якісних фото (бажано з максимальною роздільною здатністю), регулятора напруги щодо якого у Вас виникли питання, тим більше в теперішній час, з цим завданням може справитись любий, навіть дешевий китайський смартфон...
+ З метою меншого засмічування теми, для дрібних питань, до чи після основного, бажано використовувати можливості особистих повідомлень (лічки).
++ Дякуєм за порозуміння! З повагою!
УВАГА!
Повідомлення з інформацією, яка не відповідає темі, флуд та всілякого роду "лірика" будуть видалятись без попереджень!
Каждый заблуждается в меру своей убежденности.
Змінено: 26.03.2019 р., ed13hell
не мне просто надо купить усе, а сделают другие =)
большое спасибо за помощь.. думаю разберусь теперь!
не мне просто надо купить усе, а сделают другие =)
большое спасибо за помощь.. думаю разберусь теперь!
тогда распечатай схему и дай продавцу - он сам тебе наберет что надо
ВСЕХ С ДНЕМ ПОБЕДЫ -помните и чтите героев, освободивших и подаривших МИР всей земле!!!
http://i020.radikal.ru/0805/b1/31dc1168f7f6.gif
я так и сделал.. и тут понеслась куча вопросов..... все так купить и не получилось!! =(
Гланый вопрсо..какой мощности сопротивления надо ставить????? (в ВТ)
купил то что мне перед этим расссказали как называется а сопротивления нет =(
Отлично! буду знать теперь!
тут по походу еще аозник вопрос! на сколько Вольт конденсатор надо и можно ли брать Сопротивления большего номинала чем указано???
Надоело уже задавать кучу вопросов!
Я так и сделал, дал схему человеку, он сказал купи все спаяю, подошол на лоток на Радиорынке, а мне в отвте кучу вопросов!
А почему бы в схемах не написать нормально какой мощности должны быть сопротивления и на сколько вольт конденсаторы + еще и теже самые ВТА26 бывают разных номиналов!
я ж уже написал, что мне грамотный человек сказал по этому поводу! (вообщем продавец оказалсся полным мудаком больше не пойд к ним)
я ж уже написал, что мне грамотный человек сказал по этому поводу! (вообщем продавец оказалсся полным мудаком больше не пойд к ним)
Молодой человек, не засирайте пожалуйста тему, лучше потратьте драгоценное время на поиски деталей и нормального спеца, который сделает Вам готовое изделие, так же можно подучить условные обозначения радио/электро схем
Вірим в Бога та Збройні Сили України!!!
Тут такой возник вопрос!!
А не будет ли ЙОК Генератору????? я так понял (из того что мне обьяснили) что вя нагрузка возвращаетсяна него назад!?
или я что то не так понял?
не будет - только немного тяжелее двигателю станет крутить... но это незначительно
ВСЕХ С ДНЕМ ПОБЕДЫ -помните и чтите героев, освободивших и подаривших МИР всей земле!!!
не будет - только немного тяжелее двигателю станет крутить... но это незначительно
Интересно почему труднее?
чем больше мощность будет вырабатывать генератор - тем труднее будет работать двигателю
если мы начинаем брать 2 полуволны, заместо одной- то мы можем снять в двое больше мощности - в этиже 2 раза и возрастет нагрузка на двигатель
а если еще и перемотаем более толстым проводом, то и еде больше...
А это как то лечится??? (может есть какаято схемка или реле чтобы не так напрягало генератор и двигло)
А это как то лечится??? (может есть какаято схемка или реле чтобы не так напрягало генератор и двигло)
двигатель 5-8 лошадей (3-5 кВт), генератор максимум 0.15 кВт - это 1-3% от мощности двигателя - это сильно тебя напрягает?
нет =), просто боюсь за генератор!
и еще вопросик! сильно греются МОСТ диодный и ВТА26? (надо на них радиатор ставить или нет!)
нет =), просто боюсь за генератор!
и еще вопросик! сильно греются МОСТ диодный и ВТА26? (надо на них радиатор ставить или нет!)
генератору ничего не будет
мост и силовые ключи ставить на радиатор