MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
24.11, 15:54
32
+2 °С
Вітер: 1 м./с., Зах
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

Реле - регулятори напруги для мото з однофазним генератором

Переглядів: 3349226, модератор: ed13hell
10.08.2008 р.
answerview
Показати повідомлення
        В цій темі публікуємо прогресивні та технічно правильні рішення 
Реле - Регуляторів, ПЕРЕВІРЕНІ,  підтверджені випробуваннями на реальній мото-техніці (цифрові показники в різних режимах роботы, схеми та фото виробів, по можливості відео випробувань).

Фото. 1, 2 - оригінальний регулятор напруги китайських мопедів Альфа/Дельта
(Honda Dio, Honda Cub) 
та подібних.

Фото. 3 - 11  - саморобні, перевірені схеми регуляторів напруги 
(
Ці схеми працездатні в бортовій мережі мото/мопеда/скутера при змінах, виконаних відповідно до фото №12)

Фото. 12 - Рекомендована схема підключення саморобного РЕГУЛЯТОРА.

Фото. 13 - Один з вариантів стенду для перевірки РЕГУЛЯТОРА.

Фото. 14 - Стенд для перевірки РЕГУЛЯТОРА (варіант 2).

Фото. 15 - Схема бортової мережі Альфа-Дельта-подібних мопедів.

ВЕЛИКЕ ПРОХАННЯ: при розміщенні на інших ресурсах запозичених в цій темі схем, ОБОВ'ЯЗКОВО робіть посилання на дану тему і навпаки, при розміщенні будь яких схем з інших ресурсів, посилання на ці ресурси ОБОВ'ЯЗКОВЕ!

Перед тим як задати питання по схемі регулятора напруги її автору,
УВАЖНО ПРОЧИТАЙТЕ:

Шановні дописувачі, це тема про конкретні електронні прилади на технічному форумі, а не шоу екстрасенсів, а отже для того щоб автор схеми,  до якого Ви адресуєте своє повідомлення, не звертався за допомогою до шаманів з бубнами, а Ви отримали чітку кваліфіковану відповідь на ваші питання як мінімум БАЖАНО вказати:
1. Що у Вас за техніка, на якій конкретна схема використовується, а саме:
- тип двигуна;
- вид/тип генератора та його потужність;
- генератор штатний чи модернізований, якщо модернізований, то як?;
2. Аккумулятор:
- чи він взагалі є;
- його ємкість;
- його реальний стан (справність);
3. Конденсатор на виході регулятора напруги:
- чи він взагалі є;
- його характеристики (ємкість, тощо);
4. Наватаження (види і типи споживачів) на регулятор конкретно, а не типу "я нє помню сколько Ватт, прімєрно ХХ"...
5. Прикріпити до питання декілька якісних фото (бажано з максимальною роздільною здатністю), регулятора напруги щодо якого у Вас виникли питання, тим більше в теперішній час, з цим завданням може справитись любий, навіть дешевий китайський смартфон...
+ З метою меншого засмічування теми, для дрібних питань, до чи після основного, бажано використовувати можливості особистих повідомлень (лічки).
++ Дякуєм за порозуміння! З повагою!  

УВАГА!
Повідомлення з інформацією, яка не відповідає темі, флуд та всілякого роду "лірика" будуть видалятись без попереджень!
Каждый заблуждается в меру своей убежденности.
Змінено: 26.03.2019 р., ed13hell
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
1
like
1
bad
shockingly
16.06.2015 р. відповів для Premier  
answerview
Хух 27_dash  ну наверно да а то хожу круг да около.Спасибо. 04_blush

Сдался? ну ладно.... здесь посмотри
like
bad
shockingly
16.06.2015 р. відповів для Gustav  
answerview

РР не для мопеда, аппарат GXR вот почему так мощно 04_blush

Ну во первых все таки наверное GXS R, да?
во вторых если он мощный и красивый - значит ли это что он электро мотоцикл или у него всё та же лампа на 55 Вт и все те же две катушки зажигания?
Почему ему надо мощности больше?

Да GXS R 1000сс.МММММММ может и хватит тиристора ВТ 04_blush плонировалось с запасом. А зачем на фото 4 влупили в цепь делителя для TL стабилитрон. 06_question
Fazer
like
bad
shockingly
16.06.2015 р. відповів для Gustav  
answerview
Ухты  20_drinks
Fazer
like
bad
shockingly
22.06.2015 р.
answerview
Почему удалили мои сообщения?
like
bad
shockingly
22.06.2015 р. відповів для Yura_Gayko  
answerview
Потому что потому. Найди им место где они будут соответствовать теме.
like
bad
shockingly
22.06.2015 р.
answerview
Так они и соответствуют. Реле собрал а тахометр спалил
like
bad
shockingly
22.06.2015 р. відповів для Yura_Gayko  
answerview
like
bad
shockingly
26.06.2015 р.
answerview
Собрал регулятор приставку для штатного регулятора по схеме Akademika из сообщения 6172 http://www.moto.com.ua/forum/topic-150469/message-1362371/#1362371 заработала сразу, не много подстроил выходное напряжение, проверку несколько дней прошла успешно, сейчас залита и высыхает. Спасибо автору!
Змінено: 26.06.2015 р., OnIoN
like
bad
shockingly
27.06.2015 р.
answerview
Знающие люди, подскажите, пожалуйста.
У приятеля есть мотосамокат. На нем установлен генератор постоянного тока (коллекторный постоянного тока), он же выполняет роль стартера. Так вот сгорел реле-регулятор. Ни маркировок, вообще никаких надписей нигде нет. Помогите подобрать что-нибудь взамен сгоревшему.
РР 4-хконтактный, с алюминиевым радиатором. К нему подходят 4 провода: две массы, выход с генератора, и + аккумулятора. Похож как от дельты. Напряжение на выходе генератора от 3 до 30 вольт. Бортовая система 12-тивольтовая.
Огромная благодарность.
like
bad
shockingly
28.06.2015 р. відповів для soff7  
answerview
Диностартер с постоянными магнитами или есть обмотка возбуждения? Давай фото этого генератора и РР и ищи/рисуй электросхему... как сможешь...
like
bad
shockingly
29.06.2015 р. відповів для denis_1992  
answerview
Без обмотки возбуждения. Просто тупо якорь с обмоткой и коллектором, и постоянные магниты на статоре. Один единственный вывод. Короче обычный коллекторный электромотор. Фото нет, агрегат далеко.
И второй вопрос: родной РР залит компаундом, как его аккуратно расковырять?
like
bad
shockingly
29.06.2015 р. відповів для soff7  
answerview
Ну если всего один вывод - тут думать особенно нечего  15_badgrin
Если через контакты реле подключить его к АКБ - получится стартер  04_blush
А поскольку возбуждение от постоянных магнитов - ШРР вполне себе пойдёт. Выпрямитель из него выкинуть можно. И поскольгу генератор постоянного тока - РР на тиристорах-симисторах нежелательно (хотя, скорее всего будет работать - ток почти наверняка прерывается при перекоммутации ламелей коллектора).
Расковырять - если эпоксидка - нагреть градусов до 150... хотя, имхо, вряд-ли его аккуратно расковырять получится  02_sad
Как фото нет? Там (далеко) нет человека с фотиком и инетом?  05_shok
like
bad
shockingly
29.06.2015 р. відповів для OnIoN  
answerview
Собрал регулятор приставку для штатного регулятора по схеме Akademika из сообщения 6172 http://www.moto.com.ua/forum/topic-150469/message-1362371/#1362371 заработала сразу...
Я из фотки так понял, что залил ты каким-то клеем на основе силикона... Это чревато. Особенно для схемм с полевыми транзисторами. Проводимость таких клеёв соизмерима с проводимостью переходов транзистора. Я пролетал когда пытался приклеять плату ИБП. Отказалас работать. Пришлось отрывать, очищать и клеять термопистолетом.
Все написанное мной без кавычек - ИМХО на момент написания.
Змінено: 29.06.2015 р., Prof
like
bad
shockingly
29.06.2015 р. відповів для Prof  
answerview
Для липиздричества хорошо подходит силиконовый герметик НЕЙТРАЛЬНЫЙ. Он нашатырём не воняет, правда, сохнет долго (у меня РР неделю сох). РР на полевиках из шапки. Третий год полёт нормальный  18_good
like
bad
shockingly
29.06.2015 р. відповів для denis_1992  
answerview
Как фото нет? Там (далеко) нет человека с фотиком и инетом?  05_shok
До человека от меня 70 км. Он не то что инетом, обычным смартфоном пользоваться не умеет) Как буду у него, сфоткаю.
Ладно, как я понял никто тут с таким не сталкивался. Бум искать)
like
bad
shockingly
29.06.2015 р. відповів для Prof  
answerview
Собрал регулятор приставку для штатного регулятора по схеме Akademika из сообщения 6172 http://www.moto.com.ua/forum/topic-150469/message-1362371/#1362371 заработала сразу...
Я из фотки так понял, что залил ты каким-то клеем на основе силикона... Это чревато. Особенно для схемм с полевыми транзисторами. Проводимость таких клеёв соизмерима с проводимостью переходов транзистора. Я пролетал когда пытался приклеять плату ИБП. Отказалас работать. Пришлось отрывать, очищать и клеять термопистолетом.

И я на такую фигню наступил,как на грабли 15_badgrin подтверждаю!К стати,не только на основе силикона 62_sarcastic
Только тот народ в безопасности,у кого свободная пресса.
like
bad
shockingly
01.07.2015 р.
answerview
Реле -регулятор напряжения на Вайпер Активе чуть раздуло  и треснула эта заливка.Может ли из за реле пропасть искра?И как китаййским тестером проверить работоспособность этого чуть вздувшего реле ?Кто что знает? 06_question  04_blush  05_shok
(Все 300 страниц не смог осилить на рас-два)
я мотолюбитель
like
bad
shockingly
01.07.2015 р. відповів для Nikanor  
answerview
Реле -регулятор напряжения на Вайпер Активе чуть раздуло  и треснула эта заливка.Может ли из за реле пропасть искра?

И как китаййским тестером проверить работоспособность этого чуть вздувшего реле ?Кто что знает?

Никак.
Только по факту напряжения в цепях переменного и постоянного тока Вайпера в пределах допустимых границ.
like
bad
shockingly
02.07.2015 р. відповів для Gustav  
answerview
люди, подскажите, на данный момент какая самая актуальная схема регулятора напряженя, какая лучше всего пойдет для запитки ксенона???? а то у меня стоит простое шунтирующее реле напряженя и его не хватает (мопед сузуки адресс 100)
Змінено: 02.07.2015 р., Nikko-kun
like
bad
shockingly
02.07.2015 р. відповів для Prof  
answerview

Это не силикон, а жидкие гвозди. Проверял пока напряжение немного занижено, как высохнет должно стать нормой.
like
bad
shockingly
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин