Всім привіт!
А ось і перший дальняк 2015— Переяслав-Хмелницький, дай Бог здоров'я і не останній.
Дуже гарне місце, невилике затишне містечко на березі Канівського водосховища, з дуже давньою історією, яку там цінять і поважають
Мотоцикл впорався без втрат(крім пального, його він втрачав як пацієнт при поранені в сонну артерію), чим далі тим більше я його поважаю, справжній робочий кінь який не підведе, сподівань на нього було покладено ой не мало..
Водій 67кг, пасажир 50кг, два забиті під зав'язку кофри які самі порожняком важать 15 кг, повний бак пального, і ще рюкзак в нагрузку
Виїзд планувася на 9 ранку, але торохи відклався на 30 хв, будильник річ не 100%-ва
Маршрут на фото нижче, протяжність 290 км.Спочатку планувалось розбить дорогу на відрізки по 50 км +- для відпочинку і чашечки кави, але дорога завжди вносить свої корективи.
Туди, із запланованих чотирьох—три, Лубни пролетіли на одному подиху, була одна й не запланована, на карті її нема, на повороті з траси на Переяслав. Як з'ясувалось зупинки дуже примножують час в дорозі і на зворотнюму зупинок було лише дві Пирятин і Хорол, відстань між ними орінтовано 100 км+/-, в підсумку маємо результат, півтори години — туди 5 год і 3 год 45 хв назад, як бачим суттєво.! Є одне але, по дорозі туди ми майже не стомилися, по дорозі назад в Решетилівці я вже мріяв лягти, 5-та точка можна сказать горіла
Швидкість що туди що назад 90-100 км/час, сотня була при обгонах і коли вітер стихав, бо що туди, що назад було вітряно, особливо на зад, то боковий то зустрічний.
Щодо пального, спалено було не мало 21 л., туди літра на два меньше ніж назад, якість пального даєтся в знаки, ще більше впливає вітер і навантаження, ящики це добре, але мотоциклу вони не подобаются, як і мені. Якщо порівнювати то з ними їхати так як в трьох і це без перебільшень.
Без ящиків с пасажиром мот стабільно тримає 100км/час і в нього ще є запас на обгон 5-7 км/ч, з ящиками 100км/ч було важкувато, не кажучи вже про запас, запаса не було взагалі. Для себе я зробив висновок, якщо сам в дальняк то можна кофри, якщо в двох, 100% без, мінімум речей, палатка і спальник на багажник, решту куплять в місті привалу(вода, хавка і.т.д.)Воно того не коштує, тягти наприклад в карпати чи крим і зпалювать по 3.5 л /100км, якщо можлиао вкластися в 3 л. і їхать швидще. Я в певниний що тут знайдутся ті які скажуть: "
та ну",
а як же казанок топор, горелка.. і т.д, мов краще 70-80 їхать! А я вам скажу:
це не для мене, так поїздка затянется на тижні, і знеї приїдеш не як з відпочинку, а як з каторги
Беремо калькулятор і рахуєм:
Наприклад дорога в Яремча 950 км, грубо 1000.
З кофрами 1000 км — 35 л. пального 95А-21грн/л.=735 грн, туди й назад 1470 грн
Без кофр 1000 км — 30 л. мах, я думаю буде меньше, пального 95А-21грн/л.=630 грн, туди й назад 1260 грн
Як вам, 210 грн. так собі не мало, я згоден на ці гроші дуже не пошикуєш, але навіщо мучить мот, воно того не коштує.
Відпочинок удався на славу, погода супер, не рахуючи ночей
, не липень.
Краєвиди бомбезні, зупинились на березі водосховища, зразу за пансіонатом "Славутич", сосновий ліс, пляж пісок, вода чиста, але ще холодна, пляжів море, скрізь пісочок, глибина як на Азові, їдеш їдещ, а воно ще поколіна
дуже позитивне гарне, місце всім рекомендую! Люди спарвжні патріоти свого міста, зустрів там молодих хлопців хороших друзів, один допомагав іншому стоврити романтичний вечір для коханої, захід сонця, берег моря, вино, романтичний вечір при свічках, дуже класно! Дуже цікаво було за цим спостерігать.
Потім знайомство з молодими цікавими людьми і посвячення нас в історію свого рідного міста, молоді але все знають, дуже приємно що в нашій країні ростуть такі підлітки
Ніч була весела і не спокійна, десь о першій ночі нас розбудив місцевий сторож, вештався по набережній, як з'ясувалося він рибак браконьєр по сумісництву, але теж дуже ввічливий, побажав нам міцно спать і сказав що він нас охоронятиме і що він тут як мінімум до ранку буде вештаться, справжній цінитель рибалки
Але так довго спать нам на судилось, з моря подуло холодом десь на пів четверту ранку, єдиноголосно було принято грітись біля вогнища
Десь пів на сьому перший промінчик сонця із-за дерев почав нагрівать вміст палатки і ми перебрались досипать не доспане
Далі чудовий сніданок під обід, смажена картошка з рештками вечірнього шашлику і в дорогу.Тут в Переяславі є знаменитий музей під відкритим небом в 25 гектар, так як нам і розповідали молоді історики, тут дуже цікаво, музей стоворенний на базі історичної архітектури, місто дуже старе і під час затоплення навколишніх сіл водосховищем туди перевезли і змонтували самі старі пам'ятки, хати, церкіи і.т.д
Не залишится без уваги зустріч з Сашком він же "Norb", Джианшист такої ж моделі, добрий, позитивний чолов'яга, так тримать Саня
Покатушки містом, фото сесія, пригощання кавою, все в кращих традиціях, кращих людей респект і уважуха
Нажаль затримуватся на довше ми не могли, дорогу хотілось подолати за видна, та і на вечір холодає, а моя супутниці тільки починаючий байкер, і ще не окліматизувалася до холодних прохватів на такі відстані, майже чотири години бородьби з поривами зустрічного вітру і ми в дома, чашечка гарячого чаю і море спогадів про гарні місця і гарних людей