MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
28.11, 19:47
44
+4 °С
Вітер: 3 м./с., Пд-С
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

Мотоцикли с двигуном 162FMJ 150сс: Road Wanderer, Viking, LF150, LEOPARD, Spark, Comanche, Slider, Korsar 150, Flame, RING...

Переглядів: 1224706
15.12.2012 р.
answerview
Показати повідомлення
Обсуждаем: обслуживание, ремонт, тюнинг, стайлинг  Мотоциклы с двигателем 162 FMJ
ROAD WANDERER  150;
Viking YM 150-X;
Lifan-LF150-13;
LEOPARD 150 LP150-8A-V;
Spark SP150 R-12;
Comanche 150;
Slider 150;
Korsar 150;
Flame 150;
RING 150;
Musstang 150
Patriot PM150-3
 и другие модели....

В архиве № 1 Мануал на Road Wanderer
В архиве № 2 Мануал на Honda-CG-125-1976-1991.г (прародительница) на английском языке.
В архиве № 3 Мануал на Slider_YK150
В архиве № 4 Мануал на LF 150-13
ссылка на справочник по эксплуатации китайской мототехники:http://www.moto.com.ua/postphoto/archive/1508519_1.rar
дополнение: http://www.moto.com.ua/postphoto/archive/1533984_1.rar
по маслам (авто и мото):http://www.moto.com.ua/forum/topic-1252211/message-1533977/#1533977
маслосъемные колпачки, т.е. сальники клапана  .  В  164fml  от Daewoo Matiz.
По габаритам идеально подходят.
Оригинальные китайские высыхают, дубеют и моторчик начинает брать масло.
по размеру , до выпуска 2010 г.
d1 - 5,5 мм
d2 - 9 мм
d3 - 11 мм 
высота 9,5 мм

Мопед LEOPARD 49сс ⇒3876 км,72сс ⇒8186 км,110сс ⇒ 6548 км =18610 км. Мотоцикл Lifan ROAD WANDERER Rival 150сс 9912 км. и Скутер VIPER Storm 150cc 5512 км. - продан. Открыл мотосезон
Змінено: 19.03.2020 р., tsinik
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
Прикріплені файли
rar
1015.22 кБ.
rar
7.51 мБ.
rar
663.73 кБ.
rar
674.98 кБ.
1
like
1
bad
shockingly
1••74757677787980••393
02.11.2013 р. відповів для avast  
answerview
Олег,где ты 30 градусов увидел?Вот утром вывел из гаража-8градусов,прогрел до 10.Доехал с женой до рынка-12км,прогрелся до 64.Мне чё на месте тарахтеть пол-часа что-бы  нагреться?Летом,при 30-35 и езде вдвоем через 30-50км греется за 100.Максимально нагревался 118.Светофоров у нас практически нет,основная езда трасса Харьков-Симферополь .
like
bad
shockingly
avast
02.11.2013 р. відповів для Djan50  
answerview
Олег,где ты 30 градусов увидел?Вот утром вывел из гаража-8градусов,прогрел до 10.Доехал с женой до рынка-12км,прогрелся до 64.Мне чё на месте тарахтеть пол-часа что-бы  нагреться?Летом,при 30-35 и езде вдвоем через 30-50км греется за 100.Максимально нагревался 118.Светофоров у нас практически нет,основная езда трасса Харьков-Симферополь .

У нас вроде холодней, чем у вас, но картина другая по температуре масла. Возможно - дело в реализации термодатчиков и в типах датчиков. другого обьяснения я не вижу. У меня масло до 60 прогревается за время, покая вычухиваю из своего частного сектора(там максимум километр)

п.с. температура масла - точка*прогрева* взята не с потолка, начиная с этой температуры современные масла создают устойчивую маслянную пленку(по моему - 3 микрона). Кстати - если ездить на непрогретом двигле(пока не выбраны зазоры) - сильно засирается поршневая и клапана.
Змінено: 02.11.2013 р., avast
like
bad
shockingly
answerview
Извини, но 60 градусов для масла - это выход из режима прогрева двигателя.

температура мотора (интегральна) маэ буть блызько 100 градусів С, не залежно від типу охолодження, бо при нижчій процеси випаровування/перемішування/горіння проходять в "холоді" = можливе осідання нафтопродуктів на стінці камери згоряння та найстрашніше: ЗМИВАННЯ МАСЛЯНОЇ ПЛІВКИ!!!
Крим - це Україна!
like
bad
shockingly
02.11.2013 р.
answerview
Думаю над збільшенням кубатури:
встромить циліндр від Зонгшена 67мм - він вищий, тому зрізать близько 10мм порозточувать дирки щоб стали рідні шпильки

виходить супа короткоходний двигун: bore 67mm x stroke 49.5 mm 174.431318cc
Крим - це Україна!
1
like
1
bad
shockingly
02.11.2013 р. відповів для Grom  
answerview
гром, ну ти конечно голова))!!    я тоже об етом думал,  ..  чтоб не менять коленвала... 67мм ето максимум, а короткоход ето класно)!!( смотрел на днях поршень в гараже из вайпера 125 ,  и из скутера ..80сс убитую.. крепление под палец с виду похожее,   есть мисль подискать поршень из кубатурного скутера , там короткая юбка , поршень максимально облегчен , и по висоте намного меньше нашего. бил подобний опит ,при установке поршня скутера в кабовский мотор, результат позитивний)!! мотор стал резче) и оборотистее(47мм поршень бил),   на каб моторах схема та же- до определенной кубатури замена коленвала невостребована.
like
bad
shockingly
02.11.2013 р. відповів для motosilver  
answerview
67мм це вже шпильки упираються в гільзу... тому далі всьо = заміна картера (разом з маркуванням/серійником)
короткоход це вимушена міра, бо нижньовальний сильно швидше крутиться не стане = ГРМ не дозволить, тому тут головне велика площа поршня = бильший тиск газів. Можливо втулю головку 200сс на дві вихлопні труби - від Шторм Вінг'а/Раптор'а

Самым оптимальным с точки зрения газодинамики и охлаждения поршня является соотношение 1 : 1. Чем больше ход поршня, тем больший крутящий момент развивает двигатель и тем ниже его рабочий диапазон оборотов. Наоборот, чем больше диаметр цилиндра, тем выше рабочие обороты двигателя и тем ниже его крутящий момент. При большем диаметре цилиндра/поршня сложнее обеспечить должный теплоотвод от донышка поршня ввиду его больших линейных размеров.

ru.wikipedia.org/wiki/Двигатель_внутреннего_сгорания

Короткоходний двигун, двигун внутрішнього згорання, в якого відношення ходу поршня до діаметру циліндра менше одиниці ( S/d < 1). Теорія До. д. розроблена Н. Р. Брілінгом . Вибір відношення S/d визначає габаритні розміри і масу двигуна. Використання До. д. дозволяє: збільшити частоту обертання при форсуванні двигуна без підвищення середній швидкості поршня, тобто без зниження механічного ккд(коефіцієнт корисної дії); підвищити термін служби деталей поршневої групи при роботі з помірними середніми швидкостями поршня; збільшити коефіцієнт наповнення за рахунок великих прохідних перетинів клапанів; понизити теплові втрати унаслідок зменшення відношення поверхні циліндра до його об'єму.
vseslova.com.ua/word/Короткоходний_двигун-51285u

ось знайшов серійні варіанти 175сс:
Technical Specifications
Model:-------  162FMK
Type:------- Single cylinder,four-stroke,air-cooled
Displacement:ml------- 174
Bore x Stroke:mm ------- 62 x 57.5
Rated Power & Rotating Speed:KW/(r/min)---- 9.0/8500
Max.Torque & Rotating Speed:N.m/(r/min)--- 11.0/7500
ldling Speed:r/min ------- 1500±150
Min.Fuel Consumption:g/KW.h ------- &#8804; 367
lgnition: ------- CDI
Starter: ------- Electric/Kick
Lubrication: ------- Pressure/Splash
Transmission: ------- 5speed ,Rotary
Крим - це Україна!
Змінено: 02.11.2013 р., Grom
like
bad
shockingly
answerview
Гром,а ты заметил какой огромный балансировочный вал на этом движке?Без него трусить будет не по детски!Чем компенсировать будешь?
like
bad
shockingly
answerview
Датчик стоит на маслощупе,температуру кажет правильно,проверял.У тебя 200сс +расточка,у меня 150,оребрение практически одинаковое ,по любому твой движок греться больше будет. Нагару не очень много,ранее фотку головки с клапанами выкладывал после 4500 пробега.
like
bad
shockingly
answerview
Гром,а ты заметил какой огромный балансировочный вал на этом движке?Без него трусить будет не по детски!Чем компенсировать будешь?

тут є кілька способів:
- можна забить і вважать це платою за потужність  33_wacko  34_wacko2
- можна замінить картер на Тореру = там балансвал присутствує, щоправда я сьогодні зібрав пів двигуна в корзину -  вже вийшло на 2к грн, а повного двигуна не складеш = запцацки розібрали (можна правда купить в зборі і не париться 200сс теж двигун!)
- можна поставить двигун на сайлент-блоки = це більше схоже на реальний варіант = адже мотор Вікінга має їздить на Вікінгу  09_ireful1  10_ireful2
А раму Вікінга буду варить з нуля - як захочу = так зварю
Крим - це Україна!
like
bad
shockingly
answerview
Та ото и у меня такое мнение,проще движок в сборе купить,чем кусками колхозить. Очень много всего предусмотреть надо.Увеличение поршня тянет за собой балансировку.Увеличение нагрузки на подшипники шатуна и коренные,а там и сцепление подтянется..
like
bad
shockingly
answerview
Та ото и у меня такое мнение,проще движок в сборе купить,чем кусками колхозить. Очень много всего предусмотреть надо.Увеличение поршня тянет за собой балансировку.Увеличение нагрузки на подшипники шатуна и коренные,

великий поршень теж можна обточить - в машинко-тюнінгу все це роблять і я більш менш розумію як/чому. У мене зараз макс вібрації на 4000 об/хв = я ці оберти пролітаю на розгоні, тому вони мені не заважають = дуже рідко коли треба 4к = я так повільно не їжджу.
Повністю розрахувать усі підводні камені не можуть навіть науково/дослідні інститути = тому усі будують прототипи і ганяють їх у хвіст та в гриву! Як я вже не одноразово писав = дрюкать мот це моє хоббі: тому я не очікую супер результатів, які подовжать мені ... мотоцикл на 5-10 см, мені хочеться дізнатися як воно працює, а інфи немає... Крі того якщо у мене вийде, то можна буде багатьом наростити кубатуру з невеликими затратами бабл грошей і/або часу

а там и сцепление подтянется..

нажаль моя сцепа вже починає показувати мені ручкою,,, стокові пройшли більше 10 000 (в тому числі зимня експлуатація), 1 комплекту вистачило на 2500, другий починає граться на 600 км = вже пару раз двигун "взвив" на 5-й передачі під горку
мабуть треба ставить 6 болтову корзину
Крим - це Україна!
like
bad
shockingly
kascej
answerview

нажаль моя сцепа вже починає показувати мені ручкою,,, стокові пройшли більше 10 000 (в тому числі зимня експлуатація), 1 комплекту вистачило на 2500, другий починає граться на 600 км = вже пару раз двигун "взвив" на 5-й передачі під горку
мабуть треба ставить 6 болтову корзину

это тоже отпугивает от повышения кубатуры,на 125ке стоит 6 пружинная корзина,но с меньшим количетвом дисков чем на 150 и 200,на тех вроде по 7 дисков
Змінено: 02.11.2013 р., kascej
like
bad
shockingly
02.11.2013 р. відповів для kascej  
answerview
это тоже отпугивает от повышения кубатуры,на 125ке стоит 6 пружинная корзина,но с меньшим количетвом дисков чем на 150 и 200,на тех вроде по 7 дисков

у мене 4 болтова корзина на 5 дисков... а мощі вже точно більше ніж було заплановано...
6 болтова корзина на 6 дисків у мене стоїть на 200сс верхньовальнику = там за 13 000 навіть натяку на якісь проблеми не було (тьху, тьху, тьху канечно)

тому можеш не переживать за сцепу - потяне! 150сс точно потяне!
Крим - це Україна!
like
bad
shockingly
answerview
Гром,а не пробовал лишний диск вставить?Когда-то так на Восходе делал.Очень даже эффективно!
like
bad
shockingly
answerview
Гром,а не пробовал лишний диск вставить?Когда-то так на Восходе делал.Очень даже эффективно!

так тудить і ще 1 штука железний нада піхать... = інакше ефект такий самий як 2 мм шайб, які я вже підклав під пружини
Крим - це Україна!
like
bad
shockingly
kascej
answerview

у мене 4 болтова корзина на 5 дисков... а мощі вже точно більше ніж було заплановано...
6 болтова корзина на 6 дисків у мене стоїть на 200сс верхньовальнику = там за 13 000 навіть натяку на якісь проблеми не було (тьху, тьху, тьху канечно)

то что потянет понятно,на форсированых восходах и минсках тоже стачивали диски тоньше чтоб их болше поместилось для возросшего крутящего момента,но их ресурс падал как с колокольни 01_smile а это уже не дело если на простом дорожнике движок не ходит без проблем свой срок и через каждые 20 тысяч нужно диски менять,это в спорте  перед каждой гонкой перебирается японский движок.он расчитан в отличии от китайца на многократное насилование,у китайца при первой разборке могут пополам разделяться древесные (6.8)болты 01_smile это на япоских дыижкках болты и гайки 10.9 для металла 01_smile
like
bad
shockingly
answerview

то что потянет понятно,на форсированых восходах и минсках тоже стачивали диски тоньше чтоб их болше поместилось для возросшего крутящего момента,но их ресурс падал как с колокольни 01_smile а это уже не дело если на простом дорожнике движок не ходит без проблем свой срок и через каждые 20 тысяч нужно диски менять

ну,,,, начнемс
ще раз повторюю - 6 болтове і 6 дискове зчеплення точно потяне мосчтность 125сс і 150сс, бо на моєму 200сс двиглі воно не зазнало сильного зносу чи інших ознак перетрудження немає за 13 000 (на 200сс по паспорту 17л.с. 17 н.м. = сіко насправді не знаю)

Краще розкажи, що на мінчаках зточували: сточували фрикцийний слой чи железні диски?
я вже думав про добавку, але ведучих/железних дисків у продажу не бачив = мабуть вважають, що їх має вистачать на все життя мотика = якщо у кого є я і з трупа (мотоциклетного) візьму = там в гарячому маслі продезинфікується
Крим - це Україна!
like
bad
shockingly
kascej
answerview

Краще розкажи, що на мінчаках зточували: сточували фрикцийний слой чи железні диски?
я вже думав про добавку, але ведучих/железних дисків у продажу не бачив = мабуть вважають, що їх має вистачать на все життя мотика = якщо у кого є я і з трупа (мотоциклетного) візьму = там в гарячому маслі продезинфікується

на совках стачивались тоньше фрикционные и металическии чтоб увеличить количество пар и площадь контакта дисков,мне передавать всего 13 лошадок нужно,но боюсь что китайское 6 пружинное 7 дисковое сцепление не справится со столь слабеньким движком.
like
bad
shockingly
answerview
Сцепление в сборе (корзина) 200сс (Zubr) (Китай), CG125-200cc
Крим - це Україна!
like
bad
shockingly
kascej
answerview
Сцепление в сборе (корзина) 200сс (Zubr) (Китай), CG125-200cc

оно расчитано передавать крутящий момент до 5кг/м,а у меня может набраться все 7,диаметр корзины увеличить в наших движках не реально
like
bad
shockingly
1••74757677787980••393
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин