MOTO.com.ua
events
0
Події
Погода: Київ
29.11, 12:22
44
+1 °С
Вітер: 0 м./с., Півд
НовиниФорумОголошенняЖурналКаталогПривалКалендар
Реєстрація Вхід
?
Увійти
Допоможіть Армії, наближайте нашу Перемогу!
Форум
Шукати

Jianshe JS 150-3 R6 Puma с двигателем 157FMJ-3 - Обсуждение мотоцикла

Переглядів: 1506183
31.07.2012 р.
answerview
Показати повідомлення
Мопед не мой, я просто разместил объяву. ©
В данной ветке предлагаю обсуждать и делиться впечатлениями касательно мотоцикла Jianshe JS 150-3 R6 Puma.

Длина: 2000 мм
Ширина: 750 мм
Высота: 1110 мм
Размерность шин 2.75-18 и 3.25-18
Распределение веса по осям, % - 42/58

Сухой вес 122 кг
Снаряжённая масса 132 кг
Максимально допустимая масса 282 кг
Максимальная нагрузка 150 кг (включая водителя и пассажира)

Тип двигателя JS157FMJ-3 - одноцилиндровый, четырёхтактный, рабочий объём 147 см3
Балансирный вал: есть
Распредвал в головке блока, привод цепью с натяжителем
Система охлаждения: воздушное, набегающим потоком воздуха, принудительное не предусмотрено
Тип запуска: кик и электростартер
Каталитический конвертер: есть, 2 элемента, Евро 3
Диаметр/ход поршня: 57,0 х 57,8 мм
Степень сжатия 10,5: 1
Обороты ХХ: 1500 ± 50 об/мин
Мощность: 8,5 кВт при 8500 об/мин
Крутящий момент: 11,0 Нм при 5500 об/мин
Воздушный фильтр: CF1-710000-0

Коробка передач: механическая, 5-ступенчатая, с ножным переключением

Погрешность спидометра: +7 км/ч

Объём топливного бака 14 л
Тип карбюратора PTK (F25-720000-9)
Уровень в поплавковой камере 6 ± 1 мм ниже стыка
Пусковое обогащение (подсос) - ручной

Напряжение в бортовой сети: 12 В, "минус" на корпусе
Номинальная мощность генератора: 140 Вт при 5000 об/мин

Тип свечи зажигания: D7REC2
Зазор между контактами свечи зажигания: 0,6...0,7 мм

Подробнейшие технические данные и EEC сертификаты соответствия - англ/исп Что-то я перевёл и указал, но слишком уж там много всего 01_smile
 Мануал Jianshe JS 150-3 R6 Puma

Данные с ЕС-сертификата.
JS150-3 PUMA
Общие характеристики.
Стилистика :Утилитарник
Длинна по осям колес: 1300
Длинна общая: 2000
Ширина: 750
Высота: 1110
Высота по седлу: 790
Клиренс: 140
Вес снаряженный: 132
Максимальная нагрузка: 150
Развесовка по осям кг (%) Перед: 59(44,66%),
Зад: 73(55,3%)
Угол наклона передней вилки: 28 градусов
Угол поворот руля: 86градусов
Подвеска Перед: телескоп без регулировки диаметр  30мм.
Зад:  два амортизатора с регулировкой
Ход подвески Перед: 140 мм
Зад: 80 мм
Размерность покрышки колес
Перед: 2,75х18
Зад: 3,25х18
Размерность колесного диска
Перед: 1,6х18
Зад: 1,85х18
Тормоза Перед: 1 диск диаметр 267 мм,
Зад: барабан диаметр130 мм
Суппорта Двухпоршневой суппорт
Тормозная магистраль: Обычная
Объем бака: 14
Родоначальники двигателей:  YAMAHA  SR 150
Обозначение двигателя:  JS 157 FMJ-3
Подача топлива:  Карбюратор PTK F25-720000-9
Жиклеры: Холостого хода #36
Глав. топливный #104
Мощность л.с: 11,34/8500об/мин
Крутящий момент: 10,99/5500 об/мин
Тип двигатель1 цилиндр, вертикальное 65 градусов
Привод ГРМ: 2 клапана на цилиндр, верхний распредвал, привод цепью
Степень сжатия10,5:1
Размерность ЦГП: 57 диаметр/57,8 ход
Объем двигателя: 147
Мощность генератора: 140W при 5000 об/мин
Максимальный угол старта: (градусов) 25
Передаточные отношения
Первичное: 3.357
Главное: 3.227
1-передача 2.833
2-передача 1.813
3-передача 1.368
4-передача 1.090
5-передача 0.926
Максимальная скорость км/час при максимальных 8500 об/мин
1-передача 32.43
2-передача 50.68
3-переддача 67.16
4-передача 84.29
5-передача 99.22

Архив № 1 - инструкция по эксплуатации на русском языке;
Архив № 2 - инструкция по эксплуатации на английском языке;
Русские не сдаются!
Змінено: 18.03.2016 р., tsinik
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
Прикріплені файли
rar
490.8 кБ.
rar
453.12 кБ.
like
bad
shockingly
09.05.2014 р. відповів для DC  
answerview
А мне очень нравится 125-км и ехать на ней более приятно, моторчик поёт и рулюется как на  мопеде, да и сходство с юбр очень большое, а в динамике, я думаю, больших отличий не будет.
Влад
like
bad
shockingly
09.05.2014 р. відповів для DC  
answerview
...
А вот второй полтавский Дима надеюсь расскажет как там у него обстоят дела с YBF 01_smile

Дела собственно обстоят таким образом:
Пробег на сегодня 7740км, залил бенз и поехал, бенз закончился опять залил ну и...так далие
Из минусов:
1.Так как писал раньше чуствительный тахометр к нагреву на солнце, чет его там подклинивает, ну зная это ставлю в тени или ложу шлем на приборку или перчатки и делов то, раньше хотел разобрать посмотреть, а потом забил так как эта проблема не беспокоит, да может она и не на всех а только у меня
2.Задний маятник на саленблоках начал скрипеть пришлось смазать 01_smile
3.Центральная подножка кумарит на ямах постукивает, ели определил место стука, стучит не на резиновом ограничителе,а на самом креплении образовалась выработка от наших ровных дорог и чёт там стучит никак руки не дойдут разобрать 15_badgrin
4.Задние аморты жестковаты буду менять, отпишусь.
5.Ну и качество лакокрасочного покрития желают быть лучше, под сидухой на опорных точках краски уже нет, весной обнаружил ржавчину, обработал и задул грунтом, недавно смотрел уже нет грунта блестит метал 01_smile
6.Также свет в стоке, уже переделал на светодиодный01_smile
7.Самой большой недостаток этой модели ветрозащита, явно мотык чисто для города. Даже после переделки ветровика  ветрозащита жилает быть лучшей, если сильный боковой или встречный ветер хочется ехать в другую сторону, опять же при скорости 90км/ч и выше, ниже все нормально
Вот собственно и все минусы в принципе все по мелочам серьезных болезней нет  тху тху тху только легкий насморк 62_sarcastic
Змінено: 09.05.2014 р., dimonnice23
like
bad
shockingly
09.05.2014 р.
answerview
Вот насчет 125 потому и смотрю 150 на базе YB как то тоже, посмотрев-послушав мне по душе этот двигатель, 32 и 6Н стоят YBF.
Дима спасибо за комент, вот судя по внешности 32го у него проблем с защитой от встречного потока воздуха будет намного меньше, одна с причин по которой к нему присматриваюсь, + как говорил выше широкая резина, моноамортизатор сзади, ну по моему и внешне ничего 01_smile
 YBF конечно же не один уже есть, но вот остальные не делятся своим опытом на форумах.
Змінено: 09.05.2014 р., DC
like
bad
shockingly
09.05.2014 р. відповів для abazoffka  
answerview
Да пробовал не помогает,винт буквально чють-чютькрутнулся и то один,но безтолку.
С переду вiтер в писок,позаду пара цицьок!!!
like
bad
shockingly
10.05.2014 р. відповів для SERGO82  
answerview
Він самий. Зтупив, болт не вінт, різні вони ). Я його піджав, через кілька днів знов болтанка, дістало і посадив на герметик.
https://www.youtube.com/watch?v=BzqZpl1EZPs
like
bad
shockingly
10.05.2014 р. відповів для DC  
answerview
Всуну свої 5 коп. Коли вибирав свій, проїхався по магазинам, сидів і на всіх моделях Jianshe+Loncin Pruss. Зі всіх моделей прус відпав по мотору і висоті. По нормальному на ньому сидів стоячи на носочках (зріст у нас однаковий)+в місті така гума не дуже буде комфортна. Ще в прусі не сподобалось дуже жорстке сидіння і посадка при якій постійно на бак з'їжаєш.
JS150-6H нічого цікавого не побачив; на спідометр всеодно не дивлюсь; на індикатор передач в місті немає коли дивитись, так як передачі короткі+6 не вистачає на трасі; світлодіодні поворотники вдень меньш ефективні ніж на пумі (особиста думка), виглядає як мопед-переросток; звучить як ЮБР (свисток), а хоче виглядати як щось більше; вихлопна труба взагалі смішно виглядає; рама не дуплекс; тонкі спиці на дисках не додають шарму, а навпаки робляють його "мопеднішим".
JS125-6b як на мене був би гарним вибором: 125 YB мотор перевІрений часом; менша вага при майже тій потужності що і 150ка; як не дивно, але краща динаміка; спиці зі своїми плюсами і мінусами; прикольна приборка і удобне сидіння; кругла нормальна фара. Не взяв бо салатового не було )
JS150-3 Puma, JS150-3C нічим крім пластика не відрізняються, може хіба певними моментами, як то в мене з акумулятором. Цей мені сподобався універсальністю, ніби псевдоспортивний, заодно універсал. В ліс, в поле, на рибалку, 100км по трасі, по городу без проблем. 100 км не втомлююсь. Ще подобається як звучить, такий приємний басок присутній.
32-й гарний лише зовнішнє, по сутІ ті ж яйця тільки в профіль. Якщо виключно по городу їздити і тільки їздити, то можна брати. Якщо потрібен більш універсальний транспортний засіб то він нікуди не годиться.
А ще потрібно змиритись з тим, що мотоцикл з одноциліндровим мотором 125-200 СС ніколи не буде повноцінним мотоциклом. В мене приходить в голову порівняння з пацаном в 16 років - ніби і вуса пробились, а не мужик. Таких понять як справжній комфорт, динаміка (не впутувати спорти ~1000сс) чи задоволення від їзди на цих мотоциклах не отримаєш ніколи. Їх безпосередня задача перевозити з точки А в точку Б без сутєвих поломок, з чим вони відмінно справляються.
Для порівняння кину "я і 6Н" (як на мене "не солідно якось").
Прикріплені зображеннявідкрити у галереї
like
bad
shockingly
10.05.2014 р. відповів для dimonnice23  
answerview
Я собі відразу проклеїв все прозрачною захисною плівкою, а резинки (доречі всі дуже сухі з заводу) обробив силіконом. Особливо захисту приділив увагу в районі бак/сидіння. Також поклеїв на бокові кришки, держиться добре і ботами не протирається, бо вже на перших кілометрах показалась білизна бластика з-під чорної фарби.
Жодна з моделей JIanshe (покрайній мірі ті що продаються у нас) не може бути розцінена як трасова, лише город+вилазки на природу.
like
bad
shockingly
10.05.2014 р. відповів для Bizonxp  
answerview

JS125-6b як на мене був би гарним вибором: 125 YB мотор перевІрений часом; менша вага при майже тій потужності що і 150ка; як не дивно, але краща динаміка; ....

Тут ти дуже помиляешся и в потужності і в вазі, вага майже однакова пізниці буде тільки с повним баком 117-124 кг, так як у 150-ки більший.Щодо потужності 125-ка 9.5к.с. (8000rpm) 9.5N•m (6500rpm), 150-ка 10.9 к.с. (7700rpm)11.2N•m (5700rpm)
як не як півторі кобили не кажучи про крутний момент, і як може при таких показниках динаміка бути кращой у 125-ки?
Може я щось не розумію 06_question
По дизайну певна річ, стара чі нова пума веселіше виглядають, але це діло смака, комусь техно, комусь трансформери 01_smile
А щодо світодиодних поворотників я взагалі не зрозумів, якщо вони гірші чому тоді їх кругом тулять 06_question  певна річ у них є більше плюсів чим в лампочки
like
bad
shockingly
10.05.2014 р. відповів для dimonnice23  
answerview
Тулять Їх бо щось нове потрібно ж продавати. Але якщо тулять на базі потужних діодів, тоді все гуд. Китайці не дуже цим заморачуються і ставлять звичайні діоди, які ніби і видно, але через вузьконаправлений світловий потік і малу потужність вони не ефективні.
Плюсів у діодів звісно набагато більше ніж у звичайної лампочки.
Як на мене з трансформерами трохи перегиб, фара мені не дуже подобається, а в остальному все норм. В моделі 150-3с є можливість перефарбувати пластик в будь-який колір без заміни свідоцтва про реєстрацію ТЗ. Він завжди залишиться чорним. Дає певну свободу кастомізації.
http://www.drive2.ru/l/3197169/
like
bad
shockingly
10.05.2014 р.
answerview
Соглашусь с тем что по виду Пума посолидней, а вот с Димой согласен насчет всего остального тоже, двигатель YBF это старый добрый YB в 150 версии, так что особого смысла в 125 уже не вижу когда есть такая же 150 в туже цену по сути. Внешний вид мне особо не критичен, но вот 32й как по мне хороший компромисс внешности + двигатель YBF+ широкая резина, но у 6Н повкуснее цена. Только вот Фоксвел никак не определиться когда будет 32 и цену, хотя я и не тороплюсь. Хотя вот этот магазин http://moto-lux.com.ua/ru/moto/motocikli/motocikli-jianshe/motocikl-jianshe-js150-32.html уже с ценой, но это далековато 01_smile .
Насчет светодиодов, по опыту, они очень яркие, особенно на солнце, и практически вечны по моему хороший вариант 01_smile
Спасибо за комент, Лонкины, субъективно конечно же, мне не понравились тоже + архаичный двигатель по сути.
like
bad
shockingly
10.05.2014 р.
answerview
Вчора був Епіцентрі. Надибав там масло Elf за 85 грн, ХАДО (зелене) синтетика за 82 грн і ХАДО (червоне) за 112 грн (http://xado.ua/masla?filters=31,59,71). Хтось пробував це ХАДО? А ще в нас продають масло MIDLAND по ціні ~100 грн (http://expres-auto.blogspot.com/2013/08/midland.html). Хто що порадить?
like
bad
shockingly
10.05.2014 р. відповів для Bizonxp  
answerview
Бери елф, препробував багато, але всі крім лікві молі з молібденом майже однакові.Я зовсім не розхумію тих хто купляе дорогущій мотюль...може якщо їздить по 3-4 тис. до заміни 06_question
like
bad
shockingly
11.05.2014 р. відповів для tsinik  
answerview
даю больше газу-набираются обороты было 7000-скорость не растёт...ревёт....надо наверное клапана посмотреть-ещё ни разу не ругулировал-после 1000 замерял зазоры-в пределах нормы.....
симптом пробуксовки дисков сцепления, клапана явно ни при чем. если бы не набирал обороты, то тогда можно грешить на клапана или совмещение меток коленвала и распредвала

Вопрос-что делать-сменить масло(мотюль5100)?? сцепу?? мотоцикл? страну???или просто тошнить свои 80 и незадавать вопросы???
like
bad
shockingly
11.05.2014 р. відповів для dimonnice23  
answerview
03_biggrin У меня через 1000 оно (5100)чёрное как пепел и уже ванилькой не пахнет 03_biggrin

Ликви моли стоит также...140..+..-

Ну так а дешевле я особо не находил..есть sbq  ///mol----или например любое автомасло ---оно стоит также как и мотюль....
like
bad
shockingly
11.05.2014 р. відповів для SERGO82  
answerview
даю больше газу-набираются обороты было 7000-скорость не растёт...ревёт....надо наверное клапана посмотреть-ещё ни разу не ругулировал-после 1000 замерял зазоры-в пределах нормы.....
симптом пробуксовки дисков сцепления, клапана явно ни при чем. если бы не набирал обороты, то тогда можно грешить на клапана или совмещение меток коленвала и распредвала

Вопрос-что делать-сменить масло(мотюль5100)?? сцепу?? мотоцикл? страну???или просто тошнить свои 80 и незадавать вопросы???
не понял иронии или издевки. если обороты растут, а скорость не увеличивается на прямой передаче (приближенной, повышенной) - то все признаки указывают на букс сцепы. чем ерничать - посоветуй вопрошающему. щепками кидать - ума много не надо.
возможен некий износ дисков, возможно - не то масло. фигли ты ко мне прицепился? ему ответь. я никогда не экспериментировал с автомаслами. не такая там разница по цене. я знаю, что достаточно подложить шайбы из-под свечи в корзину, чтоб ушла пробуксовка. я - знаю. что ты посоветовал, кроме как меня охаял?
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води,
в годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди!
like
bad
shockingly
11.05.2014 р. відповів для tsinik  
answerview
Я тебя не хаял..... я покупаю толлько мотюль5100(так что это ты меня обскепничал)....у меня был скут и была капиталка коленвала-поэтому на масле не экономлю....

просто спрашиваю(извини , если чем то обидел)--я в этом не шарю--подскажи ,что нужно сделать....
если шайба --то куда конкретно нужно подложить--для меня это, что для коровы балет на льду...я сцепу видел в нете в виде набора дисков...
like
bad
shockingly
11.05.2014 р.
answerview
Доброго дня всім. Є пару запитань (пошуком прошу не лякати). На носі заміна масла 1000км. Хочу почистит маслофільтр. Чи потрібно міняти прокладку на кришці? Чи може там герметик якийсь? Чи просто розібрати/зібрати обережно?
Сьогодні їхав ставити мот на стоянку (200 м), а вийшло 120 км  30_crazy . Понесло пацана ). От їдучи по трасі замітив таку мульку, до 80 км розганяється на всі свої 150 сс, а от далі фіг. Реве, 7000об/хв, а розганятись толком не хоче. Я звісно не став мучити коника, але все ж по трохи потрібно йому під хвіст давати, а він пручається.
P/s на перехресті під'їхав мотобрат на "літрі", зробив брум-брум і на задньому колесі метрів 300 на швидкості не менше 100 км/год  пропав поки я клацав передачі ((( З одної сторони жаба задавила ппц, а з другої, поки він робив брум-брум, спалив бензику десь так, як я 120 км прокатався. Хай літають  62_sarcastic
like
bad
shockingly
11.05.2014 р. відповів для dimonnice23  
answerview
[qпрепробував багато, але всі крім лікві молі з молібденом майже однакові.

Что именно имееш в виду, ликви моли лучше или хуже?  Я на этом масле уже тоже отметку в 7000 км проехал. Разгон до 110 км/ч довольно уверенный, максимум получилось до 115 км/ч больше не едет
(личный вес тоже 110 кг). Сегодня как раз настраивал клапана пришлось только впускной ушёл на 0,01 мм, выпускной в норме
like
bad
shockingly
Alex12
11.05.2014 р. відповів для Bizonxp  
answerview
потрібно міняти прокладку на кришці?
Не потрибно. Там прокладка типа силиконовой,в пазу крышки,она выдержит много разборок и сборок.Более того,маслофильтр будет чистым наверняка,но проверить конечно не помешает.
до 80 км розганяється на всі свої 150 сс, а от далі фіг.
Так и есть.После 80 разгон идёт вяло.Но зависит от навантаження,силы ветра и наклона дороги.Встречный ветер гасит скорость довольно сильно. По оборотам максимум раскручивал до 8500 по хорошей дороге вдвоём.
like
bad
shockingly
11.05.2014 р. відповів для Alex12  
answerview
Дякую. Поки цьому гайки пакручу, а там буду шукати можливіть купити правильний екіп, а потім і правильну техніку 400-700 сс. Не хочу важкого нічого, але й й цей не дуже радує. Поки повчусь, покатаюсь, а там буде видно. При сьогоднішній економічній ситуації сильно не розженешся.
like
bad
shockingly
Тюль купить недорого в Украине
купить телефон в Одессе со склада, Украина
купить инсталляцию для унитаза в Одессе, магазин сантехники
© 2001-2024, MOTO.com.ua - все про мотоцикли та скутери!   Зворотній зв'язок   Про нас   Реклама на сайті   Магазин