Показати повідомлення
Проехал на своей Дельте 300 км пора менять масло. Подскажите какое лучше: полусинтетика, синтетика или минералка?
Змінено: 24.06.2010 р., MopeDDriveR
Я от недавно наткнувся на одну статтю по маслам по автотемі. Піарили одне масло відоме. Мол в нього є всі допуски. А один чувак закинув ссилку на сайт автовиробника. Для прикладу - мерседес.
І от мерседес для своїх машин дає список масел які він офіційно визнає. ТАк прикол в чому - що список масел то невеликий. А ті масла які представлені в нас на ринку - їх і того 3-5 брендів.
До чого я веду - серед всіх продуктів на ринку - тільки 3-5 брендів варті уваги, при умові що це оригінал !
так отож. лейба может быть мегакрутая, а по факту, содержимое - голимая гамула. и визуально не всегда определишь. вернее, определишь лишь уже редкостную бадягу, УГ. а моторчику потом страдать. а владельцу - тратиться на ремонт
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води,
в годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди!
Що з крутого купити для підшипників(колеса,руль)?
Бо я завжди тільки Літолом мазав, не дуже мені подобається та й закінчився якраз.
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
циатим200. т.н "синяя вечная смазка" применяется для высоконагруженных узлов. мне батя литровую баночку подогнал - ее и пользую. реально классная вещь
п.с в гугле по запросу выкидывает какую-то фигню
любіть у годину негоди!
Змінено: 04.11.2017 р., tsinik
Що - такий великий секрет? чи наварити хочеш?
ЦИАТИМ знаю, але прошлий век
Буду ьрати оливу в Мотюля, заодно може цю ? https://motulmarket.com.ua/motul-tech-grease-300
та не секрет
прошу
https://www.avtomotoshop.com.ua/avtotovary-suputni/masla/motul-auto/Konsistentni-mastila-motul
Змінено: 04.11.2017 р., Shum
якби ви використовували мапетку не з прошлого віку - я б зрозумів. але вибір за вами
любіть у годину негоди!
Дякую! Тільки не розумію як воно з тих туб видавлюється?
Пістолетом як силікон?
У мене свіжопокрашений - так що й мастило має бути у красивій банці
Я вже років 10 беру Мотюль 5000 по 4л https://motul-ukraine.com/products/5000-10W40-4T?filter=52%2C58
Рахуємо:
у мене знижка 10% 4л беру за 716 грн, ділимо на 4=179 грн за літру, міняю через 2 тисячі = ітого 90 грн на тисячу пробігу.
На 40 тисяч пробігу я витрачу 90*40=3600 грн.
Мій Джинівський движок 112 куб коштує 8250 грн. І беруть мене сумніви що на якійсь бодязі він протягне 30-40 тисяч.
В офіційному магазині підробка мені ще не траплялася.
Ну й навіть дешевше бо 4 л вистачає на 5 замін.
Змінено: 05.11.2017 р., User
насколько мне память не изменяет, то для двигателей ФМА-ФМБ, где сцепление в масляной ванне, производители рекомендую смену масла после 1000 пробега. иная ситуация с вариаторными аналогами КУМБ. там все опилки остаются под крышкой варика
любіть у годину негоди!
Мій Джинівський движок 112 куб коштує 8250 грн. І беруть мене сумніви що на якійсь бодязі він протягне 30-40 тисяч.
почему же - бодяга? обычное автомасло. которое в воздушниках может служить и заметно больше 2 тыс.км без потерь своих свойств - был бы фильтр или хотя бы центрифуга.
сколько там интервал замены масла на тех же МТ к примеру, или на ЗАЗиках? ну или на поршах 911 старых, у которых 250-сильный воздушник? https://www.kroon-oil.com/ru/product-recommendation/cars/porsche/911-964/911-carrera-4-964/23571/1976/#!/component:1976/ - врет наверное производитель, не может же "обычное автомасло" по 110 грн/л (если брать по 4л - то менее 100 грн/л) ходить 20 тыс.км на воздушниках, да?
ну и да, по ощущениям у меня сейчас сцепа больше проскальзывает на мото эльфе, чем раньше с изношенными дисками на вольвере автомобильном, да и мотор как-то более шумно работает. во всяком случае, при +7 за бортом на холодном двигле в этом году сцепа на 1-2 передачах буксует; при переключении 1->2 в любую погоду если обороты не сбросить - тоже 2-3 сек проскальзывает. в том году - такого не наблюдал. возможно - повторю эксперимент с автомаслом в следующем году...
Змінено: 05.11.2017 р., NiTr0