Модернізація заднього барабанного тормоза.
Отже, півтора роки тому мав необережність взяти собі скутер Viper Storm 150 (лінзи). Проблеми почались практично відразу...Ну а ле зараз не про це. Тема мого посту - задній барабанний тормоз (якщо можна його назвати взагалі тормозом). Їх не було ВЗАГАЛІ з самого початку, при тому, що скут новий з магазу! Замурдувавши гугл і протерши його до янеможу виявив, що загалом така ж проблема в багатьох штормоводів (та й не тільки). В основному на всіх форумах пропонують такі варіанти вирішення тої ПРОБЛЕМИ: 1) ОБТОЧУВАННЯ двох протилежних країв штока у місцях контакту його з колодками (перший рисунок); 2) ОБПИЛЮВАННЯ рукоятки тормоза для збільшення кута повороту (другий рисунок); 3) НАНЕСЕННЯ поперечних насічок на накладки колодок; 4) ЗАМІНА колодок на більш якісні (дорогі скутерні чи автомобільні); 5) повна заміна барабанного тормоза на дисковий
ПЕРШИЙ варіант пробував. Здається все зробив правильно, але то ніц не дало.
ДРУГИЙ варіант навіть не пробував, оскільки по собі знаю, що якість деталей в китайських скутерах всеж таки залишає бажати кращого і після обпилювання ручки вона могла просто зламатись. ТРЕТІЙ варіант допоміг відносно найбільше. Але це було не надовго, як тільки канавки забилися тормозазнову стали "дуже файні". ЧЕТВЕРТИЙ варіант пробував. Купив гнучкі жигульовські накладки, пришпандьорив до колодок - спочатку скут не їхав взалалі (товщина колодок завелика), а потім після мучіння нарешті колодки стерлися, але тормоз не став кращим
ПЯТИЙ варіант навіть спочатку серйозно розглядався мною, але після підрахунків я згадав, шо не єпу дочку мільйонера
В додаток хочу написати, що регулювання гайкою нічого не давало: після її підкручування тормоз зявлявся, але при повністю відпущеній ручці тормоза колесо рукою не можливо було повернути (колодки затискали диск).
Після багатьох роздумів було надумано наступне: а що як наварити на обидва кінці поворотного штока відповідні заготовки для збільшення відстані розтискання колодок. Даний метод, поки що, існує лише з теоретичної точки зору. Нижче приведені рисунки до моєї ідеї.
Можливо хтось робив щось подібне, або має якісь роздуми на рахунок цього питання. ВІДГУКНІТЬСЯ, бо вже надоїло їздити на стрьомі. Сприйму критику, зауваження та доповнення.