Показати повідомлення
Привіт всім! все почалось з малого квадрика:
Вже дуже давно задумувався зробити собі щось невеличке і на 4-х колесах. щоб і погасати, і на хазяйстві пригодилось!
зробив трактор! робив з того що міг на роботі придбати! все класно але вийшов немалий і непокатаєшся на ньому для душі! короче ще трохи підшаманю і продам, добре, що покупці є!!!
в і-неті надибав фотки саморобних квадроциклів, є багато і різних! найбільш припав до душі проект Олександра з комсомольска!(дивимось фото нижче) велике дякую йому! повний привід, простота конструкції , недорого і присутність у мене двигуна 150сс!!! - основна причина вибору даної конструкції! ну і, просто сподобався!
шліцева частина колісного диска і проводка 150сс подяка IGOR1,
подяка kaadoc за гальмівну систему!
процес буду висвітлювати по мірі його просування! (читаєм -- наявність запчастин і часу
)
цуть не забув:
оригінал квадра можна найти в однокласниках(александр гас)
копіювати повністю небуду - є власні погляди на конструкцію деяких вузлів, але принцип буде такий самий!
покатався і захотілось більшої прохідності, процес хотіння читаєм звідсіля:http://www.moto.com.ua/forum/topic-1095621/
Учітеся брати мої, думайте, читайте. Чужому научайтесь і свого не цурайтесь!
Змінено: 05.12.2014 р., ivasikr
щоб не плодити тем , напевно тут і продовжу.
Квадрик №2
двигун 954см3 , 4-х ступенева кпп диференціал заблокував.
редуктора форд скорпіо 95р пер. числа 3.92 - один з вільним диференціалом(буде спереді) задній заблокую напостійно. передній міст в планах - з відключенням.
трохи раніше купив передні цапфи ваз 09 в зборі з дисками і супортами. передні вже трохи переробив плануться двухричажка по колу
озадачив токаря направляючими і втулками під сайлентблоки ваз 09 - 24шт (9шт вже дома).
ну і закупив трубу 40х40(низ рами) 40х25 -верхня частина. і ф25 на ричаги.
вроді все. роблю полегеньку, не спіша - ну як і у всіх -сім"я, робота , будова...
ну і пара фоток в догонку:
Змінено: 29.04.2014 р., ivasikr
Как по мне, заблокированный наглухо задний привод - не вариант. Резина будет изнашиваться сильно, да и управляемость ухудшится. Есть самоблокирующиеся "поросята" от УАЗов (не гражданских вариантов, а БТРовские). Там автоматом вылетают 5 пальцев, если разница в провороте колес на оси составляет более 1,5 оборота. Т.е если колесо уходит в пробуксовку, автоматически блокируется привод на оси. В поворотах же дифференциал ведет себя как обычно, блокировка не срабатывает. Этот редуктор отлично садится в чулки от гражданских "бобиков". Вот только, насколько я помню, там передаточное число на конической паре разнится от гражданских. Я уж не помню, но, кажись, у бати он ттак и валяется где-то. Подумай, возможно - вариант решения. Тем более, если передний привод пойдет через раздатку (отключаемый). А поросенок когда-то "намутили" в Николаеве, на заводе, где бэтэры чинят. Есть такие же под ГАЗ-53, но они велики для квадрика, тебе не пригодится
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води,
в годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди!
О!
Двигло не маленке...
какова будет конструкция ?
Side by Side ATV ?
конструкція - класичний повнопривідний квадр
Side by Side ще не хочу, можливо колись і зроблю.
на малому квадрику зад заблокований, експлуатував і по асвальту, і бездоріжжю - гума від весни практично не зносилась. квадро гума по асвальту зношується не дивлячись на дифереціал.
а про уазовскі редуктора - ну я ж не зовсім трактор роблю, там і вага велика , передаточні числа , ну і ціна на них тоже дай дорогу... і берем до уваги що редуктора вже куплені і практично встановлені
підніму тему
.
потратив трохи часу на квадра. зробив ричаги і коробку відключення переднього моста.
малого квадрика продав, купив колеса на більшого.
робота просувається полегеньку, дуже мало вільного часу щоб займатись квадром
перед святами трошки вдалося потрудитись біля квадра.
Уже более на трактор стал похож, чем на квадр.
Уже более на трактор стал похож, чем на квадр.
і мені також , починає щось нагадувати...
але потужнісь , принцип і компоновка зовсім різна... ну і в кінцевому результаті буде зовсім інше.
я, таки , по чу-чуть працюю ...
процес іде...
Пора обшивати бронею
Заснування Москви було найбільшою геокатастрофою нашої ери
а я знав що хтось таке напише!!!
а взагалі - дякую! броні не буде точно, а кулемет проситься
вчора купив маленький подаруночок - р.рейка, на квадрику буде гіропідсилювач, а сьогодні на пів дня зробив вихідний. посидів з передніми амортами і покромсав рейку. ну не сам, з помічником
давно не писав. тема загубилась... поставив на колеса, покатав по гаражі....
хочу в ліс погасати...
Конкретный танк получается!
а числа передаточные как менял (от руля к рейке)?
Club MUSTANG http://www.moto.com.ua/smiles/74_bb.gif
привіт. від р. рейки використав тільки гідроциліндр і розподільник(верхню частину), а решта в купку з металоломом
руль на розподільник, від розподільника вал( у мене з карданчиком) і на валу дві сошки на рульові тяги. + сошка на гідроциліндр. все просто...
з.ы. думаю надо в шапке темы обновить инфу, а старую в спойлер, как архив.
и ссылку на пост с которого начинается новострой разместить
Club MUSTANG http://www.moto.com.ua/smiles/74_bb.gif